Hanoista Sapaan

Viimeksi päivitetty 13 syyskuun, 2023

Julkaistu

Kun haluat paeta Vietnamin pääkaupungin Hanoin vilskeestä, suuntaa luoteeseen vuoristoon kauniiseen Sapan kaupunkiin. Tämän vuoristokaupungin perustivat ranskalaiset vuonna 1922, ja se on nykyään yksi Vietnamin suosituimmista matkailukohteista, tunnettu huikeista maisemistaan ja rikkaasta kulttuurisesta monimuotoisuudestaan. Kaupunkiin, jota kutsutaan sekä Sapaksi että Sa Pa:ksi, on helppo päästä Hanoista, sillä reittiä liikennöivät lukuisat erilaiset matkanjärjestäjät.

Lue lisää:
Hanoi – Sapa linja-autolla
Hanoi-Sapa junalla
Hanoi-Sapa taksilla

What are the Options for Travel from Hanoi to Sapa?

Mitä vaihtoehtoja on matkustaa Hanoista Sapaan?

Voit matkustaa Hanoista Sapaan joko junalla tai maanteitse. Tämä ei kuitenkaan rajoita vaihtoehtojasi, kun etsit itsellesi budjettiisi ja aikatauluusi sopivaa vaihtoehtoa, sillä junia, takseja ja linja-autoja operoi useita eri yhtiöitä. Maanteitse matka Hanoista Sapaan on noin 317 kilometriä, ja matka kestää noin 5 tuntia. Junamatka Sapaan kestää pidempään, mutta suurin osa junista kulkee yön yli, joten voit nukkua. Lisää tietoa makuuvaunujunista, takseista ja linja-autoista seuraa alla…

Bussilla Hanoista Sapaan

By Bus from Hanoi to Sapa
Sapan linja-autoasema © Jedsada Kiatpornmongkol / Shutterstock.com

Bussilla tai pikkubussilla matkustamisessa Hanoista Sapaan on kolme etua: ensimmäinen on, että se on halvempaa; toinen, että se on nopeampaa; ja kolmas, että bussit ja pikkubussit vievät sinut suoraan Sapaan, toisin kuin junat. Bussimatka kestää noin 5–6 tuntia. Viisi tuntia, jos lähdet Noi Bain kansainväliseltä lentokentältä, ja kuusi tuntia, jos lähdet Hanoin keskustasta.

VIP-bussit

Jos kaipaat enemmän jalkatilaa, jalkatuen, henkilökohtaisen television ja lentoemäntäpalvelun, valitse VIP-bussi Hanoista Sapaan. VIP-busseissa on kaksi riviä vuoteita, joissa on enemmän välimatkaa, ja ne tarjoavat matkustajille miellyttävämmän matkan. Jos haluat vielä enemmän tilaa, valitse sellainen VIP-bussi, jossa on pieni numero; numero VIP-“X” -merkin jälkeen kertoo matkustajien kokonaismäärän. VIP-bussit ovat kalliimpia, mutta nämä ovat parhaimmat bussivaihtoehdot, jos toivot mukavampaa matkaa ja haluat pystyä nukkumaan bussissa.

Sleeper Bus in Vietnam
Makuuvaunubussi Vietnamissa © duangphorn wiriya / Shutterstock.com

Makuuvaunubussit

Makuuvaunubussit ovat toinen vaihtoehto matkalle Hanoista Sapaan. Makuuvaunubusseissa on kolme riviä makuuvaunuja, ja ne ovat tiiviimmät kuin VIP-bussit. Kolmen rivin välissä on kaksi kapeaa kulkuväylää. Vaikka ne eivät olekaan täysin tasoon kallistettavia sänkyjä, selkänojat ovat taipuneet taaksepäin ja siinä on tarpeeksi tilaa suoristaa jalkasi, ellet ole erityisen pitkä. Ne ovat edullisempi vaihtoehto, ja niissä säästää hieman verrattuna VIP-vaihtoehtoon. Vaikka tilaa on vielä ihan kohtuullisesti, sängyt saattavat tuntua epämukavilta pidemmän päälle, kuten matkalla Hanoista Sapaan.

