Surat Thani til Koh Phangan

Sidst opdateret august 23, 2023

Udgivet

Kun 15 kilometer nord for Koh Samui, tæt på den vestlige bred af Golfen i Thailand, ligger den smukke ø Koh Phangan. Selvom den er mindre end den berømte Koh Samui, har Koh Phangan sit eget ry som et godt sted at besøge – for backpackere er det en af de bedste destinationer i Thailand, og hver måned er øen hjemsted for den berygtede Full Moon Party. Men det er ikke kun et sted for clubbing og fest, Koh Phangan har også nogle gode familieattraktioner og, selvfølgelig, smukke strande og natur at nyde.

Læs mere om:
Den billigste færge fra Surat Thani til Koh Phangan
Den hurtigste måde at rejse fra Surat Thani til Koh Phangan på
Sådan kommer du til Koh Phangan fra Surat Thani lufthavn

Surat Thani er en populær indgangsport til Koh Phangan, så hvis du overvejer en tur til dette øparadis, så læs videre for at få information om de forskellige måder at komme fra Surat Thani til Koh Phangan på.

Thong Sala Pier
Thong Sala Mole, Koh Phangan

Måder du kan rejse fra Surat Thani til Koh Phangan på

Koh Phangan er en ø, så du kan naturligvis ikke komme dertil ad landvejen. Men da der heller ikke er nogen lufthavn på øen, er den eneste måde at komme dertil på gennem havet. Den gode nyhed er, at dette er en meget populær rute, så der er masser af forskellige tur- og færgeselskaber, der tilbyder ture fra Surat Thani til Koh Phangan. Derfor burde det aldrig være et problem at finde en, der passer til din tidsplan og dit budget. Dog, hvis du planlægger at rejse til Koh Phangan til Fuldmånefesten, bør du bestille din rejse og indkvartering så lang tid i forvejen som muligt, da færgerne og overnatningsstederne bliver booket op på denne tid af måneden.

Surat Thani Pier Bangkok to Koh Phangan
Bustransfer fra togstationen til Donsak Pier, Surat Thani © HGalina / Shutterstock, Inc.

Der er mange forskellige muligheder for at komme til Koh Phangan fra Surat Thani med færge. Du kan tage en færge direkte fra Surat Thani by, eller du kan tage ud til de større færgelejer ved Don Sak. Donsak ligger omkring 60 kilometer øst for Surat Thani, hvilket tager omkring 90 minutter i bil. Alligevel tilbyder de fleste operatører kombinerede billetter, der inkluderer bus og færge, så uanset om du skal til Koh Phangan fra Surat Thani lufthavn, fra byen selv eller fra togstationen, er der altid kombinerede billetter at få, som dækker hele din rejse.

Den billigste færge fra Surat Thani til Koh Phangan

Hvis du er backpacker eller bare rejser på et stramt budget, vil du sandsynligvis lede efter den billigste måde at rejse fra Surat Thani til Koh Phangan på. Uanset hvilken rute du vælger, er alle overfarter til øen rimeligt prissatte. Men Raja Ferry tilbyder en service, som er lidt billigere end de andre. Deres billet inkluderer bustransport fra byens centrum og de sejler tre gange om dagen.

Raja Ferry
Raja Ferry sejler mellem Koh Phangan, Koh Samui og Donsak Pier, nær Surat Thani © OlegD / Shutterstock.com

Du tager en shuttle til Raja Ferry-havnen i Donsak og går derefter om bord på en stor bilfærge til øen. Disse færger er ældre og måske mindre komfortable end andre, og de har grundlæggende faciliteter, men med hensyn til pris og rejsetid (færgen tager ca. 90 minutter) er det et godt valg.

Hvis afgangstiderne fra byen ikke passer til dine planer, er der flere Raja-færgeafgange fra Donsak hver dag. Uanset om du rejser direkte fra Donsak eller kombinerer det med en billet fra Surat Thani lufthavn eller togstation, kan du rejse med Raja Ferry.

Den hurtigste måde at rejse fra Surat Thani til Koh Phangan på

Lomprayah Tapee Pier
Lomprayah Tapee Pier, Surat Thani © MD_Photography / Shutterstock.com

Hvis du har travlt og gerne vil nå over til Koh Phangan og slappe af så hurtigt som muligt, så læs videre for at finde ud af den hurtigste vej dertil. Denne rute er bedst, hvis du allerede befinder dig i Surat Thani, særligt i Tapee-området.

