Indonesia

Viimeksi päivitetty 11 syyskuun, 2023

Julkaistu

Indonesia on henkeäsalpaavan kaunis, ja siellä on lukuisia uskomattomia luonnonnähtävyyksiä. Jokaiselle matkailijalle löytyy jotakin: valkoisista hiekkarannoista korkeisiin vuoriin ja tulivuorisaariin. Lisäksi voit kokea Indonesiassa rikkaan ja elävän kulttuurin ja monipuolisen historian, johon voi tutustua sen monien kunnioitusta herättävien temppelien ja palatsien kautta.

Lue lisää:
Milloin on paras aika vierailla Indonesiassa
Käyntikohteet Indonesiassa
Liikennevälineet Indonesiassa

Kids with Indonesia National Flag viewpoint at Hill of Sentani Lake

Indonesian ruoka on herkullista! Tarjolla on runsas valikoima paikallisia ruokia, kuten erilaisia maukkaita curryjä ja piirakoita. Paikalliset ovat hyvin vieraanvaraisia ja tekevät kaikkensa takatakseen, että viihdyt heidän maassaan. Mikä parasta, täällä matkustaminen ei ole välttämättä kallista – on runsaasti budjettiystävällisiä hotelleja ja ravintoloita kaikille kukkaroille.

Yhteenvetona Indonesia on erikoinen paikka, jossa on rajattomasti mahdollisuuksia tutustumiseen ja seikkailuun. Sen monipuolisista maisemista ystävällisiin paikallisiin ja edullisuuteen asti, täällä on paljon nähtävää ja koettavaa – se on ehdottomasti vierailun arvoinen!

Milloin on paras aika vierailla Indonesiassa

Locals walking to Pura Ulun Danu Bratan, Famous Hindu temple on Bratan lake in Bali

Paras aika vierailla Indonesiassa riippuu siitä, minkälaista kokemusta etsit ja minne aiot mennä. Maassa vallitsee lämmin trooppinen ilmasto, ja lämpötila ja ilmankosteus pysyvät melko korkeina ympäri vuoden. Toisaalta sääolosuhteet voivat vaihdella eri alueilla.

Jos aiot matkustaa Balille tai jonnekin muualle Indonesian länsipuolelle, suositeltavaa on matkustaa kuivalla kaudella, joka kestää huhtikuusta lokakuulle. Tällöin sää on aurinkoinen ja ilmankosteus matalampi. Sadekausi kestää marraskuusta maaliskuulle, joten silloin sateet ovat yleisempiä ja ilmankosteus korkeampi. Jos matkakohteesi on Indonesian itäpuolella kuten Sulawesilla tai Papualla, sinun kannattaa varautua arvaamattomaan säähän. Alueella sataa yleensä rankasti ympäri vuoden, ja sadekuurot ovat mahdollisia miltein koska tahansa.

Indonesiassa on runsain mitoin ainutlaatuisia festivaaleja! Kesä- ja heinäkuun aikana eri puolilla maata järjestetään Balin taidefestivaali, jossa esiin tuodaan perinteistä tanssia, musiikkia ja teatteria. Toinen maininnan arvoinen festivaali on joka vuosi maaliskuussa järjestettävä Bali Spirit Festival, joka keskittyy joogaan, musiikkiin ja muihin hyvinvointiaktiviteetteihin. Näiden kahden merkittävän festivaalin lisäksi, monia muita tapahtumia järjestetään ympäri vuoden. Joten muista pitää silmäsi auki, kun päätät, mihin aikaan vuodesta haluat vierailla!

Käyntikohteet Indonesiassa

Denpasar

Bajra Sandhi Monument in Denpasar City

Denpasar on Balin maakunnan vilkas pääkaupunki Indonesian saaristossa. Denpasar on kiehtova sekoitus sekä modernia että perinteistä arkkitehtuuria, ja se vetää puoleensa kulttuurista ja historiasta kiinnostuneita matkailijoita. Kaupungissa on monia maamerkkejä ja nähtävyyksiä, kuten Bali-museo, Bajra Sandhin muistomerkki ja Sakenan-temppeli.

Ubud

Ubud

Ubud sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Denpasarista ja on pikkukaupunki, joka on kuuluisa upeasta luonnonkauneudestaan – kuten vehreistä riisipelloista, rehevistä metsistä ja virtaavista joista. Ubud vetää puoleensa kävijöitä, jotka haluavat kokea joogastudioita, kylpylöitä ja muita hyvinvointiaktiviteetteja. Siellä on myös lukuisia kulttuurinähtävyyksiä, kuten Ubudin apinametsä ja Ubudin taidemarkkinat.