Pikkubussit

Lisäksi tarjolla on pikkubusseja, joihin mahtuu 9-14 matkustajaa ja jotka on varustettu tavallisilla istuimilla. Nämä niin kutsutut VIP-ajoneuvot tarjoavat mukavat lepotuolit ja ilmastoinnin. Pikkubusseissa on vähemmän matkustajia, ja ne tarjoavat miellyttävämmän ja henkilökohtaisemman kokemuksen. On syytä huomata, että pikkubusseissa ei ole muita mukavuuksia, kuten juotavaa tai syötävää, eikä vessaa. Matkan aikana järjestetään useampia pysähdyksiä, jolloin matkustajat voivat tuulettaa ja venytellä jalkojaan.

Yritykset

Grouptour tarjoaa laajimmat bussivaihtoehdot Sapaan, ja bussit lähtevät säännöllisesti, noin tunnin välein klo 5.30–24.00. Heidän kalustossaan on enimmäkseen 20- ja 22-paikkaisia VIP-busseja. Heillä on myös pikkubusseja, joihin mahtuu 9-14 matkustajaa, ja isompia busseja, joissa on 38 paikkaa.

Techbus VN JSC tarjoaa myös laajan valikoiman kuljetusvaihtoehtoja. Se liikennöi säännöllisiä vuoroja tunnin välein klo 5.50–24.00 ja keskittyy lähinnä 22-paikkaisiin VIP-busseihin. Lisäksi yrityksellä on 40-paikkaisia makuuvaunubusseja ja 9–11 matkustajalle suunniteltuja pikkubusseja, joissa on tavalliset istuimet.

Junalla Sapaan Hanoista

Take the Train to Sapa from Hanoi
Lao Cain rautatieasema. © Olga Kashubin / Shutterstock.com

Junat ovat toinen suosittu tapa matkustaa Sapaan Hanoista. Vaikka maantiematka on pitkähkö ja tieolot voivat olla haastavat, uusi moottoritie on parantanut matkaa huomattavasti, tehdessään siitä nopeamman ja turvallisemman. Loppujen lopuksi kyse on omista mieltymyksistäsi ja budjetistasi. Useimmat junavaihtoehdot ovat selvästi kalliimpia kuin bussilla tai pikkubussilla matkustaminen, mutta saatat saada vastinetta rahoillesi parempien palveluiden muodossa – junan mukavuusaste on yleensä korkeampi kuin bussin, koska sinulla on enemmän liikkumatilaa, ja jos valitset makuuvaunun, voit levätä oikeassa sängyssä eikä vain kallistettavassa istuimessa.

Toisaalta, junan haittapuoli on, että sinun täytyy vielä vaihtaa pikkubussiin päästäksesi perille Sapaa. Juna-asema on Lao Caissa, laaksossa vuorien juurella, joissa Sapa sijaitsee, ja sinne on kiemurteleva tie, jota joudut kulkemaan pikkubussilla tai omalla kyydillä. Matka on vain noin 35 km, mutta tien monien kiemurtelevuuksien vuoksi se kestää 45–60 minuuttia, joten huomioi tämä lisäaika matkasuunnitelmissasi.

Private Cars
Sapaly Express-autossa Hanoin ja Lao Cain maakunnan välillä © Yuttana Jaowattana / Shutterstock.com

Kun matkustat junalla Hanoista Sapaan, sinulla on useita eri vaihtoehtoja. Kaikki junat kulkevat valtion omistaman Vietnam Railwaysin raideverkoston kautta, mutta jokaisessa junassa on erilaisia vaunuja, jotka ovat yksityisten yritysten omistuksessa ja ne kilpailevat asiakkaista. Valitsitpa minkä tahansa vaunun, saat todennäköisesti lipun makuuvaunuun, mutta niiden hinnat vaihtelevat huomattavasti, joten vertaile eri vaihtoehtoja. Halvin vaihtoehto on pysyä Vietnam Railwaysin palveluksessa: heillä on ensimmäisen luokan makuuvaunu, joka on vain hieman kalliimpi kuin pikkubussi Hanoista Sapaan. Jos kuitenkin haluat jotain hieman hienompaa, voit matkustaa jossakin seuraavista vaunuista: Fanxipan, Livitrans Express tai Violette Express. Orient Express, King Express ja Sapaly tarjoavat kaikki samanlaista palvelua, kun taas Chapa Express ja Victoria Express ovat yleensä huomattavasti kalliimpia mutta todennäköisesti mukavampia.

