Surat Thani naar Koh Phangan

Laatst bijgewerkt op augustus 17, 2023

Geplaatst op

Op slechts 15 kilometer ten noorden van Koh Samui, dicht bij de westelijke oever van de Golf van Thailand, ligt het prachtige eiland Koh Phangan. Hoewel het kleiner is dan het beroemde Koh Samui, heeft Koh Phangan zijn eigen reputatie als een geweldige plek om te bezoeken – voor backpackers is het een van de topbestemmingen in Thailand en elke maand is het eiland de thuisbasis van de beruchte Full Moon Party. Maar dit is niet alleen een plek om te clubben en te feesten, Koh Phangan heeft ook een aantal geweldige gezinsattracties en natuurlijk prachtige stranden en landschappen om van te genieten.

Lees meer over:
De meest voordelige veerboot van Surat Thani naar Koh Phangan
De snelste manier om van Surat Thani naar Koh Phangan te reizen
Naar Koh Phangan vanaf het vliegveld van Surat Thani

Surat Thani is een populaire toegangspoort voor reizen naar Koh Phangan, dus als je een reis naar dit paradijselijke eiland overweegt, lees dan verder voor informatie over de verschillende manieren om van Surat Thani naar Koh Phangan te reizen.

Thong Sala Pier
Thong Sala Pier, Koh Phangan

Manieren waarop je van Surat Thani naar Koh Phangan kunt reizen

Koh Phangan is een eiland, dus je kunt er natuurlijk niet over land komen, maar omdat er ook geen vliegveld op het eiland is, is de enige manier om er te komen over het water. Het goede nieuws is dat dit een erg populaire route is, dus er zijn veel verschillende tour- en veerbootmaatschappijen die reizen aanbieden van Surat Thani naar Koh Phangan, dus er eentje kiezen die bij je schema en budget past zal nooit een probleem zijn. Dit gezegd hebbende, als je van plan bent om naar Koh Phangan te reizen voor de Full Moon Party, moet je altijd zo ver mogelijk van tevoren je reisarrangementen boeken, inclusief een plek om te verblijven als je aankomt, want de veerboten en accommodaties raken snel volgeboekt in deze periode van de maand.

Surat Thani Pier Bangkok to Koh Phangan
Bustransfer van het treinstation naar Donsak Pier, Surat Thani © HGalina / Shutterstock, Inc.

Om met de veerboot van Surat Thani naar Koh Phangan te komen, zijn er veel verschillende opties. Je kunt een veerboot nemen vanuit de stad Surat Thani, of je kunt naar de grotere veerboothavens bij Don Sak varen. Donsak ligt ongeveer 60 kilometer ten oosten van Surat Thani, wat ongeveer 90 minuten rijden is. Hoewel je je eigen weg kunt vinden, bieden alle maatschappijen gecombineerde tickets aan die zowel de bus als de veerboot omvatten, dus of je nu naar Koh Phangan gaat vanaf Surat Thani Airport, vanuit de stad zelf of vanaf het treinstation, er zijn altijd gecombineerde tickets te koop voor je hele reis.

De meest voordelige veerboot van Surat Thani naar Koh Phangan

Als je een backpacker bent of je moet reizen met een klein budget, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar de meest voordelige manier om van Surat Thani naar Koh Phangan te reizen. Het goede nieuws is dat welke route je ook kiest, alle overtochten naar het eiland redelijk geprijsd zijn, omgerekend in euro’s. Dit gezegd hebbende, is er één service die je flink wat zal besparen ten opzichte van de anderen, en dat is Raja Ferry. Hun ticket is inclusief een bustransfer vanuit de stad, op de kruising van Si Wichan Road en Soi 16 Si Wichai, en ze vertrekken drie keer per dag, rond het middaguur tot vroeg in de middag.

Raja Ferry
Raja Ferry vaart tussen Koh Phangan, Koh Samui en Donsak Pier, vlakbij Surat Thani © OlegD / Shutterstock.com

Je reist met een minibus naar de Raja Ferry haven in Donsak en gaat dan aan boord van een grote autoveerboot naar het eiland. Deze veerboten zijn ouder en iets minder comfortabel dan andere, en ze hebben eenvoudige faciliteiten, maar voor de prijs en de reistijd (de veerboot doet er ongeveer 90 minuten over) is het onverslaanbaar.

Als de vertrektijden vanuit Surat Thani niet passen in je reisplannen, dan zijn er meerdere Raya veerdiensten per dag vanuit Donsak. Je kunt zelfstandig naar de veerhaven gaan en op een van de veerboten stappen die elk heel uur vertrekken tussen 06:00 in de ochtend en 18:00 in de avond, of je kunt een combinatieticket nemen en rechtstreeks vanaf Surat Thani Airport of Surat Thani treinstation met Raja Ferry reizen.

De snelste manier om van Surat Thani naar Koh Phangan te reizen

Lomprayah Tapee Pier
Lomprayah Tapee Pier, Surat Thani © MD_Photography / Shutterstock.com

Als je weinig tijd hebt en zo snel mogelijk naar Koh Phangan wilt om te ontspannen, lees dan verder om te ontdekken wat de snelste manier is om er te komen. Deze route werkt het beste als je al in de buurt van Surat Thani bent, vooral als je je bevindt iets ten noordoosten van de stad, in de wijk Tapee.

