Bangkok till Rayong

Senast uppdaterad 27 november, 2023

Publicerad

Rayong är inte så välkänt bland Thailands turistdestinationer, men låt inte det lura dig! Rayong ligger på bekvämt avstånd från Bangkok och är en populär plats för lokalbefolkningen och expatriater som vill fly staden men inte vill ha samma intensitet som i närliggande stora turistmål som Pattaya. Rayong är lite lugnare, men har ändå några fantastiska stränder och är känt för sina skaldjur, som serveras på de många restaurangerna och matstånden vid stranden. Här får man en mer autentisk bild av det thailändska livet och det är också en bra utgångspunkt för att besöka den närliggande ön Koh Samet. Om du bor i Bangkok och letar efter en tilltalande plats att besöka under några dagar för att komma bort från storstaden, kommer en resa från Bangkok till Rayong att göra susen.

Läs mer om detta:
Alternativen för att ta sig till Rayong
Buss från Bangkok till Rayong
Bangkok till Rayong med Minibuss
Taxi från Bangkok till Rayong

Bangkok Skyline with roads in evening
Resans längd varierar mycket beroende på hur lång tid det tar att lämna Bangkoks trafik

Resealternativ från Bangkok till Rayong

Endast 177 kilometer väg skiljer Bangkok från Rayong, vilket är anledningen till att denna stad är ett så populärt resmål för både lokalbor och utlandsboende på helger och kortare semestrar. Att resa med bil är det bästa alternativet eftersom resan kan göras på cirka 2,5 timmar när trafiken är lätt, och med massor av bussar och minibussar att välja mellan är det också en mycket billig resa. Privat taxi kan också vara ett bra alternativ, och även om flyg anges som ett sätt att ta sig från Bangkok till Rayong, är detta inte ett genomförbart alternativ av flera skäl – för det första är avståndet mellan Bangkok och Rayong inte tillräckligt för att motivera ett flyg; för det andra, på grund av detta finns det inga direktflyg så du skulle behöva flyga via Koh Samui, vilket är meningslöst på grund av den tid resan skulle ta; för det tredje, om du kan spara pengar på att resa på detta sätt kan det vara värt att överväga, men ett flyg är det dyraste sättet att resa från Bangkok till Rayong, så vi kommer inte att rekommendera detta som ett rimligt alternativ!

Buss från Bangkok till Rayong

Phittinin Transport Minibuss
Phittinin Transport minibussar kan bokas på 12go.

Eftersom det är så populärt att resa från Bangkok till Rayong kommer det aldrig att råda brist på bussar eller minibussar att åka med, och den goda nyheten är att detta är ett mycket prisvärt sätt att resa på. Det avgår dussintals bussar till Rayong varje dag, från tidig morgon ända fram till kvällen. Det betyder att det inte är nödvändigt att boka dina bussbiljetter i förväg eftersom bussarna avgår så ofta att du bör kunna hitta en sittplats om du inte reser under en mycket hektisk tid.

Det finns både bussar och minibussar, men det finns egentligen ingen skillnad mellan dem eftersom de flesta “bussar” är minibussar och inte fullstora, medan minibussarna tar 12 till 14 passagerare.

Alternativ för avgångsplatser för bussar från Bangkok till Rayong

Public Bus or Van from Suvarnabhumi Airport to Bangkok
Suvarnabhumi Public Transportation Center © Kittipong Chararoj / Shutterstock.com

Om du vill resa med en fullstor buss ska du leta efter bussar som körs av Transport Co Ltd. Detta företag drivs faktiskt av den thailändska staten och är känt under flera namn, inklusive 999 Bus och Government Bus. De har linjer över hela landet, inklusive bussar från Bangkok till Rayong, med avgång antingen från Suvarnabhumi Airport eller från någon av Bangkoks bussterminaler. Det finns flera bussar från Suvarnabhumi som avgår från flygplatsen kl. 05:40, 08:40, 09:10, 10:40, 13:40, 16:00 och 18:40 och den planerade reslängden uppges vara 5 timmar, så det här är inte ett särskilt snabbt färdmedel. Transport Co har också en buss kl. 07:30 som avgår från Mo Chit Bus Terminal, eller kl. 07:45 som avgår från Ekkamai Bus Station.

Bangkok till Rayong med minibuss

Ekkamai Bus Station
Ekkamai Bus Station

Det finns många fler alternativ när det gäller att resa med minibuss från Bangkok till Rayong eftersom det finns flera operatörer som kör denna rutt varje dag och erbjuder dussintals olika avgångstider. Som nämnts ovan bör du inte ha några problem med att hitta en minibuss runt den tid du vill åka, men om du redan vet dina planer skadar det aldrig att boka i förväg ändå, bara för att vara säker på att du får en plats. Detta gäller särskilt under mer hektiska perioder när lokalbefolkningen också reser över hela landet. Högtider och festivalperioder kan vara extremt hektiska, så bokning i förväg rekommenderas alltid under dessa tider på året.

