Singapore till Malacka

Senast uppdaterad 15 september, 2023

Publicerad

Stadsstaten Singapore är ett pulserande resmål som kan hålla dig sysselsatt i veckor. Från den koloniala stadskärnan med majestätisk arkitektur, en fängslande Chinatown och vackra tempel, till det globala finanscentrumet med moderna skyskrapor – Singapore är en plats som förenar historia och modernitet. Några timmar nordväst om Singapore ligger Malacka i Malaysia, en stad som delar vissa likheter med Singapore men som utstrålar en mer avslappnad atmosfär. Besök den för att njuta av nattmarknaden och utforska antikaffärer i denna charmiga stad, som är ett UNESCO-världsarv.

Läs mer om detta:
Tåg från Singapore till Malacka
Buss från Singapore till Malacka
Taxi från Singapore till Malacka

Options for Travel from Singapore to Malacca
Malaysia-Singapore Second Link är en av två broar som förbinder Malaysia och Singapore © EQRoy / Shutterstock.com

Alternativ för resor från Singapore till Malacka

Avståndet mellan Singapore och Malacka är ungefär 240 kilometer, så de två städerna är inte särskilt långt ifrån varandra. Det finns inga flygalternativ för denna resa, så du är begränsad till marktransport. Notera att du kommer att korsa en internationell gräns, eftersom Malacka ligger i Malaysia. Transportalternativen inkluderar att köra själv, ta en buss, en privat taxi eller tåg, även om det sistnämnda inte tar dig hela vägen till Malacka City.

Tåg från Singapore till Malacka

Train from Singapore to Malacca
JB Sentral Station i Johor, Malaysia © Wan Fahmy Redzuan / Shutterstock.com

Tågresan från Singapore till Malacka är ett möjligt alternativ, även om tåget inte går hela vägen fram. Detta kan vara ett val för de som föredrar att inte resa med bil, men det har en nackdel – du måste byta tåg en gång och resan kan bli tidskrävande.

Om du är intresserad finns det en rutin att följa. För det första tar du ett tåg från Woodlands tågstation i Singapore till JB Sentral Station i Johor, Malaysia. Väl framme i Johor byter du till ett norrgående tåg som passerar Tampin, där du kliver av vid Pulau Sebang Station. Denna del av resan kan ta upp till 5,5 timmar, så ha det i åtanke. När du är framme i Tampin är det fortfarande cirka 40 km kvar till Malacka City, och du måste ta en lokalbuss eller taxi för denna sträcka.

För närvarande finns det inga samlade biljetter för hela resan, så varje del är oberoende och du måste köpa biljetterna själv. Med tanke på resans längd och besvärligheten med biljettköp, kan du komma fram till att detta inte är den mest rekommenderade metoden för att resa från Singapore till Malacka.

Buss från Singapore till Malacka

Bus from Singapore to Malacca

Att ta en buss från Singapore till Malacka är en väldigt vanlig resemetod, vilket är tydligt med tanke på det stora antalet bussbolag som trafikerar denna sträcka. Givet urvalet är det oftast lätt att hitta en buss som passar ditt schema. Att resa med buss är dessutom ekonomiskt fördelaktigt, vilket gör det till ett bra alternativ för dem som reser på en budget.

Det finns flera respekterade bussbolag att välja mellan, och två av dessa kan du boka genom reseplattformen 12Go.asia. När du bokar via 12Go kan du känna dig trygg eftersom du kan jämföra tider och priser samt boka i förväg på en och samma webbplats. 12Go samarbetar med StarMart Express och 707, som tillsammans erbjuder fler avgångar och alternativ än du rimligen skulle kunna behöva. Det finns också många populära avgångspunkter i Singapore, såsom Golden Mile Tower, City Plaza, Queen Street och Boon Lay, vilket gör att du inte behöver leta dig fram till en central busstation.

Om du är nöjd med en expressbuss och inte är i behov av extra bekvämligheter ombord, kan du välja att boka med 707. Deras biljetter är några kronor billigare än de som StarMart Express erbjuder; deras VIP 24-bussar har bredare och mer bekväma säten samt inkluderar en stewardservice med snacks.

Restiden varierar beroende på dagsläget och trafiken, men i regel ligger den mellan 3 timmar och 50 minuter till 4 timmar och 15 minuter.

Det är viktigt att ha i åtanke att bussarna ofta blir fullbokade i förväg, särskilt under helger och helgdagar. Malacka är ett mycket populärt weekendresmål för folk från Singapore. Därför, om du planerar att resa på en fredag eller lördag, rekommenderar vi att du antingen överväger att ändra dina resplaner eller bokar långt i förväg.

Taxi från Singapore till Malacka

Taxi from Singapore to Malacca
Taxibilar i Singapore i stadsdelen Chinatown © View Apart / Shutterstock.com

Taxi är ett annat alternativ som du kan överväga när du reser från Singapore till Malacka. Den största svagheten med denna resemetod är kostnaden – det är vanligtvis betydligt dyrare än både tåg och bussar. Men om du reser med familj eller i en grupp och kan dela kostnaden, kan det ändå vara ett överkomligt alternativ.

En av fördelarna med att resa från Singapore till Malacka med taxi är att det är helt flexibelt. Du kan bli hämtad direkt vid ditt hotell i Singapore och bli avsläppt precis vid ingången till ditt hotell i Malacka. Du har också möjlighet att förbeställa stopp längs vägen, om du så önskar. Det finns ett företag som rekommenderas för dessa privata transporter från Singapore till Malacka, nämligen SGMYTAXI. Du måste boka direkt hos dem.

Sammanfattningsvis är buss för det mesta det mest prisvärda alternativet för att ta sig från Singapore till Malacka. Det är också bekvämt med många upphämtningsplatser och enkelt att boka online via 12Go.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.