Chumphon naar Koh Tao

Laatst bijgewerkt op september 4, 2023

Geplaatst op

Koh Tao, wat “Schildpadeiland” betekent, is een van de kleine tropische juweeltjes van Thailand: klein qua formaat, maar groots in natuurlijke schoonheid, waaronder prachtige stranden, koraalriffen, fantastische duikmogelijkheden en zelfs uitstekende wandelmogelijkheden. Dit is een eiland dat je niet wilt missen! Koh Tao heeft geen eigen vliegveld en kan alleen per boot worden bereikt, maar er zijn veel verschillende maatschappijen die verbindingen aanbieden vanaf het vasteland. Chumphon is een populair vertrekpunt voor reizen naar Koh Tao, omdat het de dichtstbijzijnde grote stad op het vasteland is en er ook een vliegveld is. Dit maakt verbindingen vanuit steden als Bangkok eenvoudig. Als je overweegt om tijd door te brengen op Koh Tao, lees dan verder om erachter te komen hoe je van Chumphon naar Koh Tao reist.

Lees meer over:
Van Chumphon Town naar Koh Tao per Minibus en Veerboot
Van het treinstation in Chumphon naar Koh Tao
Van de luchthaven van Chumphon naar Koh Tao

Options Chumphon to Koh Tao

Van Chumphon naar Koh Tao – De opties

Zoals hierboven vermeld, is de enige manier om per boot naar Koh Tao te reizen. Er zijn echter verschillende soorten veerboten om uit te kiezen en opties die passen bij de meeste budgetten en schema’s, ook voor degenen die met een krap budget reizen. Hemelsbreed is het slechts 97 kilometer van Chumphon naar Koh Tao, dus het is geen enorme afstand die je moet afleggen. De reistijd varieert echter aanzienlijk, afhankelijk van de gekozen veerboot en je vertrekpunt. De werkelijke vaartijd kan variëren van minder dan 3 uur tot wel 7 uur als je kiest voor de langzame nachtboot. Lees verder om te ontdekken hoe je van Chumphon naar Koh Tao kunt reizen, of je nu vertrekt vanaf het vliegveld, de stad of het treinstation.

Van Chumphon naar Koh Tao per Minibus en Veerboot

Songserm ferry Koh Phangan
Songserm veerboot Koh Phangan © woraatep suppavas / Shutterstock.com

De provincie Chumphon heeft een prachtig landschap, dus misschien heb je al wat rondgekeken in de omgeving van Chumphon Town voordat je naar Koh Tao vertrekt. Als je in de stad verblijft, kun je kiezen uit verschillende reisorganisaties die je naar Koh Tao kunnen brengen. Fame Tour rijdt drie keer per dag. Hun minibussen vertrekken vanuit het centrum van de stad om 05:45, 11:45 en 21:00 en sluiten aan op verschillende veerdiensten. Als je een van de ochtenddiensten neemt, is je totale reistijd tussen de 3 en 4 uur. Kies je echter voor de late dienst, dan neem je de nachtveerboot die aanzienlijk langzamer is. De reistijd vanuit de stad is ongeveer 8 uur, dus je komt de volgende dag rond 05:00 uur ’s ochtends aan op Koh Tao.

Als de nachtveerboot je aanspreekt, biedt Axara Travel ook een gecombineerd ticket aan vanuit het centrum van de stad, per minibus, en de prijs is vergelijkbaar met die van Fame Travel, voor het geval dat de ene of de andere al volgeboekt is.

Een andere optie vanuit het hart van Chumphon naar Koh Tao is Songserm. Dit gerenommeerde en gerespecteerde reisbedrijf biedt een vertrek ‘s ochtends vroeg vanaf hun kantoor, per minibus, naar de hogesnelheidsferry, zodat je op tijd op Koh Tao bent voor een laat ontbijt!

Van het treinstation in Chumphon naar Koh Tao

Train Chumphon to Koh Tao
Chumphon treinstation © WUTTISAK PROMCHOO / Shutterstock.com

Als je op het treinstation in Chumphon bent, zijn er twee aanbieders die je een combinatieticket van het station naar Koh Tao kunnen aanbieden. KP Tripadvisor and Services heeft drie verschillende opties voor je, afhankelijk van het tijdstip. Hun vroege ochtenddienst vertrekt om 05:30 met een minibus vanaf het treinstation. Je stapt dan op een reguliere veerboot naar Koh Tao en bent daar rond 09:30. Later in de ochtend is er een minibus die aansluit op een hogesnelheidsveerboot, en deze reis duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. ‘s Avonds om 21:30 is er een verbinding met de nachtveerboot, en deze optie is meestal goedkoper dan de andere als je geld wilt besparen.

Je kunt ook met Lomprayah reizen vanaf het treinstation van Chumphon. Ze hebben twee diensten per dag, die beide aansluiten op hun hogesnelheidsveerboot, waardoor je een mooie snelle rit van slechts 3 uur hebt. Je kunt echter een voordeliger ticket kopen via Songserm, dat om 06:00 vertrekt vanaf het treinstation en om 09:45 aankomt op Koh Tao.

Van de luchthaven van Chumphon naar Koh Tao

Ferry Chumphon to Koh Tao
Vanuit Chumphon stad kun je op de Lomprayah High Speed Catamaran stappen © Maxim Tupikov / Shutterstock, Inc.

