Bangkok til Koh Tao

Sidst opdateret august 28, 2023

Udgivet

Den lille ø Koh Tao er kendt for sin fremragende dykning og er den perfekte destination for alle, der ønsker at stikke af fra Bangkoks travle gader. Koh Tao, som betyder “Skildpaddeøen”, byder på perfekte strande og næsten intet strømvand, hvilket gør den ideel til dykning og svømning, eller bare som et sted, hvor man kan slappe af, inden turen går hjemad.

Læs mere om:
Bangkok til Koh Tao med fly
Bangkok til Koh Tao med bus
Bangkok til Koh Tao med tog

Koh Tao ligger tæt på den vestlige kyst af Thailandbugten, nord for Koh Samui, og er en del af Chumphon-øgruppen. I luftlinje ligger øen omkring 410 kilometer syd for den thailandske hovedstad, så forvent en længere rejse fra Bangkok til Koh Tao. Mulighederne omfatter fly, bus, tog og færge, men du bliver nødt til at tage en færge et stykke af vejen, uanset hvilken transportform du vælger!

At flyve til Koh Tao fra Bangkok:

Koh Samui Airport
Koh Samui lufthavn

Når det kommer til at flyve fra Bangkok til Koh Tao, findes der faktisk tre forskellige muligheder og flere forskellige flyselskaber at vælge imellem. Dit valg vil sandsynligvis afhænge af dit budget og eventuelle tidskrav, men når du undersøger fly til Koh Tao, bør du også overveje, om du vil besøge nogle af de andre smukke thailandske øer samtidigt, da det vil påvirke, hvilken rute du vælger.

Den første mulighed er et fly til Koh Samui og derefter en færge til Koh Tao. Fordelen ved denne rute er, at det er den hurtigste og mest bekvemme transportform, med minimal transfer. Ulempen er selvfølgelig prisen, da det er den dyreste transportmåde fra Bangkok til Koh Tao. Men hvis du alligevel overvejer at besøge Koh Samui, kan dette være en god mulighed for at optimalisere flyomkostningerne og tilbringe et par dage på øen, før du drager til Koh Tao. Bangkok Airways og Thai Airways tilbyder begge flyvninger fra Bangkok Suvarnbhumi Airport til Koh Samui.

Flight Chumphon to Bangkok
På grund af den korte afstand mellem Chumphon og Bangkok bruges et propelfly. © Komenton / Shutterstock.com

Den anden flymulighed er til Chumphon. Denne lille lufthavn håndterer kun flyvninger med Nok Air fra Bangkoks Don Mueang lufthavn, og fra Chumphon lufthavn skal du tage en minibus til molen for at nå din færge til Koh Tao. Fordele ved denne rute er, at den er relativt hurtig, og du kan ofte erhverve en kombinationsbillet, der dækker alle de forskellige transportformer på din rejse.

Surat Thani International Airport
Surat Thani International Airport er den tiende travleste lufthavn i Thailand, og den er også hjemsted for Royal Thai Air Force. © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

For det tredje er der mulighed for at flyve til Surat Thani og derefter tage en færge. Du kan vælge mellem flere flyselskaber på denne rute: Thai Airways (drevet af Thai Smile) flyver fra Suvarnabhumi, mens Nok Air, Thai AirAsia og Thai Lion Air alle flyver fra Don Mueang. Selvom du har flere flymuligheder, er dette ikke den bedste måde at komme fra Bangkok til Koh Tao på pga. flyenes ankomsttider og en længere færgetur.

Bus og færge fra Bangkok til Koh Tao

Ferry Chumphon to Koh Tao
Fra Chumphon havn kan du tage med Lomprayah High Speed Catamaran © Maxim Tupikov / Shutterstock, Inc.

Når flybilletterne er for dyre, er bussen et godt alternativ, men det vil tage en hel dag at køre fra Bangkok til Koh Tao. Fordelen er, at du kan købe en kombineret bus- og bådbillet, og du vil nyde et ret højt serviceniveau, hvis du vælger et af de to private selskaber, der opererer fra Khao San Road. Lomprayah Catamaran og Songsern Express har airconditionerede busser, der kører dig helt ned til Chumphon Pier. Denne del af rejsen vil tage omkring 8 timer. Derefter skifter du til en højhastighedskatamaran, som tager mellem 1,5 og 2 timer afhængig af forholdene, og den sejler hele vejen til Koh Tao. Eller du kan tage en færge, afhængigt af operatøren, og det vil tage lidt længere tid – op til 3 timer.

Tog til Koh Tao fra Bangkok

Design of Krung Thep Aphiwat Central Terminal
Den nyåbnede Krung Thep Aphiwat Central Terminal, hvor togrejsende vil kunne nyde den lyse og åbne arkitektur og moderne stemning uden at skulle kæmpe med overfyldning. © 2P Studio / Shutterstock.com

Hvis du ved noget om tog i Thailand, vil du vide, at de tager lang tid, og toget fra Bangkok til Koh Tao er ingen undtagelse! Det er den længste rejse, der tager omkring 13 timer, men set bort fra tiden, er tog meget billige og kan faktisk spare dig penge på andre måder.

