Krabi till Surat Thani

Senast uppdaterad 8 augusti, 2023

Publicerad

Kännetecknat av höga, skimrande kalkstensklippor och fantastiskt kristallklart vatten är enbart landskapet tillräckligt för att göra Krabi till en av Thailands främsta turistdestinationer. Som en utgångspunkt för några av landets mest imponerande öar, inklusive de storslagna Phi Phi-öarna, toppar Krabi listan över platser du måste besöka i landet. Efter att ha tillbringat tid med avkoppling på några av världens bästa stränder, är de dags att ta dig till Thailands städer. Surat Thani fungerar som ett transportnav för regionen, med förbindelser norrut till Bangkok, och det är också en utmärkt introduktion till det thailändska stadslivet. Med sina mångfacetterade marknader är Surat Thani en populär destination för shopping, men det fungerar också som en inkörsport till många andra thailändska öar, om du är sugen på mer strandliv.

Läs om:
Krabi till Surat Thani med buss
Krabi till Surat Thani med Minibuss
Krabi till Surat Thani med taxi

Options for Travel from Surat Thani to Krabi

Alternativ för resor från Krabi till Surat Thani

Eftersom både Krabi och Surat Thani ligger på Thailands fastland behöver du inte oroa dig för några färjeöverfarter när du reser mellan dessa två destinationer. Krabi ligger på västkusten, medan Surat Thani ligger på östkusten, så du kommer att korsa en del av den malaysiska halvön. Den kortaste vägen är cirka 158 kilometer, men om du kunde köra i en rak linje skulle det vara betydligt kortare! Trots detta tar det inte särskilt lång tid att ta sig från Krabi till Surat Thani, och det finns flera alternativ för resor med buss, minibuss eller taxi.

Med buss från Krabi till Surat Thani

By Bus from Krabi to Surat Thani
Phantip buss i Surat Thani © kyozstorage_stock / Shutterstock.com

Låt oss börja med det mest populära sättet att ta sig från Krabi till Surat Thani, nämligen med buss. Bussar är alltid ett populärt sätt att resa runt i Thailand eftersom de är många och billiga! Detta gör bussresor särskilt populära bland backpackers och budgetresenärer, men att resa med buss från Krabi till Surat Thani är också både säkert och pålitligt.

Så om du är ute efter pålitlighet, boka dina bussbiljetter via resesajten online, 12Go.asia. De ger detaljerade sökresultat för resan från Krabi till Surat Thani och säljer biljetter för det välrenommerade thailändska bussbolaget Phantip. Om du reser med Phantip kan du avgå från Krabi bussterminal och anlända till Surat Thani tågstation, vilket gör detta till ett perfekt alternativ om du planerar att resa vidare med tåg. De har tre avgångar per dag med buss från Krabi till Surat Thani, med avgång klockan 8:30, 11:30 och 13:00, och resan tar cirka 5 timmar. Bussarna är inte de riktigt lika lyxiga som du kanske har upplevt på andra sträckor i Thailand, det är standardbussar med luftkonditionering och är tillräckligt bekväma för en resa av denna längd.

Om du har bott i Ao Nang-området i Krabi kan du också överväga en upphämtning med minibuss från vilket hotell som helst i Ao Nang. Denna tjänst med Phantip, som också kan bokas via 12Go, ökar bekvämligheten, men kan fördubbla priset jämfört med vanlig buss. Trots detta är det mycket bekvämt att bli hämtad direkt från ditt hotell och körd till den väntande bussen, och du slipper besväret att själv ta dig till Krabi Bus Terminal.

Krabi till Surat Thani med Minibuss

Krabi to Surat Thani by Van
Phantip erbjuder också ett antal alternativ för att resa med minibussar från Krabi till Surat Thani. Återigen kan dessa resor bokas via 12Go, vilket gör det enkelt att se sökresultat, jämföra priser och tidtabeller och göra en omedelbar bokning. Det finns faktiskt fler avgångsalternativ med minibussar än med bussar, och även om minibussar är något dyrare än bussar och kanske inte erbjuder lika mycket utrymme som du skulle ha i en buss, är det ett bekvämt alternativ att resa med minibuss från Krabi till Surat Thani om du behöver passa in i andra resplaner eller om du vill ha olika avgångsorter till hands.

Med Phantips minibussar kan du starta från Krabi Sea Pearl Travel eller från Ao Nam Mao Pier, vilket sparar dig tid, kostnader och besvär med att ta dig till centrala Krabi. Det finns också två ankomstpunkter i Surat Thani – tågstationen eller stadens centrum (Downtown Hub) – vilket ökar bekvämligheten med att resa med minibussar från Krabi till Surat Thani.

Krabi till Surat Thani med taxi

Krabi to Surat Thani by Taxi

Om det är bekvämligheten du letar efter är kanske en taxi från Krabi till Surat Thani det bästa alternativet. Du kan boka med flera olika privata taxibolag via 12Go: Ao Nang Travel and Tour, Phuket Transfer Travel Andaman, Andaman Taxis och Glassflower. Var noga med att jämföra de olika upphämtnings- och avlämningsalternativen som du får, eftersom det finns en hel del olika alternativ att välja mellan, oavsett om du vill ha en direkt upphämtning och avlämning från ett hotell, eller om du vill åka till Surat Thanis flygplats eller tågstation, kan du oftast hitta en kombination som ger dig den bästa bekvämligheten.

Att resa med taxi från Krabi till Surat Thani är snabbare än med buss eller minibuss, det tar ungefär 3 timmar, så du anländer snabbare till Surat Thani, och med taxi har du också flexibiliteten att boka taxin för exakt den tid du vill åka, istället för att behöva arbeta efter buss- eller minibuss-scheman, som tenderar att ha flest avgångar på morgnarna.

Priserna för privata taxibilar från Krabi till Surat Thani kan variera ganska mycket, beroende på företag och fordonstyp, men bäst valuta för pengarna får du när du reser med en grupp vänner eller familj, eftersom ni kan hyra en av de 9-personers minibussar och dela kostnaden mellan er alla. 9-personers minibussar är lätt tillgängliga om de bokas i förväg, och om du vill ha lite mer lyx i din resa kan du välja en av Glassflowers VIP 9-personers Minibussar!

Oavsett om du föredrar komfort och snabbhet eller bästa värde för pengarna är den goda nyheten att det alltid finns gott om transportalternativ för att ta dig från Krabi till Surat Thani.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.