Ho Chi Minh till Da Nang

Senast uppdaterad 31 maj, 2023

Publicerad

Vietnams största stad är även dess mest besökta. Ho Chi Minh City, fortfarande allmänt känd under sitt tidigare namn Saigon, hyser över 8,6 miljoner invånare. Denna pulserande stad är full av liv dygnet runt och erbjuder möjligheter att utforska Vietnams kultur och historia. Ho Chi Minh är känd för sin franska kolonialarkitektur, sina livliga marknader och den billiga streetfooden. Och när du är klar i Ho Chi Minh, kan du bege dig nordost till den mindre staden Da Nang. Den präglas även den av en fransk kolonialkänsla, och dess kustläge innebär att det finns härliga sandstränder att koppla av på. Da Nang är dessutom omgivet av vackra landskap, inklusive Marmorbergen där du hittar hemliga pagoder och grottor.

Läs om:
Att ta tåget från Ho Chi Minh till Da Nang
Flyga från Ho Chi Minh till Da Nang
Ta bussen från Ho Chi Minh till Da Nang

Options for Travel from Ho Chi Minh to Da Nang

Resalternativ från Ho Chi Minh till Da Nang

Resan mellan Ho Chi Minh och Da Nang är populär, vilket innebär att det finns många olika sätt att färdas mellan dessa två städer. Du kommer garanterat att träffa på många andra turister under resan. Beroende på vilket färdsätt du väljer, kommer du också att möta mycket av lokalbefolkningen! Det finns två huvudvägar att ta om du reser på vägen från Ho Chi Minh till Da Nang. Inlandsvägen är kortast men kan ta lite längre tid. Kustvägen, å andra sidan, lägger till några extra kilometer till din resa, men är vanligtvis snabbare. Avståndet på vägen mellan Ho Chi Minh och Da Nang ligger mellan 850 och 965 kilometer, medan flyget – då det tar en mer direkt rutt – täcker ett mindre avstånd och tar dig till Da Nang betydligt snabbare. Att flyga från Ho Chi Minh till Da Nang är ett prisvärt alternativ, men du kan spara mer pengar om du tar bussen, medan tågpriserna varierar beroende på vilken klass du reser i.

Att ta tåget från Ho Chi Minh till Da Nang

Train from Ho Chi Minh to Da Nang

Vietnam Railways driver all tågtrafik i hela Vietnam. Du kan vara säker på rättvisa priser och konsekventa servicestandarder på de olika sträckorna. Resan från Ho Chi Minh till Da Nang är en av de mest populära ruttena. Tågen passerar ofta genom landsbygden och ibland längs kusten, vilket ger passagerarna en fantastisk utsikt över det förbipasserande landskapet. Om du inte har bråttom till Da Nang, rekommenderar vi att du tar tåget. Du kommer att uppskatta det vackra landskapet och även få en inblick i det vietnamesiska folklivet och kulturen.

Det avgår fem tåg dagligen från Ho Chi Minh till Da Nang. Beroende på vilket tåg du väljer tar resan någonstans mellan 16 och 19,5 timmar. Om du lämnar Ho Chi Minh tidigt på morgonen med 06:45-tåget bör du anlända till Da Nang runt 00:30. Fördelen med detta tåg är att du reser under hela dagen, vilket ger dig gott om tid att titta på landskapet genom fönstret. Tågen avgår även kl. 11:00, 15:30, 19:00 och 20:55. Tänk på att om du väljer avgången 11:00 på morgonen kommer du att anlända till Da Nang klockan 6:25 på morgonen följande dag.

Train from Ho Chi Minh to Da Nang

Du har tre biljettalternativ på tåget från Ho Chi Minh till Da Nang – andraklass-säten, andraklass-sovplatser och förstaklass-sovplatser. Vi rekommenderar att du reser i sovkupéer även om resan går över dagen. De är bekvämare och rymligare än andraklass-säten. Säteshytter är bäst för resenärer som letar efter mer prisvärda biljetter.

Från Ho Chi Minh till Da Nang med flyg

From Ho Chi Minh to Da Nang by Flight
Tan Son Nhat International Airport i Ho Chi Minh City © AsiaTravel / Shutterstock.com

Att åka tåg är ett utmärkt val om du har tid över, eftersom det är en härlig resa. Men om du behöver ta dig till Da Nang snabbt är flyg det bästa alternativet. VietJet Air, Bamboo Airways och Vietnam Airlines erbjuder alla regelbundna flygningar från Ho Chi Minh till Da Nang. Med en flygtid på endast 1 timme och 20 minuter kan du lämna Ho Chi Minh på morgonen och vara i Da Nang lagom till lunch!

