Chumphon til Koh Tao

Sidst opdateret september 4, 2023

Udgivet

Koh Tao, der betyder “Skildpaddeøen”, er en af Thailands små tropiske perler; lille i omfang, men stor i naturlig skønhed med fantastiske strande, koralrev, imponerende dykkermuligheder og endda fremragende vandreture – dette er en ø, du ikke vil gå glip af! Da øen ikke har sin egen lufthavn, er det kun muligt at ankomme til Koh Tao via båd, men der er masser af forskellige selskaber, der tilbyder transport fra fastlandet. Chumphon er et populært afgangssted for ture til Koh Tao, da det er den nærmeste større by på fastlandet, og som har en lufthavn, der gør det nemt at komme videre fra byer som Bangkok. Hvis du overvejer at tilbringe tid på Koh Tao, så læs videre for at finde ud af, hvordan du rejser fra Chumphon til Koh Tao.

Læs mere om:
Fra Chumphon by til Koh Tao med minibus og færge
Fra togstationen i Chumphon til Koh Tao
Fra Chumphon Lufthavn til Koh Tao

Options Chumphon to Koh Tao

Muligheder for at komme fra Chumphon til Koh Tao

Som nævnt ovenfor er den eneste mulighed at rejse til Koh Tao med båd, men der er et par forskellige typer færger at vælge imellem, og der er rutevalg, der passer til de fleste budgetter og tidsplaner, også for dem, der rejser på et stramt budget. I luftlinje er der kun omkring 97 kilometer fra Chumphon til Koh Tao, så det er ikke en stor afstand, du skal tilbagelægge. Men den tid, det tager, varierer meget afhængig af hvilken færge du vælger, og naturligvis af, hvor du starter din rejse. Den faktiske sejltid kan være fra under 3 timer til op til 7 timer, hvis du vælger den langsomme båd, der sejler natten over. Læs videre for at finde ud af, hvordan du kan rejse fra Chumphon til Koh Tao, uanset om du starter fra lufthavnen, byen eller togstationen.

Fra Chumphon by til Koh Tao med minibus og færge

Songserm ferry Koh Phangan
Songserm-færge Koh Phangan © woraatep suppavas / Shutterstock.com

Chumphon-provinsen har enestående natur, så det er ikke utænkeligt, at du har været på sightseeing i området omkring Chumphon Town, før du sætter kurs mod Koh Tao. Hvis du bor i byen, har du flere forskellige rejseselskaber at vælge imellem for at nå frem til Koh Tao. Fame Tour kører tre gange om dagen. Deres minibusser kører fra centrum af byen kl. 05.45, 11.45 og 21.00 og sætter dig af ved forskellige færgeforbindelser. Hvis du tager en af morgenafgangene, vil din samlede rejsetid være mellem 3 og 4 timer, men hvis du tager den sene afgang, vil du komme med natfærgen, som er markant langsommere. Rejsetiden fra byen er omkring 8 timer, så du ankommer til Koh Tao omkring kl. 05.00 om morgenen den næste dag.

Hvis natfærgen fanger din interesse, tilbyder Axara Travel også en kombineret billet fra centrum af byen, via minibus, og prisen er på niveau med Fame Travel, hvis du opdager, at den ene eller den anden allerede er udsolgt.

En anden mulighed fra byens centrum til Koh Tao er Songserm. Dette anerkendte og respekterede rejseselskab tilbyder en tidlig morgenafgang fra deres kontor med minibus til højhastighedsfærgen, så du kan ankomme til Koh Tao i tide til en sen morgenmad!

Fra togstationen i Chumphon til Koh Tao

Train Chumphon to Koh Tao
Chumphon jernbanestation © WUTTISAK PROMCHOO / Shutterstock.com

Hvis du befinder dig på togstationen i Chumphon, er der to selskaber, der kan tilbyde dig en kombineret billet fra stationen og hele vejen til Koh Tao. KP Tripadvisor and Services har tre forskellige muligheder for dig, afhængigt af hvornår på dagen du ønsker at rejse. Deres tidlige morgenafgang er kl. 05:30 med minibus fra togstationen. Du tager en almindelig færge til Koh Tao og ankommer omkring kl. 09:30. Senere om morgenen kører en minibus, der forbinder til en højhastighedsfærge, og denne tur tager kun omkring 3 timer og 15 minutter. Om aftenen er der afgang kl. 21:30 med sove-/natfærgen, og denne mulighed er generelt billigere end de andre, hvis du ønsker at spare penge.

