Krabi till Koh Lanta

Senast uppdaterad 31 maj, 2023

Publicerad

Oavsett om du befinner dig i Krabi stad, anländer till Krabi flygplats eller bor i någon av strandstäderna längs Krabi-provinsens kust, finns det flera olika sätt att resa från Krabi till Koh Lanta. Koh Lanta är en ögrupp (i själva verket består den av tre öar, mer om det senare), så du kommer att behöva ta en färja för att nå dit. Öarna ligger mycket nära Thailands fastland, så bilfärjan är snabb. Eftersom Koh Lanta är så lättillgängligt är det ett populärt val för turister som vill uppleva det thailändska ölivet. Koh Lanta erbjuder vackra stränder, kalkstensklippor och till och med regnskogar.

Läs om:
Resa på väg från Krabi till Koh Lanta
Taxi från Krabi till Koh Lanta
Delad minibuss till Koh Lanta
Färjor från Krabi till Koh Lanta
Expressbåt till Koh Lanta

Krabi to Koh Lanta bridge

Eftersom Koh Lanta består av tre större öar kan det bli lite förvirrande. Den första ön heter Koh Klang och ligger direkt vid fastlandet, åtskild enbart av en liten flod som korsas med en vägbro. Den nästa ön är Koh Lanta Noi, vilket betyder Lilla Lanta, och den är förbunden med Koh Lanta Yai genom ännu en vägbro. Koh Lanta Yai (Stora Lanta Island) är där alla stora hotell och resorterna ligger. Ön har en lång kustlinje med nio fantastiska vita sandstränder och många fler sevärdheter. När vi i den här guiden pratar om Koh Lanta, refererar vi faktiskt till Koh Lanta Yai, eftersom det är dit du kommer att bege dig på dina resor mellan Krabi och Koh Lanta.

Vägresa från Krabi till Koh Lanta

Car Ferry Krabi to Koh Lanta
Bilfärjan tar dig på den korta resan mellan fastlandet och Koh Lanta © nitinut380 / Shutterstock.com

Att resa från Krabi till Koh Lanta är smidigt eftersom det finns många olika transportalternativ för din resa. Koh Lanta är en ö och för att komma dit krävs en färjefärd, men eftersom färjeöverfarten är så kort, nämns den knappt i reseguider eftersom den ingår i landsvägen. Så ha det i åtanke. En annan sak att tänka på är vilken tid på året du reser. Det är möjligt att resa till Koh Lanta från Krabi via väg under hela året, oavsett årstid, till skillnad från de två andra alternativen som diskuteras nedan.

Så vilka alternativ har du för att resa från Krabi till Koh Lanta? Jo, du kan hyra en bil själv om du känner dig bekväm med att köra och navigera på Thailands vägar. Fördelen med att ha en egen bil är att du kan köra enligt ditt eget schema och göra stopp längs vägen om du vill. Du kommer också att kunna använda bilen när du utforskar Koh Lanta. Bilar kan hyras från Krabi flygplats.

Taxi från Krabi till Koh Lanta

Andaman Taxis Van
Andaman Taxis erbjuder både minibussar och vanliga personbilar.

Om du anländer till Krabi flygplats och inte vill köra själv, finns det ett par alternativ. Du kan boka en privat minibuss för upp till 9 passagerare eller en vanlig taxi för 4 personer. Dessa är bra om du reser med familj eller vänner eftersom kostnaden delas mellan alla i gruppen. Du betalar för hela taxin, inte bara för de platser du använder, så oavsett om ni är två eller ni är 9 personer, är priset detsamma. Det bästa är att ni har hela bilen för er själva. Njut av luftkonditioneringen och de mindre trånga förhållandena jämfört med en offentlig minibuss (se nedan). Och när du anländer till Koh Lanta kan du bli avsläppt direkt vid ingången till ditt hotell. Du kan även boka privata taxibilar för upphämtning från ditt hotell, inte bara från flygplatsen.

Delad minibuss till Koh Lanta

Toyota Commuter
Toyota commuter som oftast används som minibuss/minibuss i Thailand © nitinut380 / Shutterstock.com

Delade minibussar kan också bokas för upphämtning på flygplatsen eller ditt hotell i Krabi. Fördelen med dessa är att de är mer ekonomiska, men det finns nackdelar – de delade minibussarna är alltid fyllda till bristningsgränsen och tenderar att vara svettiga. Det råder ofta brist på utrymme för bagage, vilket kan skapa bekymmer. Lägg till detta att minibussen sedan stannar vid en mängd hotell för att lämna av andra passagerare på Koh Lanta, och du förstår varför många familjer föredrar en privat taxi!

Färjor från Krabi till Koh Lanta

Under lågsäsong, som sträcker sig från maj till slutet av oktober, finns det ingen möjlighet att ta en färja från Krabi till Koh Lanta. Detta beror på den höga sjögången och det grova havet. Men om du besöker mellan november och april, erbjuder passagerarfärjan ett naturskönt sätt att resa från Krabi till Koh Lanta.

Du kan ta en färja antingen från Krabi stad eller från Krabi Passenger Pier. Om du befinner dig i Ao Nang kan du ta en färja från Nopparat Thara Pier, där gratis upphämtning från Ao Nang Beach ingår. Färjeöverfarten tar ungefär 2 timmar och 15 minuter från Ao Nang Beach och cirka 2 timmar från Krabi stad.

Expressbåt till Koh Lanta från Krabi

Express Speedboat Krabi to Koh Lanta

Ett annat alternativ som du kanske vill överväga under högsäsongen är en expressbåt. Om du reser till Koh Lanta från Krabi mellan november och april, är detta det snabbaste sättet att ta sig dit. En kombinerad biljett inkluderar upphämtning med privat minibuss från Krabi flygplats. Du transporteras sedan till en snabbåtsbrygga där du kliver på din snabbåt för den 10 till 15 minuter långa expressresan till Koh Lanta Pier. Väl där, blir du upphämtad och körd direkt till ditt hotell på Koh Lanta.

I ärlighetens namn sparar den här rutten bara lite tid, men det är ett roligt och spännande sätt att ta sig till Koh Lanta från Krabi!

Hur tar du dig till Koh Lanta?

De tre öarna Koh Lanta ligger strax utanför södra Thailands kust, i Andamanhavet. Nära till både Krabi och Trang, härifrån kan du köpa kombinerade biljetter till Koh Lanta. Du kan också få upphämtning på flygplatsen med minibuss eller taxi om du söker på nätet på 12Go. Ange din avreseort så får du se resultat för många olika sätt du kan ta dig till Koh Lanta, och boka sedan enkelt på deras webbplats.

Hur mycket kostar en taxi från Krabi flygplats till Koh Lanta?

Det kostar 2000 THB att boka en privat taxi från Krabi flygplats hela vägen till ditt hotell i Koh Lanta. Om du behöver en minibuss för 9 personer börjar priserna på 2500 THB. Resan bör ta ungefär 2,5 timmar, beroende på trafiken.

Hur lång tid tar det att åka från Krabi till Koh Lanta?

Det finns några olika sätt att ta sig från Krabi till Koh Lanta. Du kan ta en minibuss, en minibuss eller en taxi. Resan tar vanligtvis mellan 2 och 3 timmar, beroende på trafiken.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.