Koh Samui naar Koh Phi Phi

Laatst bijgewerkt op augustus 25, 2023

Geplaatst op

Koh Samui bevindt zich in de Golf van Thailand en is het op een na grootste eiland van Thailand. Net als veel andere Thaise eilanden, staat het bekend om zijn prachtige stranden met palmbomen en het bergachtige, dichte regenwoud in het binnenland. De stranden zijn bezaaid met luxe resorts en spa’s, maar er zijn ook tal van betaalbare accommodatiemogelijkheden voor de budgetreiziger. Koh Samui is ook een uitstekende plek voor strandfeesten en het nachtleven, net als het grotere Phi Phi eiland, waar je overdag kunt genieten van het turquoise water en ‘s nachts kunt feesten. In tegenstelling tot Koh Samui, heeft Koh Phi Phi opvallende kalkstenen kliffen en prachtige baaien te midden van een schitterend jungle-interieur, dus er zijn zeker verschillen te ontdekken tussen deze twee populaire Thaise bestemmingen.

Lees meer over:
Koh Samui naar Koh Phi Phi per vlucht
Koh Samui naar Phi Phi per bus of minivan en veerboot
Vertrektijden voor gecombineerde bus- en veerboottochten

Deck of Raja Ferry on route for Koh Samui. With sea and island in the background.
Raja Veerboot op route naar Koh Samui © Andmir / Shutterstock.com

Opties voor reizen van Koh Samui naar Koh Phi Phi

Hemelsbreed is het ongeveer 240 kilometer van Koh Samui naar Koh Phi Phi, wat niet ver klinkt, behalve dat je zowel land als water moet oversteken om er te komen. Koh Samui ligt in de Golf van Thailand, aan de oostkant van het Kra-schiereiland, terwijl Koh Phi Phi aan de andere kant, in het westen, van het schiereiland ligt. Hoewel Koh Samui een eigen vliegveld heeft, is Koh Phi Phi te klein voor een vliegveld, dus je kunt niet rechtstreeks van Koh Samui naar Koh Phi Phi vliegen. Je kunt echter wel dichter bij Koh Phi Phi komen door naar Krabi te vliegen en van daaruit een minivan en een boot naar Phi Phi te nemen. Een andere optie is om uitsluitend over land en water te reizen: eerst een veerboot van Koh Samui, dan een bus of minivan over land, gevolgd door een veerboot naar Koh Phi Phi. Gelukkig kun je gecombineerde tickets voor deze hele reis kopen, maar met zoveel overstappen kan de reis wel lang duren.

Vliegen van Koh Samui naar Koh Phi Phi

Koh Samui to Koh Phi Phi by Flight
Vliegtuig van Bangkok Airways op de startbaan van Koh Samui © islandboy_stocker / Shutterstock.com

Zoals eerder vermeld, heeft Koh Phi Phi geen vliegveld, maar dat betekent niet dat je de mogelijkheid om van Koh Samui naar Koh Phi Phi te vliegen moet uitsluiten. Je kunt naar Krabi vliegen, wat je in een fractie van de tijd veel dichter bij Koh Phi Phi brengt dan de veerboot en minivan die je anders zou moeten nemen.

Een vlucht van Koh Samui naar Krabi duurt slechts 55 minuten, maar er zijn ook nadelen. Ten eerste is er de prijs – hoewel er mogelijk gunstigere tarieven zijn als je vroeg boekt en flexibel bent met je reisdata, kan een ticket van Koh Samui naar Krabi behoorlijk aan de prijs zijn. Dit komt deels doordat alleen Bangkok Airways deze route vliegt en er slechts één vlucht per dag is, waardoor ze hogere prijzen kunnen vragen.

Bij aankomst op de luchthaven van Krabi moet je nog naar Koh Phi Phi reizen. Je kunt gecombineerde bus- en veerboottickets kopen om je erheen te brengen, beschikbaar op de reiswebsite 12Go.asia. Het nadeel is dat, ondanks de tijdwinst door naar Krabi te vliegen, de minivan en veerboot samen nog 4 tot 5 uur aan je reistijd toevoegen. Als je de kosten van de minivan en veerboot bij de vluchtkosten optelt, zul je wellicht concluderen dat deze manier van reizen van Koh Samui naar Koh Phi Phi de kosten niet waard is.

Koh Samui naar Koh Phi Phi per bus of busje en veerboot

Koh Samui to Koh Phi Phi by Bus or Van and Ferry

Wanneer je het vliegen van Koh Samui naar Koh Phi Phi overweegt, besef je dat de reis niet zo eenvoudig of kosteneffectief is als het eerst leek. Maar door een combinatieticket voor een busje of bus en veerboot via 12Go aan te schaffen, bespaar je jezelf een hoop geld en gedoe, en mogelijk zelfs wat tijd.

