Bangkok naar Koh Tao

Laatst bijgewerkt op augustus 28, 2023

Geplaatst op

Het kleine eiland Koh Tao, dat bekend staat om zijn uitstekende duikmogelijkheden, is de perfecte bestemming voor iedereen die even wil ontsnappen aan de drukte van Bangkok. Koh Tao betekent ‘Schildpaddeneiland’ en het biedt perfecte stranden en een nauwelijks stroming, waardoor het ideaal is om te duiken en te zwemmen, of gewoon als een plek om tot rust te komen en te ontspannen voordat je weer naar huis gaat.

Lees meer over:
Bangkok naar Koh Tao via Vlucht
Bangkok naar Koh Tao per bus
Bangkok naar Koh Tao per trein

Koh Tao ligt aan de westkust van de Golf van Thailand, ten noorden van Koh Samui en maakt deel uit van de Chumphon Archipel. Hemelsbreed ligt het eiland ongeveer 410 kilometer ten zuiden van de Thaise hoofdstad, dus het is een behoorlijke reis van Bangkok naar Koh Tao. Je kunt kiezen uit vluchten, bussen, treinen en veerboten, hoewel je op een bepaald punt in je reis wel een veerboot moet nemen, ongeacht de manier waarop je reist!

Vluchten naar Koh Tao vanuit Bangkok

Koh Samui Airport
Koh Samui luchthaven

Wanneer je van Bangkok naar Koh Tao wilt vliegen, zijn er eigenlijk drie verschillende opties en verschillende luchtvaartmaatschappijen om te overwegen. Zoals altijd zal je keuze waarschijnlijk afhangen van je budget en eventuele tijdsbeperkingen, maar als je overweegt naar Koh Tao te vliegen moet je ook bedenken of je tegelijkertijd een van de andere prachtige Thaise eilanden wilt bezoeken, omdat dit van invloed is op de route die je kiest.

De eerste optie is een vlucht naar Koh Samui en dan een veerboot naar Koh Tao. Het voordeel van deze route is dat het de snelste en meest directe manier van reizen is, met minimale overstappen. Het nadeel zijn natuurlijk de kosten, want dit is de duurste manier om van Bangkok naar Koh Tao te reizen. Maar als je toch al van plan bent om Koh Samui te bezoeken, kan dit een goede gelegenheid zijn om ten volle van de vluchtkosten te profiteren en een paar dagen op dat eiland door te brengen voordat je naar Koh Tao vertrekt. Bangkok Airways en Thai Airways bieden beide vluchten aan van Bangkok Suvarnbhumi Airport naar Koh Samui.

Flight Chumphon to Bangkok
Vanwege de nabijheid tussen Chumphon en Bangkok wordt een propellervliegtuig gebruikt. © Komenton / Shutterstock.com

De tweede vluchtoptie is naar Chumphon. Dit kleine vliegveld verwerkt alleen vluchten met Nok Air vanaf Bangkok’s Don Mueang Airport, en vanaf Chumphon Airport moet je dan een bus nemen naar de pier om je veerboot naar Koh Tao te nemen. Het voordeel van deze route is dat hij relatief snel is en dat je vaak een combinatieticket kunt kopen dat alle verschillende vervoerswijzen voor je reis dekt.

Surat Thani International Airport
Surat Thani International Airport is het tiende drukste vliegveld van Thailand en het is ook de thuisbasis van de Koninklijke Thaise Luchtmacht. © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Ten derde is er de optie om naar Surat Thani te vliegen en vervolgens een veerboot te nemen. Voor deze route heb je de keuze uit nog een paar luchtvaartmaatschappijen: Thai Airways (geëxploiteerd door Thai Smile) vliegt vanaf Suvarnabhumi, terwijl Nok Air, Thai AirAsia en Thai Lion Air allemaal vanaf Don Mueang vliegen. Hoewel je meer vluchtopties hebt, is dit niet de beste manier om van Bangkok naar Koh Tao te reizen vanwege de aankomsttijden van de vluchten en de langere reis per veerboot.

