Chumphonista Koh Taolle

Viimeksi päivitetty 4 syyskuun, 2023

Julkaistu

Koh Tao, joka tarkoittaa “kilpikonnasaarta”, on yksi Thaimaan pienistä trooppisista jalokivistä; pieni kooltaan, mutta suuri luonnonkauneudessaan. Mukana upeat rannat, koralliriutat, hienot sukellusmahdollisuudet ja jopa mainiot patikointimahdollisuudet, tämä on saari, jota et halua missata! Koska Koh Taolla ei ole omaa lentokenttää, sinne pääsee vain laivalla, mutta monet eri yhtiöt tarjoavat palveluja mantereelta. Chumphon on suosittu lähtöpiste Koh Taon matkoille, koska se on lähin suurempi kaupunki mantereella ja siellä sijaitsee myös lentokenttä, joten yhteydet esimerkiksi Bangkokista ovat helppoja. Jos aiot viettää aikaa Koh Taolla, lue lisää ja ota selvää, kuinka pääset matkustamaan Chumphonista Koh Taolle.

Lue lisää:
Chumphonin kaupungista Koh Taolle pikkubussilla ja lautalla
Chumphonin juna-asemalta Koh Taolle
Chumphonin lentokentältä Koh Taolle

Options Chumphon to Koh Tao

Vaihtoehdot matkustamiselle Chumphonista Koh Taolle

Kuten edellä mainittiin, ainoa tapa päästä Koh Taolle on laivalla. Valittavanasi on kuitenkin monia erilaisia lauttoja ja palveluita, jotka soveltuvat useimmille budjeteille ja aikatauluille, niin myös niille, jotka matkustavat tiukalla budjetilla. Chumphonista Koh Taolle on linnuntietä vain noin 97 kilometriä, joten matka ei ole kovin pitkä. Matkaan kuluva aika vaihtelee kuitenkin huomattavasti lautasta toiseen, ja se tietenkin riippuu siitä, mistä aloitat matkasi. Todellinen kesto voi olla alle 3 tunnista aina 7 tuntiin asti, jos valitset hitaan, yön yli kulkevan laivan. Jatka lukemista saadaksesi selville, miten voit matkustaa Chumphonista Koh Taolle, aloititpa sitten lentokentältä, kaupungista tai rautatieasemalta.

Chumphonin kaupungista Koh Taolle pikkubussilla ja lautalla

Songserm ferry Koh Phangan
Laululautta Koh Phanganilla © woraatep suppavas / Shutterstock.com

Chumphonin maakunnassa on upeat maisemat, joten saattaa olla, että olet kiertänyt Chumphon Townin ympäristön nähtävyyksiä ennen kuin suuntaat Koh Taolle. Jos asut aivan kaupungissa, sinulla on useita eri matkanjärjestäjiä, joiden joukosta voit valita, miten pääset Koh Taolle. Fame Tour kulkee kolme kertaa päivässä. Heidän pikkubussinsa lähtevät kaupungin keskustasta kello 05:45, 11:45 ja 21:00, ja ne yhdistyvät eri lauttoihin. Jos otat jommankumman aamuvuoron, kokonaismatka-aika on 3-4 tuntia, mutta myöhäisen palvelun osalta pääset yölautalle, joka on huomattavasti hitaampi. Matka kaupungista kestää noin 8 tuntia, joten saavut Koh Taolle noin kello 5 aamulla seuraavana päivänä.

Jos yölautta houkuttelee sinua, Axara Travel tarjoaa myös yhdistelmälippua kaupungin keskustasta pikkubussilla, ja hinta on samalla tasolla kuin Fame Travelin hinta, mikäli jompikumpi on jo täynnä.

Toinen vaihtoehto Chumphonin keskustasta Koh Taolle on Songserm. Tämä hyvin tunnettu ja arvostettu matkanjärjestäjä tarjoaa varhain aamulla lähtöä toimistoltaan pikkubussilla suurnopeuslautalle, minkä ansiosta pääset Koh Taolle ajoissa nauttimaan myöhäisestä aamiaisesta!

Chumphonin rautatieasemalta Koh Taolle

Train Chumphon to Koh Tao
Chumphonin rautatieasema © WUTTISAK PROMCHOO / Shutterstock.com

Jos olet Chumphonin rautatieasemalla, on kaksi palveluntarjoajaa, jotka voivat myydä sinulle yhdistetyn lipun asemalta suoraan Koh Taolle asti. KP Tripadvisor and Services tarjoaa kolmessa eri vuorossa päivän aikana. Heidän aikaisin aamulla klo 05.30 lähtevät pikkubussilla juna-asemalta. Pääset tavallisella lautalla Koh Taolle ja olet siellä noin klo 09.30. Myöhemmin aamulla on pikkubussiyhteys suurnopeuslautalle, ja tämä reissu pitäisi kestää vain noin 3 tuntia ja 15 minuuttia. Illalla klo 21.30 lähtevä lautta yhdistyy makuu-/yölauttaan, ja tämä vaihtoehto on yleensä muita edullisempi, mikäli haluat säästää rahaa.