Valitsitpa minkä tahansa vaihtoehdon, junassa on vessat, lentoemäntäpalvelu ja ruokaa, ja koko junamatka Hanoista Sapaan kestää noin 8 tuntia.

Matkusta taksilla Sapaan

Nha Trang to Mui Ne by Taxi

Toinen tyylikäs vaihtoehto matkustaa Hanoista Sapaan on taksilla. Voit helposti varata yksityisen taksipalvelun 12Gon kautta, jossa voit vertailla eri yhtiöiden hintoja. Ryhmäkoosta riippuen voit valita erilaisten ajoneuvojen välillä, hinnan ollessa alkaen noin 2,9 euroa ja ulottuen maastureihin, pikkubusseihin ja sitten tilaviin 15 matkustajan pikkubusseihin.

Taksit voivat noutaa sinut mistä tahansa Hanoissa, vanhastakaupungista Noi Bain kansainväliselle lentokentälle. Saavuttuasi Sapaan he vievät sinut valitsemaasi kohteeseen. Yksinkertaista ja kätevää.

Vaikka taksit Hanoista Sapaan voivat olla kalliimpia kuin linja-autot tai pikkubussit, maksat kiinteän hinnan koko ajoneuvosta. Tämä mahdollistaa kustannusten jaon matkustajien kesken, olipa kyseessä sitten perhe, ystävät tai uudet tuttavat. Kun taksimaksu jaetaan ryhmän kesken, siitä voi tulla huomattavan edullinen – mahdollisesti jopa kustannustehokkaampi kuin yksittäiset linja-autoliput. Suuremmissa ryhmissä matkustaville yksityinen taksi voi olla järkevä valinta, sillä se tarjoaa ylellisyyttä, kun saat koko ajoneuvon itsellesi.

Tien parantuneen kunnon ansiosta Hanoista Sapaan pääseminen maanteitse ei ole enää yhtä suuri koettelemus kuin ennen, ja jos haluat päästä Sapaan hieman nopeammin ja edullisemmin, linja-autot ja pikkubussit ovat erittäin hyvä vaihtoehto. Silti myös junat Sapaan Hanoista ovat suosittuja, joten minkä valitsetkaan?

Miten pääsen Hanoista Sapaan?

Halvin tapa matkustaa Hanoista Sapaan on pikkubussilla tai linja-autolla. Useat kuljetusyhtiöt tarjoavat tätä suosittua reittiä, joka kestää yleensä 5–6 tuntia. Junat kestävät pidempään ja maksavat enemmän, mutta makuuvaunuvaihtoehtojen avulla voit matkustaa yön yli ja säästää hotellikulut. Voit varata monilta bussiyhtiöiltä ja junalippuja 12Gon kautta.

Voiko Sapaan lentää Hanoista?

Sapassa ei ole lentokenttää, joten et voi lentää Hanoista, mutta sinne pääsee linja-autoilla ja junilla. Näet kaikki vaihtoehdot ja voit varata liput matkasivustolla 12Go. Heiltä saat bussi- ja pikkubussilippuja noin 5,5–6 tunnin matkalle aina Sapaan asti, tai voit harkita pidempää junamatkaa, johon sisältyy tunnin siirtymä Sapaan rautatieasemalta.

Kuinka pitkä on bussimatka Hanoista Sapaan?

Kun matkustat linja-autolla kohteesta Hanoi kohteeseen Sapa, matka kestää 5,5–6,5 tuntia ajankohdasta ja bussiyhtiöstä riippuen. Voit vertailla eri yhtiöitä ja niiden aikatauluja helposti ja varata liput verkossa osoitteessa 12Go. Heiltä saat lippuja mm. Sapa Express-, Sapa Dragon- ja Sapa Grouptour -linja-autoihin, jotka tarjoavat puolimakuupaikkoja, makuuvaunuja ja VIP-tyyppisiä tiloja.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.