Surat Thani till Phuket

Senast uppdaterad 16 augusti, 2023

Publicerad

Om du reser runt i Thailand är chansen ganska stor att du kommer att passera genom, eller bo i, Surat Thani någon gång under din resa. Denna stad är ett populärt transportnav i landet och förbinder huvudstaden Bangkok i norr med några av Thailands bästa öar och stränder i söder. Dessutom har den sina egna attraktioner, som nattmarknaden. Från Surat Thani har du många alternativ, men en av de mest populära destinationerna är Phuket. Dess kristallklara vatten och tropiska stränder är en stor turistattraktion. Utöver detta har Phuket en fascinerande natur med berg och regnskogar i inlandet, och erbjuder både familje- eller parvänliga resorter.

Läs mer om detta:
Från Surat Thani till Phuket med buss
Från Surat Thani till Phuket med minibuss
Från Surat Thani till Phuket med taxi

Options for Travel from Penang to Phuket
Phuket är visserligen en ö, men den är kopplad till det thailändska fastlandet via en bro.

Resealternativ från Surat Thani till Phuket

Om du kunde resa i en rak linje är avståndet från Surat Thani till Phuket bara 170 kilometer. Även om både Surat Thani och Phuket har flygplatser, går det inga flyg mellan dem. Därför bör du titta på andra alternativ: bussar, minibussar och taxibilar. Alla dessa är tillgängliga, och bussar och minibussar är särskilt prisvärda.

Från Surat Thani till Phuket med buss

By Bus from Krabi to Surat Thani
Phantip bus in Surat Thani © kyozstorage_stock / Shutterstock.com

De flesta turister som reser från Surat Thani till Phuket väljer buss eftersom det är det mest ekonomiska alternativet. Det finns några olika bussbolag, men vi rekommenderar Phantip då de är pålitliga och erbjuder många avgångar per dag. Du kan enkelt boka biljetter online via 12Go.asia. Phantip har både buss- och minibussalternativ, men mer om minibussarna längre ner.

Om du väljer att åka från tågstationen tar resan från Surat Thani till Phuket ca 4,5 timmar. Bussen avgår kl. 07:30 och når Phuket Bus Terminal 2 kl. 12:00. Det är en standardbuss med AC, men räkna inte med några lyxiga tjänster ombord.

Om du istället väljer att åka från stadens centrum har du flera avgångstider att välja mellan. Bussarna avgår kl. 07.00, 11.30, 13.30 och 15.30. Restiden kan variera mellan 4,5 och 5,5 timmar beroende på trafik. Dessa är också standardbussar med AC.

När du letar efter bussalternativ från Surat Thani till Phuket på 12Go, kommer du även att stöta på ett alternativ med Phantip som inkluderar hämtning från majoriteten av hotellen i Surat Thani. Detta är bekvämt eftersom du slipper ta dig till avgångsplatsen själv, men det kostar lite mer.

Från Surat Thani till Phuket med minibuss

From Surat Thani to Phuket by Van

Som tidigare nämnt kör Phantip även minibuss-tjänster från Surat Thani till Phuket, och dessa kan bokas online via 12Go. Att resa med minibuss från Surat Thani till Phuket kostar lite mer än att ta bussen, men resan bör vara snabbare med en uppskattad restid på 4 timmar.

Minibussarna avgår från Downtown Transportation Hub i Surat Thani, och med regelbundna avgångar varje timme, startande kl. 8.00 till den sista kl. 18.00, kan du enkelt anpassa din resa efter ditt schema.

From Surat Thani to Phuket by Van

Bortsett från den extra bekvämligheten att resa med minibuss från Surat Thani till Phuket, erbjuder den inte mycket annat i termer av komfort. Minibussarna har mindre utrymme än bussarna, vilket kan kännas trångt. Men om du föredrar ett mindre fordon kan det vara rätt alternativ för dig.

Taxi från Surat Thani till Phuket

Taxi from Surat Thani to Phuket

Ett annat alternativ för att resa från Surat Thani till Phuket är taxi. Via 12Go kan du enkelt boka en privat taxi. Sökresultaten inkluderar taxialternativ från flera olika bolag med många fordonstyper tillgängliga, vilket ger dig en flexibilitet i ditt val.

Beroende på var du befinner dig i Surat Thani kan du välja en upphämtningsplats, och det finns många avstigningspunkter i Phuket. Priserna skiljer sig åt, så det är bra att jämföra alternativen för att hitta rätt fordon till rätt pris. Fordonsalternativen inkluderar ekonomi- eller komfortbilar för två passagerare, SUV:ar för fyra personer eller minibussar som kan ta upp till nio passagerare. Om du reser i en större grupp kan minibussen vara ett kostnadseffektivt och privat alternativ.

Med bussar, minibussar och taxibilar finns det alltid många sätt att resa från Surat Thani till Phuket, vilket gör det enkelt att hitta ett alternativ som passar både ditt schema och din budget.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.