Voit myös matkustaa Lomprayahin kautta Chumphonin rautatieasemalta. Heillä on päivittäin kaksi vuoroa, jotka molemmat yhdistyvät heidän suurnopeuslautalleen, mikä tarkoittaa, että matka kestää vain 3 tuntia. Voit kuitenkin valita myös edullisemman lipun Songsermin kautta, joka lähtee klo 06.00 rautatieasemalta ja saapuu Koh Taolle klo 09.45.

Chumphonin lentokentältä Koh Taolle

Ferry Chumphon to Koh Tao
Chumphonin kaupungista pääset Lomprayahin suurnopeuskatamaraanille © Maxim Tupikov / Shutterstock, Inc.

Jos olet lentänyt nopeasti Bangkokista Chumphoniin, sinulle voidaan järjestää kuljetus suoraan lautalle lentokentältä ilman että tarvitsee ensin suunnata Chumphonin kaupunkiin. Fame Tourilla on päivittäin kaksi vuoroa lentoasemalta. Haasteena suoraan lentokentältä Koh Taolle matkustamisessa on, että se lisää matka-aikaa huomattavan viiveen vuoksi. Lentoasema sijaitsee kuitenkin noin 35 kilometriä pohjoiseen Chumphonin kaupungista, joten olet kaukana lauttasatamista. Ja koska vuoroja on rajoitetusti, voi olla hankalaa löytää sopivaa vuoroa lentosi aikatauluun. Tästä syystä voi olla parempi suunnata kuitenkin Chumphonin kaupunkiin ja ostaa liput sieltä, koska silloin sinulla on enemmän vaihtoehtoja aikatauluusi sopivien vuorojen suhteen.

Matkustaminen Chumphonista Koh Taolle monsuunikaudella

Monsoon ferry Chumphon to Koh Tao

Muutama varoituksen sana kaikille, jotka yrittävät tehdä tämän matkan monsuunikaudella tai epävakaan sään aikana… Koska Koh Taolle pääsee vain laivalla, aikataulut voivat mennä todella sekaisin huonon sään takia. Ylitykset kestävät paljon kauemmin, koska veneet joutuvat kulkemaan hitaammalla nopeudella, ja lauttoja voidaan jopa peruuttaa lyhyellä varoitusajalla, jos vesi on erityisen myrskyisää. Usein yölautta peruuntuu ensimmäisenä, joten varaudu viivästyksiin etenkin monsuunikaudella.

Kuinka pääset Chumphonista Koh Taolle?

Koska Koh Taolla ei ole lentokenttää, ainoa vaihtoehtosi on ylittää vesi lautalla, mutta Chumphonista lähtee päivittäin useita lauttoja. Osta liput suoraan laiturilta, tai jos haluat lisätietoja ja mukavuutta, mene 12Goon ja osta yhdistelmäliput, joihin sisältyy pikkubussi lentokentältä, rautatieasemalta tai kaupungista. Matka-aika vaihtelee lähtöpaikasta riippuen, ja nopein lautta kestää vain 1,5 tuntia.

Kuinka pääset Koh Taolle?

Koh Tao on pieni saari, joten sillä ei ole lentokenttää, mutta lauttoja on runsaasti. Voit ottaa lautan läheisiltä Koh Samuin ja Koh Phanganin saarilta tai tulla suoraan mantereelta joko Surat Thanista tai Chumphonista. Useat lauttayhtiöt tarjoavat useita eri lähtöjä, joten löydät helposti vaihtoehtoja, jos tarkistat asian verkossa 12Go-sivustolla, jossa voit vertailla matkoja ja varata lippuja.

Kuinka pääsen Koh Taolle?

Tämä riippuu siitä, mistä lähdet, mutta koska saarella ei ole lentokenttää, sinun on otettava lautta! Jos matkustat Bangkokista, voit saapua Chumphoniin tai Surat Thaniin ja ottaa lautan kummastakin kaupungista. Katso kaikki eri vaihtoehdot matkasivustolta 12Go, jossa voit etsiä kuljetuksia Koh Taolle kaikkialta Thaimaasta ja varata liput.

Onko Koh Tao vierailun arvoinen?

Koh Tao on pieni mutta kaunis saari, joka on kuuluisa upeasta sukelluksestaan ja snorklauksestaan. Se on hiljaisempi kuin jotkin muut Thaimaan saaret, joten se on myös loistava kohde rentouttaviin päiviin rannalla tai aktiiviseen menoon kuten patikointiin näköalapaikalle, melontaan tai melontalautailuun. Illalla voit nauttia sen rennosta yöelämästä.

Mistä lennät Koh Taolle?

Voit lentää Koh Taolle Samuin lentoasemalle tai Chumphonin lentoasemalle. Koh Samuille kannattaa lähteä, jos aiot joka tapauksessa käydä myös kyseisen saaren, mutta jos olet suuntaamassa vain Koh Taolle, kannattaa tarkistaa lentoja Chumphonin lentoasemalle, sillä näin säästät todennäköisesti rahaa ja aikaa.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.