El Nido till Coron

Senast uppdaterad 23 augusti, 2023

Publicerad

Med över 7 600 öar är Filippinerna den perfekta platsen för öhoppning! Naturligtvis finns det ingen möjlighet att du kan besöka ens en liten del av så många öar, så du behöver välja de allra bästa. El Nido är en av dessa. Känt som Himlen på jorden för sina underbara stränder, kalkstensklippor och korallrev, erbjuder El Nido några fantastiska dykmöjligheter. El Nido placeras ofta bland de bästa stränderna i världen och är verkligen något alldeles extra. Och när du är klar här kan du åka nordost till Coron, en annan vacker ödestination med fantastiska dykplatser, däribland Kayangan Lake och Barracuda Lake.

Läs mer om detta:
Flyg från El Nido till Coron
höghastighetsfärja från El Nido till Coron
Traditionell färja från El Nido till Coron

Options for Travel from El Nido to Coron

Resalternativ från El Nido till Coron

Med flyg är avståndet från El Nido till Coron bara cirka 130 kilometer. Men när du åker med färja är rutten inte lika rak, eftersom du måste navigera runt andra öar, vilket ökar reslängden och tiden för din resa. Den goda nyheten är att du har flera alternativ för att resa från El Nido till Coron, inklusive flyg och två olika färjetyper, så du borde kunna hitta något som passar både din budget och ditt tidsschema.

Flyg från El Nido till Coron

Flight from Manila to El Nido
AirSWIFT-plan på El Nidos flygplats © easyknotcoco / Shutterstock.com

Man skulle kunna säga att ett flyg från El Nido till Coron är det enklaste sättet att ta sig från en ö till en annan. Det är definitivt det snabbaste sättet eftersom flygresan bara tar ca 40 minuter, men du måste räkna med tid det tar i båda ändarna, att ta sig till och från flygplatsen, att gå igenom incheckning och säkerhetskontroll och sedan tid för väntan innan planet lyfter. Även med denna extra tid inräknad kommer flyget att vara snabbare än den traditionella färjan till Coron, och du kommer förmodligen att komma dit snabbare än snabbfärjan.

Så vilka flygalternativ har du? För närvarande är det endast flygbolaget AirSWIFT som erbjuder direktflyg mellan El Nido Airport och Francisco B. Reyes Airport på Busuanga Island, i Coron-området. De trafikerar denna rutt fyra gånger per vecka, söndag, måndag, onsdag och fredag. Det kan vara något dyrare än snabbfärjan, men om du prioriterar tid framför kostnad kan det vara ett bra val.

Snabb färja från El Nido till Coron

Fast Ferry from El Nido to Coron
Turister går ombord på en färja från Montenegro Lines © Kim David / Shutterstock.com

Även om flyg från El Nido till Coron är ett bra alternativ, föredrar de flesta resenärer att resa med färja. Tidigare fanns bara en långsam färja (mer om det nedan) men nu finns en snabb båt som kan ta dig till Coron på nästan halva tiden.

Färjan drivs av Montenegro Lines och du kan enkelt boka dina biljetter online via resebolaget 12Go.asia. De erbjuder omedelbar bokning och bekräftelse så att du kan boka i förväg och ha tryggheten att veta att du har ordnat dina biljetter i god tid. Snabbåten kan ta upp till 140 passagerare och erbjuder sittplatser både inomhus och utomhus, med luftkonditionering och TV inomhus. Den angivna överfartstiden är 4 timmar, men den kan vara så kort som 3,5 timmar, beroende på sjöförhållanden och väder. Tänk dock på att det kan ta längre tid om vattnet är grovt, och att avgången kan bli försenad om man väntar på bättre väderförhållanden.

Montenegro Lines har en snabb båt från El Nido till Coron varje dag och även om priset är förmånligt (betydligt billigare än flyget) finns det en nackdel – avgången är vanligtvis kl 6 eller 6:30 vilket innebär en tidig start som kanske inte passar alla.

Det finns en annan snabb båt från El Nido till Coron med ett företag som heter Phimal. För närvarande är deras avgångstid kl 8:20, vilket är en mer hanterbar tid jämfört med Montenegro-färjan.

Långsam färja från El Nido till Coron

Slow Ferry from El Nido to Coron

Om du vill spara mer pengar kan du överväga den långsamma färjan från El Nido till Coron. Dessa färjor är traditionella träbåtar, så kallade bangkas, som är mycket mer rustika än snabb båtar och har en betydligt mindre motor. Restiden med långsam färja kan vara mellan 6 till 9 timmar beroende på väder och sjöförhållanden. Var medveten om att resan med dessa båtar kan bli tuffare eftersom de är mindre och sitter närmare vattenytan jämfört med snabbbåtarna. Så om du lätt blir sjösjuk kanske denna båt inte är rätt val för dig.

Det positiva är att det finns två bolag att välja mellan, så du bör kunna hitta en plats på någon av dem, särskilt om du bokar några dagar i förväg. Priset är förmånligt – detta är det mest prisvärda sättet att resa från El Nido till Coron, och det uppskattas att en enkel lunch oftast ingår, eftersom det inte finns någon möjlighet att köpa snacks eller drycker ombord.

Sammanfattningsvis finns det tre alternativ för att ta sig från El Nido till Coron: välj ett flyg för en snabb och komfortabel resa om du kan spendera mer, ta en snabb båt om du vill ha en bekväm resa till ett lägre pris, eller välj den långsamma färjan om du har en strikt budget och inte bryr dig om en längre och potentiellt mindre bekväm resa.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.