From Ho Chi Minh to Da Nang by Flight
Vietnam Airlines och VietJet Air på Da Nang Airport © Nils Versemann / Shutterstock.com

Priserna varierar mellan de tre flygbolagen, där VietJet Air vanligtvis är det billigaste alternativet, följt av Bamboo Airways. Förvänta dig att betala mer om du flyger med Vietnam Airlines, eftersom deras biljetter oftast är något dyrare. Vietnam Airlines erbjuder en bagagekvot på 20 kg inräknat i priset, medan de andra två flygbolagen inte gör det. Det finns avgångar under hela dagen, med första flyget så tidigt som kl. 5:35 på morgonen och det sista vid kl. 22:40 på kvällen. Priserna varierar beroende på vilken tid på dagen du reser från Ho Chi Minh. Avgångar tidigt på morgonen eller sent på kvällen är vanligtvis billigare. För att spara ännu mer pengar bör du boka så tidigt som möjligt och söka efter billigare biljettpriser vissa dagar i veckan. Boka dina biljetter via 12Go.asia, där du enkelt kan jämföra alla flygalternativ och priser hos de tre flygbolagen. Du kan även jämföra priserna med vad det kostar att resa med tåg och buss. Alla tre transportmetoder från Ho Chi Minh till Da Nang kan bokas smidigt via 12Go.

Buss från Ho Chi Minh till Da Nang

Bus from Ho Chi Minh to Da Nang

Att resa med buss på en så lång sträcka kan vara obekvämt och lite klaustrofobiskt. Om du inte trivs med att vara instängd föreslår vi att du tar tåget eller flyget istället. Ett alternativ kan vara bussbolaget Hoang Long, som har bussar utformade för sovresor. Detta gör att du kan sträcka ut benen och luta dig tillbaka istället för att vara fastsittande i en vanlig buss.

Om du vill spara pengar är det billigaste sättet att resa med buss från Ho Chi Minh till Da Nang. För bara lite mer pengar kan du få en plats i andra klass på ett tåg istället, och för några dollar till kan du ta flyget!

Att resa med buss från Ho Chi Minh till Da Nang tar cirka 20 timmar, vilket gör det till det långsammaste resalternativet. Bussarna är välutrustade med toalett, tv-apparater, en steward, luftkonditionering och snacks, plus att det finns flera stopp längs vägen där du kan kliva av bussen och sträcka på benen.

Eftersom alla transportalternativ från Ho Chi Minh till Da Nang är rimligt prissatta kan det vara svårt att välja! Vår rekommendation är att ta tåget om du har tid över. Om du bara har några dagar till ditt förfogande kan du ta ett flyg och komma fram till Da Nang mycket snabbare!

Hur lång är tågresan från Ho Chi Minh City till Da Nang?

Tågresan från Ho Chi Minh City till Da Nang tar cirka 16-20 timmar, beroende på vilket tåg du väljer. Det är en lång resa, så se till att ta med dig gott om snacks, vatten och underhållning för att hålla dig bekväm och sysselsatt under resan.

Vilka är de billigaste transportalternativen från Ho Chi Minh City till Da Nang?

Det billigaste transportalternativet från Ho Chi Minh City till Da Nang är att åka buss. Regelbundna bussar går från Ho Chi Minh City till Da Nang, och biljetter kan kosta så lite som 20 dollar, beroende på bussbolag och vilken typ av biljett du köper. Resan tar cirka 20 timmar, beroende på rutten och trafikförhållandena.

Räcker det med tre dagar för Da Nang?

Ja, tre dagar räcker för att se höjdpunkterna i Da Nang och få en smak av stadens kultur och kök. Marmorbergen är en populär attraktion och erbjuder vackra vyer över staden och den omgivande landsbygden. Da Nang har några intressanta historiska platser, så du kan besöka dessa. Och glöm inte att prova lokal mat – den är bland de bästa i Vietnam!

Hur tar man sig från Ho Chi Minh till Da Nang?

Det finns flera alternativ för att ta sig från Ho Chi Minh City till Da Nang. Tre olika flygbolag flyger direktflyg med gott om dagliga avgångar. Att åka buss från Ho Chi Minh till Da Nang tar cirka 20 timmar. Med fem dagliga avgångar från Ho Chi Minh finns det gott om alternativ att åka tåg. Tågresan tar någonstans mellan 16 timmar och 19,5 timmar, beroende på vilket tåg du väljer.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.