Phuket till Koh Samui

Senast uppdaterad 16 augusti, 2023

Publicerad

För att uppleva Thailands vackraste natur rekommenderar vi ett besök på både väst- och östkusterna i södra delen av landet. Phuket, belägen vid Andamankusten, är känt för sina magnifika karstformationer, och även om Phuket erbjuder fantastiska stränder, är det på den vackra ön Koh Samui, belägen i Thailandsbukten, som du hittar några av de allra bästa stränderna. Så, om du befinner dig i Phuket, hur tar du dig till Koh Samui? Det är enkelt! Här är några av de många alternativen:

Läs mer om detta:
Flyg från Phuket till Koh Samui
Körning mellan Phuket och Koh Samui
Buss och färja från Phuket till Koh Samui

Options for Travel from Penang to Phuket
Phuket är visserligen en ö, men den är kopplad till det thailändska fastlandet via en bro.

Olika sätt att ta sig från Phuket till Koh Samui

Även om Phuket är en ö, är den ansluten till fastlandet via en bro. Med tanke på att detta är en populär resväg finns det flera alternativ för att resa mellan dessa två platser. Om du letar efter det snabbaste sättet över avståndet, cirka 300 kilometer, är flyg det snabbaste men också det dyraste alternativet. Att köra bil är ett äventyr där du får uppleva landets skönhet, men kom ihåg att Koh Samui är en ö, så en färja krävs. Det finns även företag som erbjuder kombinerade biljetter för buss och färja. Låt oss titta närmare på dessa alternativ.

Flyg från Phuket till Koh Samui

Flights Phuket to Koh Samui
Bangkok Airways flygplan på Koh Samuis flygplats © islandboy_stocker / Shutterstock.com

Bangkok Airways är det enda flygbolaget som erbjuder direktflyg mellan dessa två destinationer. Flera flygningar per dag gör att du kan välja det som passar ditt schema bäst. Även om Bangkok Air är ensamt på denna rutt, och därmed kan sätta högre priser, sparar du mycket tid genom att flyga. Flygningen tar mindre än en timme, och trots extra tid för incheckning och säkerhetskontroll, är det fortfarande ett snabbt alternativ.

Körning mellan Phuket och Koh Samui

Taxi from Surat Thani to Phuket

Om tid inte är ett problem och du vill uppleva mer av Thailands landskap, är bil ett bra val. En hyrbil ger frihet, och om du reser med vänner kan kostnaden delas upp. Direktkörning tar ungefär 6 timmar för 350 kilometer. En bra idé kan vara att dela upp resan över två dagar, med ett stopp, kanske i Surat Thani, och sedan fortsätta med färja nästa dag.

Raja Ferry Port tillåter privata fordon ombord på färjorna, så din hyrbil kan också användas för att utforska Koh Samui.

Buss och färja från Phuket till Koh Samui

Ferry Phuket to Koh Samui
Höghastighetsfärjan Lomprayah © Vasit Buasamui / Shutterstock.com

Om du föredrar att låta någon annan sköta körningen medan du njuter av landskapet, är kombinationen av buss och färja till Koh Samui ett utmärkt val. Det finns flera alternativ för kombinerade buss- och färjebiljetter, vilket ger dig möjlighet att välja det bästa alternativet för din budget. Det mest prisvärda alternativet avgår från Phuket Bussterminal. Bussen är utrustad med luftkonditionering, men saknar toalett ombord. Däremot görs två stopp längs vägen för toalettbesök. När du anländer till Na Thon på Koh Samui är resten av resan upp till dig. Resan tar mellan 8 och 9 timmar.

För dig som prioriterar komfort bör du överväga något av de mer exklusiva buss- och färjealternativen. Bussarna från Lomprayah-kontoret erbjuder en högre standard, och här tar du en höghastighetsfärja till Koh Samui. Dessa resor tar cirka 6 timmar och 45 minuter.

Om du är villig att betala lite extra kan du få en minibuss direkt till ditt hotell från hamnen på Koh Samui. Detta är särskilt bekvämt om du föredrar att slippa leta efter taxi vid ankomsten.

Sammanfattningsvis finns det många alternativ för att resa från Phuket till Koh Samui. Välj det som passar bäst för dina behov och din budget.

Hur lång är färjan från Phuket till Koh Samui?

Eftersom Phuket och Koh Samui ligger på varsin sida av Thailand kan du inte åka direkt med färja. Istället tar du först en buss till östkusten och sedan färjan därifrån. Phantip, Raja Ferry och Seatran erbjuder kombinerade biljetter för buss och färja, med en total restid på cirka 7 till 10 timmar.

Hur tar man sig från Phuket till Koh Samui?

Med tanke på avståndet mellan Phuket och Koh Samui är det snabbaste sättet att flyga med Bangkok Airways, som har avgångar från Phuket 5 gånger per dag. 12Go erbjuder jämförelser av flyg och andra alternativ.

Hur tar man sig till Koh Samui?

Thailands näst största ö har egen flygplats, vilket gör det enkelt att nå Koh Samui från städer som Bangkok, Phuket och Chiang Mai. Att flyga kan dock vara kostsamt, därför kan du överväga att ta en färja från fastlandet eller en närliggande ö. 12Go ger dig olika resealternativ för både flyg och färjor.

Hur många färjeterminaler finns det på Koh Samui?

Koh Samui har fyra större färjepirar: Pralan Pier, Nathon Pier, Lipa Noi Pier och Big Buddha Pier, samt flera mindre bryggor för charter- och turbåtar. Kontrollera din ankomstpier och planera ditt boende därefter. Färjebiljetter kan bokas via 12Go.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.