De bus en veerboot van Bangkok naar Koh Tao

Ferry Chumphon to Koh Tao
Vanuit Chumphon kun je op de Lomprayah High Speed Catamaran stappen © Maxim Tupikov / Shutterstock, Inc.

Als vliegen te duur is, biedt de bus een betaalbaar alternatief, maar het kost je wel bijna een hele dag om van Bangkok naar Koh Tao te reizen. Het is handig dat je een gecombineerd bus- en bootticket kunt kopen, en je krijgt een behoorlijk goede service als je een van de twee privémaatschappijen kiest die opereren vanaf Khao San Road. Lomprayah Catamaran en Songsern Express hebben airconditioned bussen die je rechtstreeks naar de pier van Chumphon brengen. Dit deel van de reis duurt ongeveer 8 uur. Daarna stap je over op een hogesnelheidscatamaran die, afhankelijk van de omstandigheden, 1,5 tot 2 uur onderweg is naar Koh Tao. Of je neemt een veerboot, afhankelijk van de maatschappij, en die doet er iets langer over – zo’n 3 uur.

Treinen naar Koh Tao vanuit Bangkok

Design of Krung Thep Aphiwat Central Terminal
De pas geopende Krung Thep Aphiwat Centrale Terminal, waar treinreizigers kunnen genieten van de lichte en open architectuur en moderne uitstraling zonder last te hebben van overvolle treinen. © 2P Studio / Shutterstock.com

Als je iets afweet van treinen in Thailand, dan weet je dat ze er lang over doen, en de trein van Bangkok naar Koh Tao is daarop geen uitzondering! Dit is de langste reistijd, die ongeveer 13 uur in beslag neemt, maar treinen zijn heel betaalbaar en kunnen op verschillende manieren voordelig zijn.

Door te kiezen voor een nachttrein, kun je het grootste deel van je reis ‘s nachts maken. Je kunt wellicht niet van het landschap genieten tijdens de rit, maar nachttreinen zijn veilig en betrouwbaar en stellen je in staat om naar Koh Tao te reizen zonder een hele dag van je vakantie op te offeren. Het is net alsof je een extra nacht krijgt, dus je bespaart ook op een hotelovernachting!

Thailand Sleeper Trains
Nieuwe tweedeklas slaaprijtuigen op de speciale sneltreinen. © moxumbic / Shutterstock.com

Als je met de trein van Bangkok naar Koh Tao reist, kun je ook profiteren van een combinatieticket. Koop je ticket op het gloednieuwe treinstation Krung Thep Aphiwat waar je kunt kiezen uit verschillende opties – een 1e of 2e klas stoel, of een slaapcoupé – wat wij aanbevelen. Het combinatieticket voor de nachttrein geeft je een bus transfer van het treinstation in Chumphon naar de veerbootpier en een express veerbootticket naar Koh Tao, allemaal voor één prijs.

Er is ook een tweede optie voor een trein naar Koh Tao, en dat is om via Surat Thani te reizen in plaats van Chumphon. Dit is een langere omweg omdat je eerst verder zuidwaarts reist en dan weer terug naar het noorden, en het betekent ook een extra veerbootreis van Koh Samui naar Koh Tao. Echter, sommige toeristen geven de voorkeur aan de iets betere dienstregeling van deze treinen en veerboten.

Er zijn dus eigenlijk veel verschillende opties waaruit je kunt kiezen voor deze reis; wat betreft de beste manier om van Bangkok naar Koh Tao te gaan… dat hangt helemaal af van je budget en schema!

Hoe kom ik van Bangkok naar Koh Tao?

Er zijn veel opties van Bangkok naar Koh Tao, afhankelijk van je budget. Vliegen is het duurst – vlieg naar Koh Samui, Chumphon of Surat Thani en neem dan een veerboot. De goedkoopste optie is een bus en dan de veerboot, of er zijn ook treinen die naar Chumphon of Surat Thani gaan. Je kunt gecombineerde tickets kopen (voor de hele reis) voor alle verschillende vervoersmiddelen als je online boekt via 12Go.

Hoe lang duurt het van Bangkok naar Koh Tao?

