Vietnam

Sidst opdateret august 19, 2023

Udgivet

Vietnam er en af de hurtigst voksende turistdestinationer i verden. Det er fyldt med overraskelser og en mangfoldighed af oplevelser. Med betagende natur og en kulturarv, der går tilbage til oldtiden, præsenterer Vietnam også smuk historisk arkitektur side om side med sine moderne, travle byer.

Læs mere om:
Oplev Vietnam
Bedste tid på året at rejse
Topdestinationer til et episk eventyr
Få overblik over tog- og busrejser i Vietnam

Oplev Vietnam: Tidløs charme møder moderne vitalitet

Ha Long Bay Vietnam
Ha Long-bugten i Vietnam

Ha Long-bugten i Vietnam er et vidnesbyrd om landets naturlige skønhed. Vietnam tiltrækker besøgende fra verdens alle hjørner. Turister, der ønsker at opleve en ny og spændende destination. Med titlen som “Asiens førende destination i 2022” tilbyder Vietnam virkelig et bredt spektrum af oplevelser. Uanset om du ønsker at slappe af på en strand eller vandre i de travle gader i en moderne by, kan du finde det hele i Vietnam.

Vietnam, som ligger i Sydøstasien, besidder en imponerende kystlinje. Den strækker sig fra Det Sydkinesiske Hav i den nordlige del til Thailandbugten i syd. Selvom Vietnam måske ikke er ligeså berømt for sine strande som nabolandet Thailand, skjuler det alligevel nogle spektakulære kyststrækninger. Et fremtrædende eksempel er Ha Long Bay, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, og som fremviser sit smaragdgrønne vand og tusindvis af kalkstenskarster og øer. Dette er blot en forprøvning af Vietnams storslåede natur, der også inkluderer vandfald, floder, bjerge og tropiske skove i landets mange nationalparker.

Thu Bon River in Hoi An
Den smukke lille by Hoi An

Hvis du søger dybere indsigt i Vietnams historie og kultur, tilbyder landets museer denne mulighed. De er ideelle for at forstå dette blomstrende land bedre. Og vi må ikke overse det lækre køkken, der, selvom det har ligheder med andre sydøstasiatiske køkkener, stadig har sin egen karakteristiske smag.

Bedste tidspunkt at besøge Vietnam

Vietnam Beach beautiful weather

Vietnam oplever et tropisk monsun klima, som til tider kan være uforudsigeligt. Den ideelle periode at besøge Vietnam er i juli og august, hvor det er varmt og fugtigt med hyppige regnbyger – så kom forberedt!

베트남 침대 버스

December til marts er skuldersæson. I syd er der generelt dejlige temperaturer, men det bliver koldere, jo længere nordpå man kommer. Hvis du planlægger dit besøg i forbindelse med det vietnamesiske månenytår, kaldet Tet, falder det fra slutningen af januar til begyndelsen af februar. Men vær opmærksom på, at det vil være travlt overalt i denne periode.

I lavsæsonen (april til juni og september til november) er overnatning ofte billigere. Vejret er stadig behageligt, selvom der kan opstå tyfoner. For dem der er kulturinteresserede, forekommer der mange festivaler i denne periode, hvilket gør Vietnam endnu mere attraktivt!

Vietnams bedste destinationer til et episk eventyr

Fantastic scenery with good weather around Dalat City.
Dalat er omgivet af fantastisk natur og er et godt udgangspunkt for at udforske de nærliggende områder.

Dalat

Dalat, eller Da Lat, er et meget værdsat sted at besøge i Vietnam. Sæt kurs mod Dalat, hvis du vil opleve mere end bare Vietnams kyst og nyde den naturskønne skønhed længere inde i landet. Selvom Dalat er den største by i det centrale højland, bør du ikke lade dig afskrække. Byen er kendt som “byen med det evige forår” takket være sit milde klima, som står i kontrast til store dele af Vietnam. Udover fyrreskove, morgenfruer og mimosablomster, er dalene ofte dækket af tåge. Nyd den franske kolonitidsarkitektur i byens gader, enten til fods eller med hestevogn, og benyt chancen for eventyrlige vandreture i de nærliggende bjerge.

Ho Chi Minh-byen

Ho Chi Minh City tall buildings in sunset
Ho Chi Minh City er Vietnams største by

Stadig ofte refereret til som Saigon, er Ho Chi Minh City Vietnams pulserende metropol og en af landets mest populære turistdestinationer. Beliggende i den sydøstlige del af landet ved Saigon-floden, er byen hjemsted for omkring 9 millioner mennesker. Selvom byen har mange moderne skyskrabere, er Ho Chi Minh især kendt for sin velbevarede franske koloniale arkitektur fra dens tid som hovedstad i Fransk Indokina.