Afhankelijk van waar je op Koh Samui vertrekt en waar je op Koh Phi Phi wilt aankomen, variëren de reistijden tussen 7 en 12 uur voor de totale trip. Het voordeel van het vooraf kopen van een combinatieticket is dat je alle delen van de reis gedekt hebt en je je geen zorgen hoeft te maken over het zelf regelen van overstappen op veerboten of bussen, omdat er medewerkers zijn om je te begeleiden. Dit kan veel stress wegnemen als je in een onbekend land reist!

Raja Ferry
Raja Ferry vaart tussen Koh Phangan, Koh Samui en Donsak Pier, vlakbij Surat Thani © OlegD / Shutterstock.com

Er zijn drie verschillende maatschappijen die routes aanbieden van Koh Samui naar Koh Phi Phi: Lomprayah, Phantip 1970 en Raja Ferry. De prijzen variëren enigszins tussen de maatschappijen omdat het type veerboot dat ze inzetten invloed heeft op zowel de prijs als de snelheid. Raja Ferry gebruikt bijvoorbeeld een traditionele veerboot, terwijl Lomprayah een snelle catamaran of speedboot inzet.

Vertrekhaven

Er zijn diverse mogelijkheden voor het startpunt van je reis, zoals een ophaalservice vanaf je hotel op Koh Samui, wat het gemak van een combinatieticket nog groter maakt. Je kunt er ook voor kiezen om te vertrekken vanuit Na Thon, Maenam Pier, of vanaf de Lipa Noi Pier (als je reist met Raja Ferry) aan de westkust van Koh Samui. Tussen de drie aanbieders zit er wat variatie in vertrektijden, maar ze vertrekken allemaal in de ochtend vanuit Koh Samui naar Koh Phi Phi om gedurende de dag te reizen, zodat je in de namiddag of avond op Koh Phi Phi arriveert.

Nathon Pier Koh Samui
Nathon Pier Koh Samui is waar je aan boord gaat van de Seatran Ferry

Wanneer je in de namiddag op Koh Phi Phi wilt arriveren, zul je een vroege ochtendvertrek moeten accepteren. De exacte reistijd is afhankelijk van de maatschappij. Met Raja Ferry bijvoorbeeld, word je rond 05.00 uur opgehaald bij de Lipa Noi Pier en arriveer je pas om 17.00 uur op Koh Phi Phi, dus dat is een reis van 12 uur. Daarentegen kun je met Lomprayah om 08.30 uur vertrekken vanaf de Na Thon Pier en al om 16.30 uur, 8 uur later, arriveren.

Dienstregeling voor gecombineerde bus- of busje- en veerboottochten

VertrektijdVertrek PierAanbiederDuurAankomsttijdAankomst pier (Phi Phi)Prijs
05:00Lipa Noi Koh SamuiRaja Veerboot12h17:00Ton Sai฿1,240
05:30Nathon Raja kantoor, Koh SamuiRaja veerboot11h 30m17:00Ton Sai฿1,240
06:15Koh Samui OverdrachtPhantip 197010h 30m16:45Ton Sai฿1,370
06:00Phantip Reizen Koh SamuiPhantip 197010h 45m16:45Ton Sai฿1,220
08:00Phantip Reizen Koh SamuiPhantip 19708u 45m16:45Ton Sai฿1,220
08:30Na Thon Koh SamuiLomprayah8h16:30Ton Sai฿1,550
08:30Maenam Pier, Koh SamuiLomprayah7h15:30Ton Sai฿2,100

Het goede van boeken via 12Go is dat hun zoekresultaten je alle opties voor alle vier deze maatschappijen laten zien, zodat je gemakkelijk prijzen en dienstregelingen kunt vergelijken en direct kunt boeken via hun website. Als je ervoor kiest om van Koh Samui naar Koh Phi Phi te vliegen en via Krabi te reizen, dan moet je zelf de vluchten boeken en vervolgens het busje en de veerboottransfer regelen. Met de extra kosten en het ongemak van vliegen, zouden we aanraden om in plaats daarvan te kiezen voor het gecombineerde ticket voor het busje of de bus en de veerboot.

Hoe nuttig was deze gids?

Klik op een ster om hem te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen:

Kamolchat Thanaditsayakun
Over Kamolchat Thanaditsayakun

Mijn naam is Kamolchat - een schrijver met een passie voor reizen die graag verhalen deelt over nieuwe bestemmingen en onvergetelijke avonturen. Ik ben geboren en getogen in Thailand en ben altijd gefascineerd geweest door de schoonheid en diversiteit van mijn thuisland, wat me inspireerde om erop uit te trekken en de wereld te ontdekken.

Door de jaren heen heb ik het genoegen gehad om bij te dragen aan verschillende reispublicaties en websites, zoals Lonely Planet en Viator. Ik streef ernaar een authentieke weergave te geven van de plaatsen die ik bezoek, me te verdiepen in lokale culturen en authentieke ervaringen te vinden die de ziel voeden.

Als ik verder reis over de hele wereld, wil ik dat je samen met mij de wonderen van onze wereld ervaart via mijn verhalen. Samen kunnen we leren, groeien en geïnspireerd raken door de ongelooflijke mensen, plaatsen en culturen die onze planeet tot zo\'n buitengewone plek maken om te verkennen.