Vluchten naar Chumphon, Koh Samui of Surat Thani besparen je niet per se tijd of geld als je er ook nog transfers bij krijgt, dus reizen per bus of trein lijkt logischer. Het busgedeelte duurt ongeveer 8 uur plus 1,5 tot 3 uur op de veerboot. De treinreis naar Chumphon duurt ongeveer 13 uur plus bus en veerboot. Voor het gemak kun je een combinatieticket van 12Go kopen voor alle onderdelen van je reis.

Is Koh Tao een bezoek waard?

Koh Tao is een klein maar prachtig eiland dat beroemd is om zijn uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Het is rustiger dan sommige andere Thaise eilanden en het is ook een geweldige bestemming voor ontspannen dagen op het strand, of om actiever bezig te zijn door naar een uitkijkpunt te wandelen, te kajakken of te paddleboarden. Geniet ‘s avonds van het relaxte nachtleven. Bekijk reisopties en boek tickets naar Koh Tao op reiswebsite 12Go.

Waar vlieg je naartoe voor Koh Tao?

Je kunt vliegen naar het Samui Airport of Chumphon Airport om bij Koh Tao te komen. Koh Samui is handig als je sowieso van plan bent dat eiland ook te bezoeken, maar als je enkel naar Koh Tao wilt, kijk dan naar vluchten naar Chumphon Airport omdat deze optie je waarschijnlijk geld en tijd zal besparen. Je kunt transfers naar Koh Tao boeken vanuit zowel Samui als Chumphon via 12Go.

Hoe vlieg je naar Koh Tao?

Aangezien er geen vliegveld op Koh Tao is, kun je er niet rechtstreeks naartoe vliegen. Je kunt het beste vliegen naar de luchthavens van Chumphon, Krabi of Surat Thani, die allemaal verbindingen hebben met Bangkok. Vervolgens moet je met de bus naar de veerboothaven. Sommige van deze routes zijn efficiënter dan andere, dus kijk online bij 12Go om je gecombineerde tickets voor vlucht, bus en veerboot te vinden en te boeken.

Hoe kom je op Koh Tao?

Koh Tao is een klein eiland en heeft dus geen vliegveld, maar er zijn genoeg veerboten beschikbaar. Je kunt een veerboot nemen vanaf de nabijgelegen eilanden Koh Samui en Koh Phangan, of rechtstreeks van het vasteland vanuit Surat Thani of Chumphon. Er zijn diverse veerbootmaatschappijen die verschillende afvaarten bieden, dus je vindt gemakkelijk een geschikte verbinding als je online kijkt op 12Go, waar je reisopties kunt vergelijken en tickets kunt boeken.

Hoe kom ik op Koh Tao?

Dit hangt af van je vertrekpunt, maar omdat het een eiland zonder vliegveld is, moet je een veerboot nemen! Vanuit Bangkok kun je naar Chumphon of Surat Thani reizen en van daaruit een veerboot nemen. Kijk voor alle beschikbare opties op reiswebsite 12Go, waar je routes kunt zoeken naar Koh Tao vanuit heel Thailand en je tickets kunt res

Hoe nuttig was deze gids?

Klik op een ster om hem te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen:

Kamolchat Thanaditsayakun
Over Kamolchat Thanaditsayakun

Mijn naam is Kamolchat - een schrijver met een passie voor reizen die graag verhalen deelt over nieuwe bestemmingen en onvergetelijke avonturen. Ik ben geboren en getogen in Thailand en ben altijd gefascineerd geweest door de schoonheid en diversiteit van mijn thuisland, wat me inspireerde om erop uit te trekken en de wereld te ontdekken.

Door de jaren heen heb ik het genoegen gehad om bij te dragen aan verschillende reispublicaties en websites, zoals Lonely Planet en Viator. Ik streef ernaar een authentieke weergave te geven van de plaatsen die ik bezoek, me te verdiepen in lokale culturen en authentieke ervaringen te vinden die de ziel voeden.

Als ik verder reis over de hele wereld, wil ik dat je samen met mij de wonderen van onze wereld ervaart via mijn verhalen. Samen kunnen we leren, groeien en geïnspireerd raken door de ongelooflijke mensen, plaatsen en culturen die onze planeet tot zo\'n buitengewone plek maken om te verkennen.