Als je gebruikmaakt van de snelle vluchten van Bangkok naar Chumphon, kun je direct vanaf het vliegveld een transfer krijgen naar de veerboot zonder eerst naar Chumphon Town te hoeven reizen. Fame Tour heeft twee veerdiensten per dag vanaf het vliegveld. Het nadeel aan direct reizen vanaf het vliegveld naar Koh Tao is dat dit je reistijd aanzienlijk verlengt. Het vliegveld ligt toch al zo’n 35 kilometer ten noorden van Chumphon Town, dus je bent verwijderd van de veerboothavens, en omdat er maar een paar diensten per dag zijn, kan het moeilijk zijn om er een te vinden die goed aansluit op je vlucht. Met dit in overweging is het misschien beter om toch naar Chumphon Town te gaan en vanaf daar je tickets te kopen, omdat je dan veel meer keuze hebt in tijden die aansluiten bij je schema.

Van Chumphon naar Koh Tao tijdens het regenseizoen

Monsoon ferry Chumphon to Koh Tao

Een paar woorden van waarschuwing voor iedereen die deze reis probeert te maken tijdens het regenseizoen, of tijdens een periode van onbestendig weer… Omdat je alleen per boot naar Koh Tao kunt, kunnen de dienstregelingen erg in de war raken als er slecht weer is. De overtochten duren dan veel langer omdat de boten langzamer moeten varen, en veerboten kunnen zelfs op korte termijn worden geannuleerd als het water bijzonder onstuimig is. Vaak wordt de nachtferry als eerste geannuleerd, dus wees voorbereid op reisvertragingen, vooral tijdens het moessonseizoen.

Hoe kom je van Chumphon naar Koh Tao?

Omdat er geen vliegveld is op Koh Tao, is je enige optie om over het water te gaan met de veerboot, maar er zijn veel dagelijkse overtochten vanuit Chumphon. Koop tickets direct bij de pier, of voor nog meer gemak, kun je naar 12Go gaan en gecombineerde tickets aanschaffen met een minibus vanaf het vliegveld, treinstation of de stad. De reistijden variëren afhankelijk van je vertrekpunt, maar de snelste veerboot doet er slechts 1,5 uur over.

Hoe kom je op Koh Tao?

Koh Tao is een klein eiland en heeft dus geen vliegveld, maar er zijn veerboten in overvloed. Je kunt een veerboot nemen vanaf de nabijgelegen eilanden Koh Samui en Koh Phangan, of rechtstreeks vanaf het vasteland vanuit Surat Thani of Chumphon. Met verschillende veerbootmaatschappijen die meerdere afvaarten bieden, kun je gemakkelijk iets vinden als je online kijkt op 12Go, waar je reizen kunt vergelijken en tickets kunt boeken.

Hoe raak ik op Koh Tao?

Dit hangt af van waar je vertrekt, maar omdat het een eiland zonder vliegveld is, moet je een veerboot nemen! Vanuit Bangkok kun je arriveren in Chumphon of Surat Thani en van daaruit een veerboot nemen. Kijk voor alle verschillende opties op de reiswebsite 12Go, waar je kunt zoeken naar vervoer naar Koh Tao vanuit heel Thailand en je tickets kunt boeken.

Is Koh Tao een bezoek waard?

Koh Tao is een klein maar prachtig eiland dat bekendstaat om zijn geweldige duik- en snorkelmogelijkheden. Het is rustiger dan sommige andere eilanden van Thailand en het is ook een geweldige bestemming voor ontspannen dagen aan het strand, of word actief en wandel naar een uitkijkpunt, ga kajakken of paddleboarden. ‘s Avonds kun je genieten van het relaxte nachtleven.

Waar vlieg je naartoe voor Koh Tao?

Je kunt vliegen op Samui Airport of Chumphon Airport om op Koh Tao te komen. Koh Samui is een goed idee als je ** sowieso ook dat eiland wilt bezoeken**, maar als je alleen naar Koh Tao gaat, overweeg dan vluchten naar Chumphon Airport omdat dit je waarschijnlijk zowel geld als tijd zal besparen. Je kunt transfers naar Koh Tao boeken van zowel Samui als Chumphon via 12Go.

Hoe nuttig was deze gids?

Klik op een ster om hem te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen:

Kamolchat Thanaditsayakun
Over Kamolchat Thanaditsayakun

Mijn naam is Kamolchat - een schrijver met een passie voor reizen die graag verhalen deelt over nieuwe bestemmingen en onvergetelijke avonturen. Ik ben geboren en getogen in Thailand en ben altijd gefascineerd geweest door de schoonheid en diversiteit van mijn thuisland, wat me inspireerde om erop uit te trekken en de wereld te ontdekken.

Door de jaren heen heb ik het genoegen gehad om bij te dragen aan verschillende reispublicaties en websites, zoals Lonely Planet en Viator. Ik streef ernaar een authentieke weergave te geven van de plaatsen die ik bezoek, me te verdiepen in lokale culturen en authentieke ervaringen te vinden die de ziel voeden.

Als ik verder reis over de hele wereld, wil ik dat je samen met mij de wonderen van onze wereld ervaart via mijn verhalen. Samen kunnen we leren, groeien en geïnspireerd raken door de ongelooflijke mensen, plaatsen en culturen die onze planeet tot zo\'n buitengewone plek maken om te verkennen.