Lomprayah high speed catamaran on its way to Surat Thai to Koh Samui
Lomprayah hogesnelheidscatamaran op weg naar Surat Thai naar Koh Phangan. © OlegD / Shutterstock.com

De gerenommeerde reisorganisatie Lomprayah heeft een pier in Tapee vanwaar hun hogesnelheidsveerboot vertrekt. Deze veerboot is veel nieuwer, comfortabeler en sneller dan de Raja Ferries en heeft diensten aan boord zoals airconditioning, snacks, toiletten en stewards. Hij is duurder dan Raja Ferry, maar je betaalt meer voor snelheid, comfort en gemak. De veerboot doet er ongeveer 2,5 uur over en vaart rechtstreeks van Tapee Pier naar Thong Sala op Koh Phangan, en omdat hij vertrekt vanuit Surat Thani hoef je je geen zorgen te maken over busroutes. Er zijn drie afvaarten per dag, meestal rond 09:00, 11:30 en 15:30.

Naar Koh Phangan vanaf de luchthaven van Surat Thani

Als je door Thailand hebt gereisd, is het goed mogelijk dat je met het vliegtuig bent aangekomen op Surat Thani International Airport. Omdat het vliegveld op een afstand van ongeveer 30 kilometer van Surat Thani ligt en ten westen van de stad, kan dit je reistijd behoorlijk verlengen. Gelukkig zijn er een aantal verschillende maatschappijen die allemaal gecombineerde tickets aanbieden om je helemaal van het vliegveld naar Koh Phangan te brengen.

Seatran Discovery going to Koh Phangan from Surat Thani
Seatran is een veerbootoptie die je kunt overwegen als je van het vliegveld van Surat Thani naar Koh Phangan gaat

Seatran is een veerbootoptie die je kunt overwegen als je van het vliegveld van Surat Thani naar Koh Phangan gaat. Lomprayah is een van die maatschappijen – hun tickets zijn meestal het duurste en hun reistijden het snelst; ze doen er ongeveer 3,5 uur over. Seatran is iets goedkoper, maar omdat ze vertrekken vanaf Donsak is de reistijd langer. Songserm is zowel goedkoper als sneller dan Seatran. Raja Ferry heeft, zoals hierboven vermeld, een bus van het vliegveld naar hun veerboot, en de goedkoopste optie om van Surath Thani Airport naar Koh Phangan te reizen is met Phantip.

Vanaf het treinstation van Surat Thani heb je in principe dezelfde opties voor maatschappijen: Phantip, Songserm, Lomprayah en Raja Ferry, en ook hier variëren de prijzen en dienstregelingen, dus je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Hoe kom ik van Surat Thani naar Koh Phangan?

Als je boekt via het reisbureau 12Go, heb je heel veel opties om van Surat Thani naar Koh Phangan te gaan, met vertrek vanaf het vliegveld, hotels in de stad, het treinstation of het centrum van de stad, omdat ze gecombineerde tickets verkopen voor de bus en de veerboot vanaf al deze vertrekpunten. Afhankelijk van of je een hogesnelheidsferry of een standaard ferry neemt, duurt de reis tussen de 2,5 en 6 uur.

Hoe lang duurt het van Surat Thani naar Koh Phangan?

De snelste route van Surat Thani naar Koh Phangan duurt slechts 2,5 uur en vertrekt vanaf de Tapee Pier net buiten het centrum van de stad, met Lomprayah, terwijl de langste reis 5,5 uur duurt. De reistijd varieert per vertrekpunt en veerbootmaatschappij. Je kunt transfers vanaf het vliegveld, hotels, treinstations etc. toevoegen en een gecombineerd ticket kopen voor nog meer gemak.

Hoe kom je bij Koh Phangan Full Moon Party?

Koh Phangan’s maandelijkse Full Moon Party trekt honderden extra bezoekers naar het eiland, waardoor het soms een uitdaging is om boten te vinden. Daarom kun je het beste van tevoren je plaats reserveren en dat kun je doen bij 12Go. Zij verkopen tickets voor veel verschillende veerbootmaatschappijen, vanaf talloze vertrekpunten, inclusief vervoer vanaf hotels of luchthavens op gecombineerde tickets, zodat je hele reis wordt verzorgd.

Hoe kom je op Koh Phangan?

Omdat het zo’n populair eiland is, is het gemakkelijk om op Koh Phangan te komen. Je kunt een veerboot nemen vanaf Koh Samui, of er vertrekken veel veerboten vanaf het vasteland (Surat Thani of Chumphon). Ga naar 12Go en voer je vertrekpunt in voor gedetailleerde zoekresultaten en de mogelijkheid om gecombineerde tickets te kopen voor je hele reis, inclusief de veerboot met transfers per trein, bus of vlucht vanuit plaatsen zoals Bangkok.

Hoe nuttig was deze gids?

Klik op een ster om hem te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen:

Kamolchat Thanaditsayakun
Over Kamolchat Thanaditsayakun

Mijn naam is Kamolchat - een schrijver met een passie voor reizen die graag verhalen deelt over nieuwe bestemmingen en onvergetelijke avonturen. Ik ben geboren en getogen in Thailand en ben altijd gefascineerd geweest door de schoonheid en diversiteit van mijn thuisland, wat me inspireerde om erop uit te trekken en de wereld te ontdekken.

Door de jaren heen heb ik het genoegen gehad om bij te dragen aan verschillende reispublicaties en websites, zoals Lonely Planet en Viator. Ik streef ernaar een authentieke weergave te geven van de plaatsen die ik bezoek, me te verdiepen in lokale culturen en authentieke ervaringen te vinden die de ziel voeden.

Als ik verder reis over de hele wereld, wil ik dat je samen met mij de wonderen van onze wereld ervaart via mijn verhalen. Samen kunnen we leren, groeien en geïnspireerd raken door de ongelooflijke mensen, plaatsen en culturen die onze planeet tot zo\'n buitengewone plek maken om te verkennen.