Bali

Padang Bai harbor in eastern Bali

Bali on saari, jolla on idyllinen rannikko, koskemattomia rantoja ja vehreitä maisemia. Sen rikas kulttuuri ja historia vetävät puoleensa matkailijoita, jotka haluavat rentoutua rannalla tai tutustua saaren temppeleihin. Balilla on monia kaupunkeja, kuten Denpasar, Ubud ja Sanur, joilla jokaisella on omia ainutlaatuisia nähtävyyksiään tarjottavana vierailijoille.

Nusa Penida

Bali to Nusa Penida

Nusa Penida on eräs saari Balin kaakkoisrannikolla, joka on tunnettu sen koskemattomista rannoistaan ja kohoavista kallioistaan. Se on täydellinen kohde niille, jotka haluavat kokea elämyksiä hieman erilaisilla poluilla; se on ihanteellinen paikka uida, sukeltaa tai tutustua paikalliseen elämään.

Jakarta

Jakarta

Jakarta on Indonesian pääkaupunki ja suurin kaupunki, jossa on vilkas kulttuuri ja rikas historia. Tässä sijaitsevassa vilkkaassa metropolissa Jaavan saaren luoteisrannikolla asuu yli 10 miljoonaa ihmistä, ja se on Kaakkois-Aasian merkittävä talous- ja kulttuurikeskus.

Huolimatta sen kaupunkimaisemasta, kaupungissa on useita puistoja, puutarhoja ja viheralueita, jotka antavat mahdollisuuden hengähdystaukoon kiireisestä kaupunkielämästä. Vieläpä lähistöllä on useita rantoja, kuten Pulau Seribun kansallispuisto, joka sijaitsee rannikon läheisyydessä.

Sanur

Beach of Sanur

Sanur on rento kaupunki Balin itäpuolella, joka tarjoaa ihastuttavia rantoja rentoutumiseen sekä temppeleitä, markkinoita ja ravintoloita. Se on loistava valinta kaikenikäisille lomailijoille; täällä löytyy jotain jokaiseen makuun auringonotosta ja nähtävyyksien ihailemisesta paikallisten herkkujen maisteluun tai perinteisiin festivaaleihin osallistumiseen.

Nyt tiedät, missä paikoissa kannattaa käydä, mutta miten siirtyä niiden välillä?

Kuljetus Indonesiassa

Street view of Monkey Forest Road in Ubud
Katunäkymä Monkey Forest Roadilta Ubudissa © Amnat Phuthamrong / Shutterstock.com

Lennot ovat suosittu ja kätevä tapa siirtyä paikasta toiseen Indonesiassa, sillä maassa on lukuisia kotimaan lentoyhtiöitä. Lentäminen suurimpien kaupunkien välillä on suhteellisen helppoa, joten matkustajat saapuvat määränpäähänsä nopeasti ja kätevästi.

Denpasar Public Bus
Denpasarin julkiset linja-autot lähtevät tunnin välein koko päivän ajan, ja ne ovat helposti tunnistettavissa, sillä ne ovat kirkkaanvihreitä! © Peter Galleghan / Shutterstock.com

Linja-autot ovat toinen suosittu tapa liikkua Indonesiassa, ja useat yhtiöt tarjoavat eri luokkia, kuten turistiluokkaa, bisnesluokkaa ja ensimmäistä luokkaa.

Junat ovat toinen vaihtoehto matkustaa Indonesian kaupunkien välillä, ja reitit yhdittävät Jakartan, Bandungin, Yogyakartan ja Surabayan. Alueelliset junat kulkevat myös tietyillä alueilla, kuten Jaavalla ja Sumatralla, ja niiden mukavuus vaihtelee.

Takseja on runsain mitoin saatavilla kaikissa Indonesian kaupungeissa, mikä tekee niistä helpon vaihtoehdon vierailijoille. Taksien hinnat vaihtelevat matkan pituuden ja vuorokaudenajan mukaan; varmista sopia hinnasta ennen autoon nousemista, sillä jotkut käyttävät mittareita, kun taas toiset veloittavat kiinteän hinnan.

Isommille ryhmille tai niille, joilla on paljon matkatavaroita, voidaan vuokrata myös pikkubusseja; niitä voi saada hotelleista tai matkatoimistoista, ja hinnat vaihtelevat matkan keston ja matkan pituuden mukaan. Jotkut palvelut tarjoavat kuljettajia, kun taas toiset sallivat asiakkaiden ajaa itse, jos heillä on voimassa oleva ajokortti.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.