Buss från Phuket till Bangkok

Senast uppdaterad 23 november, 2023

Publicerad

Inget besök i Thailand är komplett utan att tillbringa lite tid i landets främsta badort, följt av ett besök i huvudstaden. Phuket har länge varit en favorit bland turister, med sina vackra stränder som kontrasterar mot det bergiga och regnskogsbevuxna inlandet. Nattliv, restauranger, shopping och kultur erbjuds här. Medan Thailands huvudstad Bangkok också har något för alla. Eftersom dessa två är landets mest besökta destinationer är det inte förvånande att resor från den ena till den andra är en populär rutt. Och de flesta väljer att ta bussen från Phuket till Bangkok. Undrar du om bussen är en bra idé? Läs vidare för att få mer information om denna populära rutt.

Läs om:
Varför ta en buss från Phuket till Bangkok?
Busstider från Phuket till Bangkok
Busstidtabell från Phuket till Bangkok
Express- eller VIP-buss från Phuket till Bangkok?
Bussbiljetter från Phuket till Bangkok

Det är en bild som visar en gul buss på en bro som korsar en flod med berg i bakgrunden längs en thailändsk landsväg på landsbygden. Mycket grönt och frodigt landskap

Varför ta en buss från Phuket till Bangkok?

Eftersom Phuket till Bangkok är en så populär rutt finns det flera sätt att resa på för alla olika budgetar. Phuket till Bangkok är ingen kort resa – om du reser på väg är avståndet cirka 850 kilometer. Det tar lång tid att resa med buss. Direktflyg från Phuket till Bangkok tar dig till huvudstaden mycket snabbare. Flygtiden är bara drygt en timme, men biljetterna är mer än dubbelt så dyra som en vanlig bussbiljett. Privata taxibilar är också ett alternativ, även om dessa kan vara mycket kostsamma. Taxibilar är bäst om du vill ha skräddarsydd service, men de är dyra även om priserna delas upp på flera personer.

Trots alternativen är en buss från Phuket till Bangkok populär av flera skäl – det första är överkomligheten, eftersom det är det billigaste sättet att åka. Det andra är flexibiliteten med många bussar att välja mellan varje dag. Det tredje är den upplevelse som bussresor erbjuder, eftersom de ger dig vyer över den thailändska landsbygden som du inte får se från tusentals meter upp i luften. Och det är också en del av den thailändska kulturen att resa med buss, eftersom det inte bara är en tjänst för turister, utan även populär bland lokalbefolkningen.

Busstider från Phuket till Bangkok

Sombat Tour Company Bus
Sombat Tour Bus i Bangkok Southern Terminal på väg mellan Phuket och Bangkok © AtomLineAran / Shutterstock.com

Med tre bussbolag att välja mellan för bussresor mellan Phuket och Bangkok öppnar detta upp dina alternativ för avgångstider och typer av bussar att resa med. Den här rutten har två busstyper – Express- och VIP-bussar, som vi ger mer information om nedan. De tre bussbolagen är Lignite, Sombat Tour och Transport Co. Transport Co ägs och drivs faktiskt av den thailändska staten. Du kommer att upptäcka att de erbjuder de billigaste bussbiljetterna. Men deras buss från Phuket till Bangkok tar längre tid än de andra bussarna eftersom de stannar längs vägen och dessutom har ett planerat måltidsstopp. I biljettpriset ingår en gratis måltid, vilket är en trevlig bonus för resenärer med en stram budget.

Busstidtabell från Phuket till Bangkok

FÖRETAGBUSS TYPAVGÅR / ANLÄNDERTIDANKOMSTPUNKT
Transport CoExpress15:30 till 05:57 (+1)14.5 timmarMo Chit Terminal
LigniteVIP eller express15:30 till 12:09 (+1)20.5 timmarSouthern Terminal
Sombat TourVIP15:40 till 04:25 (+1)13 timmarSouthern Terminal
Transport CoExpress17:00 till 07:27 (+1)14.5 timmarMo Chit Terminal
LigniteVIP17:00 till 13:39 (+1)20.5 timmarSouthern Terminal
Transport CoExpress18:00 till 08:27 (+1)14.5 timmarMo Chit Terminal

Du kommer att märka att alla dessa bussar avgår från Phuket på eftermiddagen och reser över natten, därav +1 i tabellen som anger att de anländer dagen efter. Detta är bra eftersom det innebär att du inte reser mitt i den varmaste tiden på dagen. Det sparar också kostnaden för en övernattning. Thailands bussar är dock notoriskt kalla eftersom de har luftkonditioneringen skruvat upp så högt, så se till att ta med dig några varma och mysiga kläder så att du kan sova!