Besøg steder som Notre Dame-katedralen, Quan Am-pagoden, Thien Hau-templet og Binh Tay-markedet, som alle er blandt byens fremtrædende attraktioner. Suppler din oplevelse med nyere seværdigheder som Independence Palace (også kaldet Reunification Palace) og byens mange kvalitetsmuseer. Mærk byens puls ved at slentre gennem byens gågader, hvor du kan mingle med de lokale og nyde autentisk vietnamesisk mad.

Hanoi

Hanoi

Hanoi, som er placeret i nord, er Vietnams hovedstad og byder på en fascinerende kombination af det moderne og det traditionelle. Med sin rige historie præget af både kinesisk og fransk kolonitid, har byens gamle kvarter formået at bevare sin historiske charme, så besøgende kan føle, at de træder et skridt tilbage i tiden. Mange af Hanois hovedattraktioner er koncentreret i dette område: Hoan Kiem-søen, Hanois imponerende katedral, Ngoc Son-templet og Huc-broen.

Udover det, byder Hanoi på et væld af museer og steder fra krigstiden. Med sine mange vandveje, søer og parker er byen et charmerende besøgssted. Man bør unde sig selv at smage på den lokale gademad og vandre rundt i de snævre gader i det gamle kvarter, hvor man kan gøre gode fund til små penge.

Sapa

Sapa

For at opleve en anden facet af Vietnam er byen Sapa et oplagt valg. Her kan man beundre de betagende risterrasser, der dyrkes, som de altid har været, i mange århundreder. Denne mellemstore by er beliggende i den nordvestlige del af Vietnam, højt beliggende i en dal. Sapa er især kendt for sine mange etniske minoriteter, hvilket tilføjer byen en særlig kulturarv.

Mange kender Sapa som udgangspunkt for trekking. Begiv dig ud fra byen, trek op i højderne og lad dig betage af landskabet. Her har man også chancen for at møde bjergminoriteter, der bærer på stolte traditioner i deres farverige klædedragter og lever en mere rolig tilværelse.

Da Nang

The Dragon Bridge is over the River Han in Da Nang, Vietnam

Da Nang er uden tvivl et af de mest attraktive besøgssteder i Vietnam. Denne by tilbyder en skøn blanding af strande, byliv og bjerge. Brug nogle dage på at nyde de indbydende strande og de luksuriøse resorts, men sørg også for at udforske byens pulserende liv. Vandringen gennem gaderne afslører gamle pagoder og fransk kolonitidsarkitektur. Efter en dag med oplevelser kan man lade sig friste af Da Nangs lækre gademad, sprudlende barer og hyggelige restauranter.

For dem der er begejstrede for naturen, er Marmorbjergene et must-visit, eller prøv svævebanen, der fører til bjergresortet Ba Na Hills. Derudover bør man ikke gå glip af det berømte Hai Van-pas, som skryder af at være Vietnams højeste pas.

Andre destinationer i Vietnam

Ubesværet by-hopping: Få styr på tog- og busrejser i Vietnam

Hue to Phong Nha by Train
Vietnams jernbaner i Hue © beibaoke / Shutterstock.com

At rejse mellem byer

De to mest populære transportmidler i Vietnam er bus og tog. Mellem de to er tog ofte foretrukket, når det kommer til at forflytte sig fra en by til en anden. Togstrækningerne i Vietnam følger oftest kysten, eller kører tæt ved. Mens du nyder udsigten over kysten, vil du også passere marker, bjerge, byer og meget andet. Selvom det er en oplevelse at rejse med tog om dagen, er nattog også en favorit, særligt på strækningerne fra Hanoi til Da Nang og fra Hanoi til Hue. En anden populær rute er mellem Nha Trang og Ho Chi Minh City. Det er også en mulighed at tage toget ind i landets indre, for eksempel hvis du skal til Sapa.

The Sinh Tourist Bus

Busser er også et effektivt middel til at rejse mellem byerne i Vietnam. Interprovinse busser drives af private firmaer, der benytter moderne og behagelige køretøjer til ture mellem de større byer. Der er forskellige typer af busser i Vietnam, herunder natbusser, som er udstyret med rigtige senge i stedet for bare liggestole. En af fordelene ved busrejser i Vietnam er, at de er meget prisvenlige, men de kan også være ret tidskrævende! Hvis du har planer om at rejse rundt i Vietnam, er “Vietnam Open Bus” en god løsning, som tillader dig at gøre stop i flere byer på ruten mellem Hanoi og Ho Chi Minh City.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.