El Nidosta Coroniin

Viimeksi päivitetty 12 syyskuun, 2023

Julkaistu

Filippiineillä on yli 7600 saarta, joten Filippiinit on täydellinen kohde saarihyppelyyn! Et tietenkään voi käydä edes lähelläkään kaikilla näistä monista saarista, joten kannattaa keskittyä parhaimpiin. El Nido, joka on saanut lempinimen “Heaven on Earth”, on kuuluisa upeista rannoistaan, kalkkikivikallioistaan ja koralliriutoistaan. Siellä on myös uskomattomia sukellusmahdollisuuksia. El Nido on usein rankattu maailman parhaiden rantojen joukkoon, ja se on todella jotain erityistä. Kun olet käynyt täällä, suuntaa koilliseen Coroniin, toiseen yhtä kauniiseen saarikohteeseen, jossa on myös upeita sukelluskohteita, kuten Kayangan-järvi ja Barracuda-järvi.

Lue lisää:
Coroniin
Pikalautta El Nidosta Coroniin
Hidas lautta El Nidosta Coroniin

Options for Travel from El Nido to Coron

Vaihtoehtoja matkustamiseen kohteesta El Nido kohteeseen Coron

Matka El Nidosta Coroniin on vain noin 130 kilometriä, ja voit lentää sinne suoraviivaisesti! Lauttareitti ei kuitenkaan ole yhtä suora, vaan matkalla joudut kiertämään muita saaria, mikä voi lisätä matkan kestoa ja aikaa. Hyvä uutinen on, että käytettävissäsi on useita vaihtoehtoja matkustaa El Nidosta Coroniin, mukaan lukien lentomatka ja kaksi eri lauttavaihtoehtoa, joten sinun pitäisi löytää sopiva vaihtoehto sekä budjettiisi että aikatauluusi.

Lento El Nidosta Coroniin

Flight from Manila to El Nido
AirSWIFT-kone El Nidon lentokentällä © easyknotcoco / Shutterstock.com

Voisi väittää, että lento El Nidosta Coroniin on helpoin ja nopein tapa päästä saarelta toiselle. Lento kestää vain noin 40 minuuttia. Sinun täytyy kuitenkin huomioida myös aika, joka kuluu molemmissa päissä matkustamiseen lentokentälle ja sieltä pois, sekä lähtöselvitys ja turvatarkastus. Vaikka näitä aikoja lisätäänkin, lentomatka on todennäköisesti nopeampi kuin hitaalla lautalla tehtävä matka Coroniin.

Mitä lentovaihtoehtoja on tarjolla? Vaihtoehtona on ainoastaan lentoyhtiö AirSWIFT. Tämä boutique-lentoyhtiö liikennöi vain muutamilla Filippiinien reiteillä, muun muassa välillä El Nido–Francisco B. Reyes Busuangan saarella, Coronin alueella. Tällä hetkellä yhtiö liikennöi tällä reitillä neljä kertaa viikossa: sunnuntaina, maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Joudut siis sovittamaan matkasi näiden päivien mukaan ja varautumaan maksamaan huomattavasti enemmän kuin pikalautasta. Rahallisten panosten vuoksi lentäminen El Nidosta Coroniin ei ole järkevä vaihtoehto kaikille, mutta jos budjettisi sallii, voit säästää paljon aikaa.

Pikalautta El Nidosta Coroniin

Fast Ferry from El Nido to Coron
Matkailijat nousevat Montenegro Linesin lauttaan © Kim David / Shutterstock.com

Vaikka lentäminen El Nidosta Coroniin on varteenotettava vaihtoehto, useimmat matkustajat suosivat kuitenkin lautalla matkustamista. Aiemmin oli tarjolla lähinnä vain hidas lauttayhteys (lisää siitä alla), mutta nyt käytössäsi on myös pikalautta, jolla matka taittuu lähes puolessa ajassa.

Palvelun tarjoaa Montenegro Lines, ja voit helposti varata lauttaliput verkon kautta käyttämällä matkailuyritys 12Go.asia:n palveluita. He tarjoavat välittömän lipunvarauksen ja vahvistuksen, joten voit tehdä varauksen etukäteen ja olla huoletta, sillä tiedät lipun olevan varattu hyvissä ajoin ennen matkustuspäivää. Suurnopeuslauttaan mahtuu 140 matkustajaa, ja tarjolla on sekä sisä- että ulkotiloissa istumapaikkoja; sisätiloissa on myös ilmastointi ja televisio. Virallisesti ilmoitettu ylitysaika on 4 tuntia, mutta se voi olla jopa vain 3,5 tuntia sää- ja meriolosuhteista riippuen. Muista kuitenkin, että matka saattaa kestää pidempään, jos meri on myrskyisä, ja että aikataulun mukainen lähtöaika saattaa siirtyä, jos lauttaoperaattori odottaa parempia sääolosuhteita.

Montenegro Lines tarjoaa yhden lauttavuoron El Nidosta Coroniin joka päivä, ja vaikka hinta on kilpailukykyinen (selvästi halvempi kuin lento), siinä on yksi haittapuoli: lautta lähtee yleensä kello 6 tai 6:30 aamulla. Tämä tarkoittaa aikaista herätystä, mikä ei välttämättä sovi kaikille.

Toisenkin pikalauttavaihtoehdon tarjoaa Phimal-niminen yhtiö. Heidän nykyinen ilmoitettu lähtöaikansa on klo 8:20, joten vaikka sekin on aikaista, se on kuitenkin sosiaalisempi ajankohta kuin Montenegro Linesin lautta El Nidosta Coroniin.

Hidas lautta El Nidosta Coroniin

Slow Ferry from El Nido to Coron

Jos toivot säästäväsi rahaa, kannattaa tutustua hitaaseen lauttaan El Nidosta Coroniin. Nämä lautat ovat puisia pitkäveneitä eli bangkoja, jotka ovat selvästi maalaismaisempia kuin nopeat laivat ja joissa on paljon pienempi moottori. Tämän vuoksi matka-aika hitaalla laivalla El Nidosta Coroniin vaihtelee 6-9 tuntia säästä ja meriolosuhteista riippuen. On kuitenkin hyvä huomata, että vaikka meri olisi suhteellisen tyyni, matka näillä aluksilla on karumpi, koska ne ovat pienempiä ja korkeudeltaan lähempänä vettä kuin suurnopeuslautat. Jos siis olet altis merisairaudelle, hidas lautta ei todennäköisesti ole paras valinta sinulle.

Plussapuolena on, että tarjolla on kaksi eri yhtiötä, joten toiselle niistä pitäisi löytyä paikka, erityisesti jos varaat sen muutamia päiviä etukäteen. Hinta on edullinen – tämä on halvin tapa matkustaa El Nidosta Coroniin, ja lisäksi laivan hintaan sisältyy yleensä peruslounas, joka pitää nälän loitolla, koska aluksella ei ole mahdollisuutta ostaa välipaloja tai juomia.

Yhteenvetona, nämä ovat kolme vaihtoehtoa päästä El Nidosta Coroniin. Valitse lento, jos toivot nopean ja varsin mukavan matkan mutta olet valmis sijoittamaan siihen enemmän rahaa. Suosi nopeaa lauttaa El Nidosta Coroniin, jos haluat säästää jonkin verran rahaa mutta kaipaat silti mukavaa matkaa. Tai suuntaa kohti hidasta lauttaa, jos matkustat niukalla budjetilla etkä pane pahaksesi mahdollisesti pitkää ja epämukavaa matkaa.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.