Express- eller VIP-buss från Phuket till Bangkok?

Phuket to Bangkok by Express Bus
En expressbuss med standard 2+2 sittplatser.

Om du letar efter det billigaste sättet att resa från Phuket till Bangkok kan du välja en expressbuss som trafikeras av Transport Co. Dessa kommer att spara några kronor jämfört med de andra alternativen. Det finns också en Expressbuss som drivs av Lignite, som kostar något mer pengar.

En Express-tjänst är en vanlig buss med vanliga sittplatser, med en gångväg i mitten av bussen och en rad med två sittplatser på vardera sidan. Det finns en rimlig mängd benutrymme på dessa och sätena är bekväma, men kan börja kännas lite hårda på längre resor.

Du drar nytta av mer utrymme på en VIP-buss från Phuket till Bangkok. Dessa är ofta (men inte alltid) dubbeldäckade bussar. Det innebär att varje våningsplan erbjuder färre platser än en vanlig buss. Med 3 på varje rad i stället för 4 ger det mer benutrymme och utrymme mellan sätena.

Phuket to Bangkok by VIP Bus

En VIP-buss med standard 2+1 sittplatser.

Med VIP-bussar kan du luta dig långt ner i sätet – perfekt för att sova. Och det finns vanligtvis ytterligare funktioner som benstöd, en personlig skärm och en laddningsport. VIP-bussar är dyrare, men om du vill ha en bekvämare resa och gillar att sova på bussen är dessa bussar det bättre alternativet.

Bussbiljetter från Phuket till Bangkok

Phuket Bus Terminal 2

Bussarna från Phuket till Bangkok avgår från Phuket Bus Terminal 2 © Pataporn Kuanui / Shutterstock.com

Det är inte nödvändigt att boka bussbiljetter i förväg, men det rekommenderas alltid för att vara säker på att du får en plats på den buss du vill ha. Du kan köpa biljetter direkt vid Phuket Bus Terminal 2 – där alla bussar från Phuket till Bangkok avgår från. Det bästa är att köpa biljetter minst någon dag i förväg. Det går också att boka online, och vi rekommenderar att du använder resesajten 12Go. De säljer biljetter för alla bussbolag och busstyper. Det är lätt att jämföra priserna på deras webbplats och boka den buss du vill ha, och de flesta avgångarna ger omedelbar bekräftelse, eller åtminstone bekräftelse inom 24 timmar.

Vi rekommenderar dock att du bokar så tidigt i förväg som möjligt om du redan känner till dina resplaner. Detta är särskilt viktigt om du reser genom Thailand under deras hektiska semester- och festivaltider. Eftersom alla transportsätt blir uppbokade mycket snabbt under dessa helgdagar. Utan en förhandsbokning kan du behöva vänta länge på att hitta en buss med en ledig plats. Det finns en liten bokningsavgift för att boka online med 12Go, men även om du bokar direkt med bussbolaget måste du betala en förhandsbokningsavgift. Med avgiften inkluderad kostar bussbiljetter från Phuket till Bangkok för närvarande följande:

Biljettpriser Bussar Phuket till Bangkok

BUSSFÖRETAGBUSS TYPPRIS PER VUXEN
Transport CoExpressbuss698 THB
LigniteExpressbuss727 THB
LigniteVIP-buss1 081 THB
Sombat TourVIP-buss1 223 THB

Billigaste bussbiljetter Phuket till Bangkok

Southern Terminal Bangkok bus to Phuket

Transport Co buss på väg mellan Phuket och Bangkok © AtomLineAran / Shutterstock.com

Som du kan se är Expressbussen med Transport Co lätt den billigaste. Du kan också överväga en Express-tjänst med Lignite, men kom ihåg att du får en gratis måltid som ingår i priset på Transport Co-biljetten. Med VIP-bussarna får du mer komfort och service ombord. Så dessa är det bästa alternativet om du vill känna dig så bekväm som möjligt och komma utvilad till Bangkok nästa dag.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.