Pattaya till Krabi

Senast uppdaterad 16 augusti, 2023

Publicerad

Pattaya är en av Thailands ursprungliga semesterorter och har lockat Bangkokbor ända sedan 1960-talet, och resenärer från hela världen sedan dess. Staden har några imponerande sevärdheter, som Sanctuary of Truth, men är mest känd för sina stränder, dagliv och nattliv med klubbar och kabaréer. Efter att ha upplevt livet i Pattaya kanske du söker ett lugnare och mer avslappnat resmål, då kan Krabi vara precis rätt. Krabi fungerar som en ingång till Phi Phi-öarna och du kan utforska Thailand vidare, eller stanna i Krabi-området och njuta av de fantastiska stränderna och det karakteristiska kalkstenslandskapet.

Läs mer om detta:
Från Pattaya till Krabi med buss
Från Pattaya till Krabi med kombination av buss och flyg
Från Pattaya till Krabi med taxi och flyg

Options for Travel from Suvarnabhumi Airport to Pattaya
Highway 7 och Airport Rail Link strax utanför Suvarnabhumi flygplats © Patnaree Asavacharanitich / Shutterstock.com

Alternativ för resor från Pattaya till Krabi

Att färdas med bil från Pattaya till Krabi innebär en lång väg, och du måste ta dig igenom Bangkok, vilket kan vara oförutsägbart på grund av den ständigt tunga trafiken. Det är cirka 900 kilometer att göra resan på väg, så även om du hade egen bil och kunde hålla god fart, skulle det ändå ta ungefär 11 timmar. Av den anledningen rekommenderas sällan bilfärden, men om du söker ett prisvärt transportalternativ, är en bussresa från Pattaya till Krabi oftast det billigaste sättet att ta sig dit. Ett snabbare alternativ är att ta en buss eller taxi till Bangkok och sedan ta ett flyg därifrån, även om det är dyrare.

Pattaya till Krabi med buss

Ekamai Bus Terminal to Pattaya
Roong Reuang Coach har stora bekväma luftkonditionerade bussar mellan Pattaya och Bangkok.

Innan vi går vidare, bör du veta att det inte finns några direktbussar från Pattaya till Krabi, så om du planerar att resa på detta sätt kommer du att behöva byta buss någon gång under resan. Det finns ett par olika bussbolag att välja bland och de kör en mängd olika rutter. Du kan ta en buss till Bangkok och sedan byta till en buss som tar dig direkt till Krabi. Detta kan vara ett bra alternativ eftersom det alltid finns gott om bussar från Pattaya till Bangkok, och det finns flera olika bussbolag som erbjuder resan från Bangkok till Krabi också. Även om du lägger ihop de två biljettpriserna, kan det fortfarande vara ett prisvärt alternativ. Nackdelen med detta är att du måste boka de olika delarna av din resa separat, men du kan boka varje segment via resewebbplatsen 12Go.asia.

Sombat Tour VIP 20 seat
Sombat rundtur VIP 20 sittplatser

Ett annat alternativ är att ta en buss från Pattaya till Phang Nga med ett företag som Sawadee Tour. De har en daglig avgång på antingen VIP- eller VIP 24-bussar. VIP 24-bussarna ger dig mer utrymme och benutrymme så de är ett bättre val för en så lång resa – det bör ta cirka 14 timmar och 20 minuter att komma till Phang Nga. Väl där måste du byta till en lokalbuss för den 1,5 timmar långa resan till Krabi.

Så oavsett om du åker via Bangkok eller via Phang Nga kommer du att behöva byta buss någon gång, och du får räkna med en omfattande resa som kan ta omkring 16 till 17 timmar.

Pattaya till Krabi med buss och flyg

Suvarnabhumi Airport Bangkok
Suvarnabhumi Airport används av Thai Airways och är navet för de flesta långdistansflyg från Bangkok

Med tanke på den tid det tar och det faktum att det inte är mycket billigare att resa med buss från Pattaya till Krabi, väljer många resenärer det mycket snabbare sättet att ta sig från den ena staden till den andra: att ta en buss till Bangkok och sedan ta ett flyg därifrån.

Du kan köpa kombinerade biljetter för att resa på detta sätt genom 12Go, så detta tar bort mycket av stressen med att hitta och boka din transport eftersom deras sökresultat kommer att binda ihop tidpunkten för bussen med flygets avgång, men, så titta noga när du bokar detta eftersom det finns många olika alternativ för bussar in till själva Bangkok, snarare än att gå direkt till flygplatsen. Vi rekommenderar starkt – om du inte planerar att tillbringa lite tid i Bangkok på vägen – att du bokar en buss som tar dig från Pattaya direkt till antingen Suvarnabhumi Airport eller till Don Mueang Airport eftersom detta kommer att spara dig mycket tid. Det är verkligen ingen idé att resa hela vägen in till Bangkok för att sedan åka tillbaka ut ur staden för att åka till flygplatsen, eftersom det också kommer att kosta dig mer pengar att behöva byta.

Airplane on runway at Krabi International Airport
Krabis internationella flygplats © Decha Kiatlatchanon / Shutterstock.com

Det finns gott om bra buss- och flygalternativ som tar dig snabbare från Pattaya till Krabi. Du kan till exempel boka med Bell Travel, med avgång från Pattaya Bus Station kl. 11.00 och ankomst till Bangkoks flygplats Suvarnabhumi kl. 13.00. Du har sedan bara en kort promenad till terminalen där du kan vänta på ditt flyg till Krabi Airport med Thai Airways. Den delen av resan tar bara 1 timme och 20 minuter, men tyvärr måste du vänta i cirka 4 timmar på flygplatsen innan flyget lyfter. Detta gör att hela resan från Pattaya till Krabi tar cirka 7,5 timmar, så även om det tar större delen av dagen att komma dit, kommer du ändå att anlända mycket snabbare än du skulle ha gjort om du reste med buss hela vägen.

Pattaya till Krabi med taxi och flyg

Pattaya to Krabi by Flight
Thai Lion Air på Don Mueang International Airport (norr om Bangkok) © SasinTipchai / Shutterstock.com

Om du föredrar att spara ännu mer tid, men gärna spenderar mer pengar, är det snabbaste sättet att ta sig från Pattaya till Krabi att ta en taxi och sedan ett flyg. En buss direkt till flygplatsen är bra, men du är begränsad till att resa på en tid som dikteras av bussbolaget, men om du tar en taxi till flygplatsen kan du lämna vid en mer förnuftig tid för att sammanfalla med det flyg du fångar, vilket eliminerar en hel del väntan på flygplatsen.

Kombinationer av taxi och flyg kan också bokas via 12Go, så ta en titt på deras hemsida för de olika alternativen. Du kommer att se att det snabbaste sättet är att ta en taxi till Don Mueang Airport – ca 2 timmars bilresa – och sedan ett flyg därifrån med Thai Lion Air.

Om du vill ha en prisvärd resa rekommenderar vi vanligtvis att ta en buss från Pattaya till Krabi, men eftersom det inte finns några direktlinjer är det ett långt och inte särskilt billigt sätt att resa. Titta på flygalternativen istället, oavsett om du tar en taxi eller en buss till flygplatsen, eftersom dessa tar dig till Krabi mycket snabbare och bekvämare än bussen någonsin kommer att göra!

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.