Phuketista Koh Taolle

Viimeksi päivitetty 30 elokuun, 2023

Julkaistu

Phuket on tunnettu rannoistaan ja yöelämästään, mutta Koh Taon saarella on myös monipuolista tarjontaa. Kilpikonnasaari on loistava paikka bongata useita kilpikonnalajeja, mutta se on myös tunnustettu koralliriutoistaan ja fantastisista sukellusmahdollisuuksistaan. Täällä on luonnollisesti myös kauniita rantoja ja suosittuja yöpaikkoja, erityisesti Mae Haad Beachin ympäristössä. Voit myös vaeltaa viidakon halki ja ihailla maalla elävien eläinten ja lintujen lisäksi henkeäsalpaavia näkymiä korkeilta näköalapaikoilta. Jos etsit parhaita tapoja matkustaa Phuketista Koh Taolle, tarjoamme tietoa kaikista eri lauttavaihtoehdoista.

Lue lisää:
Phuketista Koh Taolle
Lautat Phuketista Koh Taolle
Lomprayah linja-auto ja katamaraani Koh Taolle
Seatran Discovery linja-auto ja suurnopeuslautta Koh Taoon

Travel Options for Getting from Phuket to Koh Tao

Matkustusvaihtoehdot Phuketista Koh Taolle

Koh Tao on pieni saari, jonka pinta-ala on vain 21 neliökilometriä, joten ei ole yllätys, että saarella ei ole omaa lentokenttää. Tämä tarkoittaa, että ainoa tapa päästä tänne on meriteitse. Onneksi Koh Tao on suosittu matkakohde, joten tarjolla on useita eri lauttaoperaattoreita, joista voit valita. Matka Phuketista on pitkä – linnuntietä on vain 290 kilometriä, mutta reissu sisältää linja-auton ja lautan, jotka molemmat vievät aikaa. Toinenkin vaihtoehto on olemassa, mutta se ei välttämättä ole paljon nopeampi ja on huomattavasti kalliimpi: voit lentää Phuketista Koh Samuille ja sieltä jatkaa lautalla Koh Taolle. Kerromme sinulle eri vaihtoehdoista, jotta voit päättää, mikä on paras tapa päästä Phuketista Koh Taolle.

Lento Phuketista Koh Taolle

Flight Bangkok to Koh Samui
Bangkok Airwaysin kone laskeutuu Koh Samuille © IamDoctorEgg / Shutterstock.com © IamDoctorEgg / Shutterstock.com

Vaikka useimmat matkailijat kulkevat Phuketista Koh Taolle linja-autolla ja lautalla, halusimme käsitellä myös tätä toista vaihtoehtoa. Kuten edellä mainittiin, lentäisit Phuketista Koh Samuille ja siirtyisit sitten lautalle Koh Taolle. Tämän reitin ongelmana on, että Koh Samuille lähtee vain yksi lento päivässä, joka lähtee aamulla kello 9:30, joten valinnanvaraa on vähän. Lauttaosuus kestää lauttayhtiöstä riippuen 2–5 tuntia, kun taas lento kestää noin tunnin. Tämä matkustustapa voisi olla hyvä idea, jos haluaisit kuitenkin viettää vähän aikaa Koh Samuilla, sillä silloin voit katkaista matkasi siellä. Muutoin emme suosittele sitä.

Phuketista Koh Taolle lautalla ja linja-autolla

Lomprayah interior
Lomprayahin sisätilat

Phuketista Koh Taolle ei pääse vain lautalla, sillä matkaan kuuluu suuri maaosuus, jonka sinun on ensin ylitettävä! Matkaasi sisältyy siis linja-auto- tai taksimatka ja tämän jälkeen lautan ylitys.

Voit matkustaa itsenäisesti, jos niin haluat, ottamalla linja-auton Phuketista Surat Thaniin ja sieltä jatkamalla toisella linja-autolla lauttalaiturille, tai sitten ottamalla lautan Surat Thanista. Näin voit ehkä säästää rahaa, mutta vauhtia et todennäköisesti voita ja yhteyden menettämisen riski on olemassa, jos myöhästyt. Järkevämpää on ostaa yhdistelmälippu, joka kattaa koko matkan. Hinnat ovat yhä varsin kohtuullisia, ja sinulla on silloin varmuus siitä, että jos matkalla on viivästyksiä, lautta voi odottaa jonkin aikaa tai lipulla pääsee seuraavalle lautalle.