Lomprayah high speed catamaran on its way to Surat Thai to Koh Samui
Lomprayah højhastighedskatamaran på vej til Surat Thai til Koh Phangan. © OlegD / Shutterstock.com

Det anerkendte rejseselskab Lomprayah har en mole i Tapee, hvorfra deres højhastighedsfærge afgår. Denne færge er meget nyere, mere komfortabel og hurtigere end Raja Ferries, og den tilbyder service ombord som aircondition, snacks, toiletter og stewarder. Den er dyrere end Raja Ferry, men du betaler ekstra for hastighed, komfort og bekvemmelighed. Færgen tager ca. 2,5 timer og sejler direkte fra Tapee Mole til Thong Sala på Koh Phangan. Der er tre afgange dagligt: kl. 9.00, 11.30 og 15.30.

Sådan kommer du til Koh Phangan fra Surat Thani lufthavn

Hvis du har rejst i Thailand, kan det være, du er ankommet med fly til Surat Thani International Airport. Da lufthavnen ligger ca. 30 kilometer fra Surat Thani by, og den er placeret vest for byen, kan det forlænge din rejsetid. Men der er flere selskaber, der tilbyder kombinerede billetter, så du nemt kan komme fra lufthavnen til Koh Phangan.

Seatran Discovery going to Koh Phangan from Surat Thani
Seatran er en færgemulighed, du kan overveje, når du skal fra Surat Thani lufthavn til Koh Phangan

Lomprayah er et af de selskaber, og selvom deres billetter ofte er dyrest, er deres rejsetider de korteste – omkring 3,5 time. Seatran er lidt billigere, men da de sejler fra Donsak, er rejsetiden længere. Songserm er endnu billigere og hurtigere end Seatran. Raja Ferry tilbyder som nævnt en bus fra lufthavnen til deres færge, og den mest prisvenlige mulighed for at komme fra Surat Thani lufthavn til Koh Phangan er med Phantip.

Hvis du rejser fra Surat Thani togstation, har du stort set de samme muligheder: Phantip, Songserm, Lomprayah og Raja Ferry, og priserne og afgangstiderne varierer, så du kan vælge det, der passer bedst til dine behov.

Hvordan kommer jeg fra Surat Thani til Koh Phangan?

Hvis du booker gennem rejsebureauet 12Go, har du masser af muligheder for at komme fra Surat Thani til Koh Phangan, med afgang fra lufthavnen, byens hoteller, banegården eller byens centrum, da de sælger kombinerede billetter til bus og færge fra alle disse afgangssteder. Afhængigt af om du tager en højhastighedsfærge eller en almindelig færge, tager rejsen mellem 2,5 og 6 timer.

Hvor lang tid tager det fra Surat Thani til Koh Phangan?

Den hurtigste rute fra Surat Thani til Koh Phangan tager kun 2,5 timer og afgår fra Tapee Pier lige uden for centrum af byen med Lomprayah, mens den længste rejse tager 5,5 timer. Rejsetiden varierer alt efter afgangssted og færgeselskab. Du kan tilføje transfer fra lufthavnen, hoteller, togstationer osv. og købe en kombineret billet for ekstra bekvemmelighed. Alle disse muligheder kan købes gennem 12Go.

Hvordan kommer man til Koh Phangan Full Moon Party?

Koh Phangans månedlige Full Moon Party tiltrækker hundredvis af ekstra besøgende til øen, hvilket til tider gør det udfordrende at finde både. Derfor er det bedst at reservere plads på forhånd, og det kan du gøre hos 12Go. De sælger billetter til mange forskellige færgeselskaber fra mange forskellige afgangssteder og tilbyder også afhentning fra hoteller eller lufthavne på fælles billetter, så der er sørget for hele din rejse.

Hvordan kommer man til Koh Phangan?

Da Koh Phangan er så populær en ø, er det nemt at komme til den. Du kan tage en færge fra Koh Samui, eller der er masser af færger, der afgår fra fastlandet (Surat Thani eller Chumphon). Besøg 12Go og indtast dit afrejsested for at få detaljerede søgeresultater og mulighed for at købe kombinerede billetter til hele din rejse, inklusive færgen med transfer med tog, busser og fly fra steder som Bangkok.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.