Du kan også rejse med Lomprayah fra Chumphon togstation. De har to afgange hver dag, som begge forbindes med deres højhastighedsfærge, hvilket resulterer i en dejlig hurtig tur på kun 3 timer. En mere økonomisk billet kan dog købes hos Songserm, der afgår kl. 06:00 fra togstationen og ankommer til Koh Tao kl. 09:45.

Fra Chumphon lufthavn til Koh Tao

Ferry Chumphon to Koh Tao
Fra Chumphon havn kan du tage med Lomprayah High Speed Catamaran © Maxim Tupikov / Shutterstock, Inc.

Hvis du har taget et af de hurtige fly fra Bangkok til Chumphon, kan du få transport til færgen direkte fra lufthavnen uden at skulle tage ind til Chumphon by først. Fame Tour har to afgange hver dag fra lufthavnen. Udfordringen ved at forsøge at rejse til Koh Tao direkte fra lufthavnen er, at det forlænger rejsetiden betragteligt. Lufthavnen ligger omtrent 35 kilometer nord for Chumphon Town, så du vil være længere væk fra færgehavnene, og da der kun er et par afgange hver dag, kan det være svært at få en tid, der passer med dit fly. Med det i mente, kan det være bedre at tage til Chumphon Town først og så købe billetter derfra, da du derved har flere valgmuligheder tilpasset din tidsplan.

At rejse fra Chumphon til Koh Tao i monsuntiden

Monsoon ferry Chumphon to Koh Tao

Et par ord til advarsel til alle, der prøver at tage denne tur i monsuntiden eller i en periode med ustadigt vejr… Fordi du kun kan komme til Koh Tao med båd, kan tidsplanerne virkelig skride, når der er dårligt vejr. Overfarten vil tage meget længere tid, fordi bådene er nødt til at sejle langsommere, og færgerne kan endda blive aflyst med kort varsel, hvis vandet er særligt ustabilt. Ofte er det natfærgen, der bliver aflyst først, så forbered dig på forsinkelser, især i monsuntiden.

Sådan kommer du fra Chumphon til Koh Tao

Da der ikke er nogen lufthavn på Koh Tao, er din eneste mulighed at sejle over med færge, men der er masser af daglige overfarter fra Chumphon. Køb billetter direkte ved kajen, eller gå til 12Go og køb kombinerede billetter, der inkluderer en minibus fra lufthavnen, togstationen eller byen. Rejsetiden varierer afhængigt af dit udgangspunkt, og den hurtigste færge tager kun 1,5 time.

Sådan kommer du til Koh Tao

Koh Tao er en lille ø og har derfor ikke en lufthavn, men der er masser af færger. Du kan tage en færge fra de nærliggende øer Koh Samui og Koh Phangan, eller du kan ankomme direkte fra fastlandet, enten fra Surat Thani eller Chumphon. Med flere færgeselskaber, der tilbyder flere afgange, skulle det ikke være svært at finde noget, hvis du ser online på 12Go, hvor du kan sammenligne rejser og bestille billetter.

Sådan kommer du til Koh Tao

Det afhænger af, hvor du starter fra, men da det er en ø uden lufthavn, er du nødt til at tage en færge! Hvis du rejser fra Bangkok, kan du nå frem til Chumphon eller Surat Thani og tage en færge fra en af disse steder. For alle de forskellige muligheder kan du tage et kig på rejsehjemmesiden 12Go, hvor du kan søge efter transport til Koh Tao fra hele Thailand og booke dine billetter.

Er et besøg på Koh Tao det værd?

Koh Tao er en lille, men smuk ø, der er berømt for sin fantastiske dykning og snorkling. Den er mere rolig end nogle af Thailands andre øer, så det er også en god destination til afslappende dage på stranden, eller du kan være mere aktiv og vandre til et udsigtspunkt, ronde i kajak eller prøve paddleboarding. Om aftenen kan man nyde det afslappede natteliv.

Til hvilken lufthavn flyver man for at komme til Koh Tao?

Du kan flyve til Samui lufthavn eller Chumphon lufthavn for at komme til Koh Tao. Koh Samui er en god idé, hvis du i forvejen har planer om at se øen, men hvis du primært skal til Koh Tao, kan du overveje fly til Chumphon Airport, da det sandsynligvis vil spare dig både penge og tid.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.