Kaikki Phuketista Koh Taolle lähtevät lautat saapuvat saaren pääsatamaan Mae Haadiin, mutta mantereella on kaksi lähtösatamaa riippuen siitä, millä lauttayhtiöllä matkustat.

Lomprayahin linja-auto ja katamaraani Koh Taolle

Lomprayah Bus and Catamaran to Koh Tao

Lomprayah on aina hyvä vaihtoehto, sillä kyseessä on hyvämaineinen yhtiö, joka liikennöi moderneilla ja mukavilla katamaraaneilla ja linja-autoilla. Lautat (katamaraanit) on varustettu erinomaisesti välipalatarjoilulla ja wc-tiloilla, ja niissä on hyvä valikoima istuimia riippuen siitä, haluatko viettää aikaa ulkokannella vai olla sisällä suojassa.

Lomprayahin lautat lähtevät Tapee Pieriltä Surat Thanissa, ja voit nousta heitä kyytiin useista eri paikoista Phuketissa – pääasiallinen lähtöpaikka on Lomprayahin toimisto Phuket Townissa. Täältä matka kestää yhteensä noin 9 tuntia ja 15 minuuttia. Linja-auto lähtee kello 10:00 ja saapuu Koh Taolle noin kello 19:15. Jos yövyt Patongissa, voit myös tilata hotellikyydin Lomprayahilta, mutta muista, että matka kestää tällöin huomattavasti pidempään kuin suoraan Phuket Townista lähdettäessä; siitä huolimatta se on kätevä vaihtoehto yhdistelmälipun hankkimiseen, eikä sinun tarvitse huolehtia reitin löytämisestä. Toinen vaihtoehto Lomprayahin kanssa on aloittaa matka Phuketin lentokentältä. Matka-aika on suurin piirtein sama kuin linja-autolla ja lautalla Phuket Townista, mutta hinta on huomattavasti korkeampi.

Seatran Discovery -bussi ja suurnopeuslautta Koh Taolle

Seatran Discovery Bus and High-Speed Ferry to Koh Tao
Seatranin lautta- ja bussivaihtoehto

Jos haluat hyvän vaihtoehdon Lomprayahille, voit tutustua Seatran Discoveryyn. Toinen tunnettu ja luotettava matkatoimisto, Seatran tarjoaa yhdistettyjä linja-auto- ja lauttalippuja, jotka ovat hinnaltaan suurin piirtein samassa luokassa kuin Lomprayahin. Ainoa todellinen miinus Seatranin palveluissa on se, että heillä ei ole niin laajaa valikoimaa lähtöpaikkavaihtoehtoja: heidän linja-autonsa lähtevät Phuketin Bussiterminaali 2:sta, joten sinun on itse navigoitava bussiterminaaliin.

Matkalla linja-autot ovat kuitenkin varsin mukavia, ja myös Koh Taolle suuntaava nopea lautta on nykyaikainen ja miellyttävä. Laivassa on sekä sisä- että ulkotilojen istuinalueet sekä katettu yläkansi, joka on avoinna sivuille päin ja tarjoaa upeat näkymät.

Seatran lähtee Phuketista kello 09:00, ja matka-aika on noin yhtä pitkä kuin Lomprayahilla, eli noin 9,5 tuntia, joten saavut Koh Taolle noin kello 18:30.

Näitä kahta yhtiötä ei siis juurikaan erota toisistaan, kun on kyse lauttamatkasta Phuketista Koh Taolle. Hinnat ovat käytännössä samat, ja matka kestää käytännössä yhtä pitkään. Valintasi riippuu todennäköisesti siitä, missä majoitut Phuketissa ja kumpi matkatoimisto tarjoaa lähimmän noutopisteen.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.