Ved at vælge et sovetoget kan du foretage størstedelen af din rejse natten over. Du mister måske muligheden for at nyde landskabet under rejsen, men sovetoget er sikkert og pålideligt og giver dig mulighed for at komme til Koh Tao uden at bruge en hel dag af din ferie. Et andet plus er, at du i praksis får en overnatning med i købet, så du sparer en hotelovernatning!

Thailand Sleeper Trains
Nye andenklasses sovevogne på Special Express-togene. © moxumbic / Shutterstock.com

Rejser du med tog fra Bangkok til Koh Tao, kan du også drage fordel af en kombineret billet. Få din billet på den helt nye togstation Krung Thep Aphiwat, hvor du kan vælge mellem flere forskellige muligheder – et sæde på 1. eller 2. klasse eller en sovevogn – hvilket er, hvad vi vil anbefale. Kombinationsbilletten til nattoget giver dig en bustransport fra Chumphon jernbanestation til færgelejet og en billet til ekspresfærgen til Koh Tao, alt sammen i én pris.

Der er også en anden mulighed for et tog til Koh Tao, og det er at rejse via Surat Thani i stedet for Chumphon. Det er en omvej, fordi man rejser længere sydpå og derefter tilbage nordpå, og det indebærer en ekstra færgetur fra Koh Samui til Koh Tao, men nogle turister foretrækker de lidt bedre afgangstider for disse tog og færger.

Så der er faktisk mange forskellige muligheder, du kan vælge imellem til denne tur; hvad angår den bedste måde at komme fra Bangkok til Koh Tao på … det afhænger af dit budget og din tidsplan!

Hvordan kommer jeg fra Bangkok til Koh Tao?

Der er masser af muligheder fra Bangkok til Koh Tao, afhængigt af dit budget. At flyve er dyrest – flyv til Koh Samui, Chumphon eller Surat Thani og tag så en færge. Den billigste løsning er bus og derefter færge, eller der er også mulighed for tog til Chumphon eller Surat Thani. Du kan købe kombinerede billetter (til hele rejsen) til alle de forskellige transportmuligheder, hvis du booker online.

Hvor lang tid tager det fra Bangkok til Koh Tao?

Flyrejser til Chumphon, Koh Samui eller Surat Thani vil ikke spare dig tid eller være billigere med transfer oveni, så bus- eller togrejser giver mere mening. Busrejsen tager omkring 8 timer plus 1,5 til 3 timer på færgen. Toget til Chumphon tager ca. 13 timer plus bus og færge. For at gøre det nemmere kan du købe en kombineret billet fra 12Go til alle dele af din rejse.

Er Koh Tao et besøg værd?

Koh Tao er en lille, men smuk ø, der er berømt for sin fantastiske dykning og snorkling. Den er mere rolig end nogle af Thailands andre øer, så det er også en god destination til afslappende dage på stranden, eller man kan være mere aktiv og tage på vandretur til et udsigtspunkt, sejle i kajak eller prøve paddle boarding. Om aftenen kan man nyde det afslappede natteliv. Tjek rejseplaner og book billetter til Koh Tao på rejsehjemmesiden 12Go.

Hvor skal man flyve for at komme til Koh Tao?

Du kan flyve til Samui lufthavn eller Chumphon lufthavn for at komme til Koh Tao. Koh Samui er en god idé, hvis du alligevel har planer om at besøge øen, men hvis du kun skal til Koh Tao, kan du kigge på fly til Chumphon Airport, da det sandsynligvis vil spare dig penge og tid.

Sådan flyver du til Koh Tao?

Da der ikke er nogen lufthavn på Koh Tao, kan du ikke flyve direkte dertil. Det bedste er at flyve til Chumphon, Krabi eller Surat Thani lufthavnene, som alle har fly fra Bangkok. Derefter skal du med bus til færgelejet. Nogle af disse ruter er mere bekvemme end andre, så tjek online på 12Go for at søge og booke dine kombinerede billetter til fly, bus og færge.

Hvordan kommer man til Koh Tao?

Koh Tao er en lille ø og har derfor ikke en lufthavn, men der er masser af færger. Du kan tage en færge fra de nærliggende øer Koh Samui og Koh Phangan, eller komme direkte fra fastlandet enten fra Surat Thani eller Chumphon. Med flere færgeselskaber, der tilbyder flere afgange, bør du nemt kunne finde noget, hvis du tjekker online på 12Go, hvor du kan sammenligne rejser og bestille billetter.

Hvordan kommer jeg til Koh Tao?

Det afhænger af, hvor du starter fra, men da det er en ø uden lufthavn, er du nødt til at tage en færge! Hvis du rejser fra Bangkok, kan du tage til Chumphon eller Surat Thani og tage en færge fra en af disse. For alle de forskellige muligheder kan du tage et kig på rejsehjemmesiden 12Go, hvor du kan søge efter transport til Koh Tao fra hele Thailand og bestille dine billetter.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.