Puerto Princesa till Coron

Senast uppdaterad 5 september, 2023

Publicerad

Puerto Princesa är porten till ön Palawan och ståtar med ett landskap som rivaliserar med några av världens mest förtrollande platser. Använd staden som utgångspunkt för att utforska nationalparker med kalkstensgrottor och underjordiska floder, njut av solen på stränderna, upptäck stadens museer eller bevittna områdets rika djurliv. Även om Puerto Princesas landskap, dykplatser och stränder verkar tilltalande, erbjuder Filippinerna många andra destinationer, som t.ex. Coron. Coron bjuder på en minst lika betagande natur med sina sjöar, klippformationer och dykplatser där man kan utforska sjunkna japanska krigsskepp från andra världskriget.

Läs mer om detta:
Puerto Princesa till Coron med flyg
Puerto Princesa till Coron med buss och färja
Puerto Princesa till Coron med färja

Puerto Princesa to Coron

Resealternativ från Puerto Princesa till Coron

Att färdas mellan Puerto Princesa och Coron kan vara en utmaning eftersom de är belägna på olika öar. Flygavståndet mellan dem är ungefär 300 kilometer. Om du däremot väljer att resa med buss och färja, eller enbart färja, kommer det att lägga till ungefär 100 extra kilometer. Att flyga är det snabbaste alternativet, men om du har tid och vill njuta av resan kan en färjetur vara äventyrlig. Dock tar det betydligt längre tid. Oavsett preferens finns det många transportmöjligheter att välja mellan.

Flyg från Puerto Princesa till Coron

Flights from Puerto Princesa to Coron
AirSWIFT-plan © easyknotcoco / Shutterstock.com

Låt oss titta på det snabbaste alternativet: flyget. Direktflyg finns tillgängliga från Puerto Princesa till Coron. Om tidsbesparing är viktigt för dig, är flyg det optimala valet. Puerto Princesa International Airport ligger nära Puerto Princesa City och härifrån går direktflyg till Francisco B. Reyes Airport, belägen i närheten av Coron. Ett litet klargörande: Francisco B. Reyes Airport var tidigare känt som Busuanga Airport.

När du landar på Francisco B. Reyes Airport är det bara en kort sträcka in till Coron. Det finns två flygbolag som betjänar denna rutt: Air Juan och AirSWIFT. Flygtiden är ungefär en timme och tio minuter. Med inräknad transport till och från flygplatsen samt incheckningstid, kan hela resan avslutas på cirka tre timmar.

Att ta ett flyg från Puerto Princesa till Coron är kanske inte för alla smaker. Om du är budgetmedveten kan de högre kostnaderna för att flyga få dig att utforska andra alternativ, eftersom detta är det dyraste sättet att ta sig till Coron. Å andra sidan, den tid du sparar kan vara värd den extra utgiften, särskilt om du inte vill förbruka en hel dag av din semester bara för att resa.

Puerto Princesa till Coron med buss och färja

Puerto Princesa to Coron by Bus and Ferry
Turister går ombord på Montenegro Lines färja mellan El Nido och Coron © Kim David / Shutterstock.com

För vissa resenärer är resandet i sig en del av upplevelsen! Flyg är visserligen snabbt och enkelt, men det ger dig inte chansen att verkligen uppleva ett lands kultur eller att njuta av scener du kanske aldrig får se igen. Att resa med buss och färja från Puerto Princesa till Coron erbjuder dessa möjligheter. Lokalbefolkningen föredrar oftast färjor framför flyg, så det är en utmärkt chans att stifta bekantskap med de otroligt vänliga filippinerna och att ta del av magnifika landskap längs resan.

Det finns två färjealternativ – det ena är att först ta en buss till El Nido och sedan ta en färja därifrån till Coron. Det andra är att åka färja hela vägen från Puerto Princesa till Coron, men mer om det senare.

Om du föredrar att begränsa tiden till sjöss, särskilt om du är känslig för sjösjuka, kan du först ta en minibuss till El Nido. Kombinerade biljetter kan bokas via resewebbplatsen 12Go.asia, vilket eliminerar krånglet att boka de olika delarna separat. Du kan välja en gemensam skyttel som avgår från Puerto Princesa till El Nido kl. 07.00 eller kl. 14.30. Resan till El Nido tar cirka 5,5 timmar. Detta är ett ekonomiskt alternativ, men det finns en uppenbar nackdel – du kommer att behöva vänta en lång tid vid färjeterminalen innan du kan fortsätta till Coron. Färjan avgår kl. 06.00 nästa morgon, så med den senare minibussen är väntetiden något kortare. Dock blir den totala resan, inklusive den 4 timmar långa färjeturen, 19,5 timmar.

Ett mer bekvämt alternativ är att ta en privat taxi till El Nido. Fördelen här är att de hämtar dig direkt från ditt hotell i Puerto Princesa när det passar dig bäst, vilket gör det möjligt för dig att tajma in med färjans avgång kl. 06.00. Om allt går enligt planen kan hela resan ta mindre än 10 timmar. Nackdelen är att detta alternativ är betydligt dyrare.

Puerto Princesa till Coron med färja

Puerto Princesa to Coron by Ferry

Om du inte har något emot längre färjeöverfarter kan en direktfärja från Puerto Princesa till Coron vara ett bättre alternativ för dig. 2GO (till skillnad från 12Go!) har en direktfärja som avgår varje söndag från Puerto Princesa kl. 07.00 och anländer till Coron kl. 18.00 samma kväll. Resan tar 11 timmar. Det finns en rad olika biljettkategorier, så du kan resa ekonomiskt eller unna dig lite lyx i Business Class. Eftersom resan sker under dagen behöver du egentligen inte mer än en sittplats, men om du väljer att boka en hytt får du mer privat utrymme.

Som du ser finns det flera alternativ för att ta sig från Puerto Princesa till Coron. De snabbaste och mest bekväma vägarna är oftast de dyraste, men om du har en stramare budget kan du också resa ekonomiskt genom att ta minibuss större delen av sträckan.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.