Bangkok till Rayong med Rayong Tour

Rayong Tour minibuss
Rayong Tour har minibussar med 14 platser så de är lite större än de vanliga minibussarna

Du kan boka online på bokningsidan 12Go där du kommer att se många olika minibussar som avgår från Bangkok till Rayong. En av de bästa minibussoperatörerna är Rayong Tour. De har minibussar för 14 passagerare så de är lite större än standardminibussar, vilket ger dig lite mer utrymme, men inte lika stora som en fullstor normal buss.

Rayong Tour erbjuder avgångar från 3 bussterminaler i Bangkok

Rayong Tour har många avgångar varje dag, som börjar klockan 06.00 och vanligtvis avgår från Bangkok var 30:e minut fram till sista resan klockan 20.30. Det finns också flera olika avgångsplatsalternativ, så du kan välja att åka från den terminal i Bangkok som passar dig bäst; Mo Chit Bus Terminal, Ekkamai Bus Station eller Southern Terminal. Mo Chit har flest avgångar per dag, följt av Ekkamai och därefter Southern Terminal.

Mo Chit Bus Terminal
Mo Chit bussterminal © paisan sangjunrung / Shutterstock.com

Rayong Tour ankommer till Rayong Bussterminal 2, Rayong Tour Office + 3 andra

Det finns också några alternativ när det gäller ankomst till Rayong. Ta en titt på ankomstplatserna på 12Go för att se vilken som är bäst för din destination. När du klickar på en viss resa öppnas en ny sida och visar en länk till ankomst- (och avgångs-) platsen på Google Maps, vilket är en mycket användbar funktion.

Restiderna varierar med minibussarna, främst på grund av de olika avgångs- och ankomstplatserna. Resan kan vara så kort som 2 timmar och 15 minuter eller så lång som 4 timmar.

Taxi från Bangkok till Rayong

Bangkoktaxi24:s bil
Bangkoktaxi24:s SUV kan bokas via 12go.

Du kan också boka privata taxibilar från Bangkok till Rayong på 12Go. Att resa med taxi är det snabbaste sättet att ta sig mellan dessa två städer, men också det dyraste om du reser ensam. Det positiva med en taxi är att du kan dela den med några andra personer och dela upp kostnaden mellan alla, vilket minskar priset per person. Även med denna delade kostnad kommer minibussarna fortfarande att vara det billigaste sättet att resa från Bangkok till Rayong, men om du letar efter bekvämlighet kan du inte slå de privata taxibilarna.

Det finns massvis med olika taxiresor tillgängliga att boka genom 12Go. Titta på de olika avgångs- och ankomstalternativen först för att se vilket som passar dig bäst. Du kan välja en hotellhämtning i Bangkok, en flygplatshämtning (antingen Don Mueang eller Suvarnabhumi) eller en Bangkok transfer, medan ankomstpunkter inkluderar U-Tapao flygplats, Ban Phe (för pir och färjor till Koh Samet), Ban Chang och hotell i Rayong, så du kan i princip bli avsläppt på någon av de större platserna i Rayong.

Val mellan bekvämaste eller billigaste bilalternativet

MCC Van
MCC Van-bilar kan bokas via 12go

Därefter behöver du bestämma dig för vilken typ av fordon du föredrar. Detta kommer förmodligen att bero på hur många personer du reser med. Ekonomibilar är vanligtvis den billigaste typen av taxibilar, lämpliga för 2 till 3 passagerare. Därefter kommer Komfort – lite mer utrymme och lite mer komfort motsvarar ett något högre pris. Alla företag erbjuder inte samma typer av taxi från Bangkok till Rayong, men några andra exempel inkluderar en SUV för 4 passagerare, eller en 9-sitsig minibuss, och 9-sitsig minibuss kommer vanligtvis att erbjuda det bästa värdet för pengarna när den totala kostnaden (som inte varierar om du har en passagerare eller nio) delas mellan alla.

Så med minibussar, och privata taxibilar som alla finns tillgängliga för att ta dig från Bangkok till Rayong, bör du enkelt kunna hitta ett transportalternativ som passar ditt schema och din budget.

Hur mycket kostar minibussar från Bangkok till Rayong?

Biljettpriser från Bangkok börjar på cirka ca 75 svenska kronor och kan bokas online.

Hur mycket kostar en taxi från Bangkok till Rayong?

Taxipriser från Bangkok till Rayong börjar på omkring 570 svenska kronor och kan bokas online.

Hur långt är det att köra från Bangkok till Rayong?

Endast 177 kilometer skiljer Bangkok från Rayong, vilket är anledningen till att Rayongs distrikt är ett så populärt val för besökare som vill ha en helgresa eller en kort semester.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.