Koh Samui til Koh Phi Phi

Sidst opdateret august 25, 2023

Udgivet

Koh Samui ligger i Thailandbugten og er den næststørste ø i Thailand. Som mange andre thailandske øer er den kendt for sine smukke palmebeklædte strande og bjergrige, tætte regnskov inde i landet. Luksusresorts og kurbade ligger langs strandene, mens der stadig er masser af billigere indkvarteringsmuligheder for den budgetrejsende. Koh Samui er også perfekt til strandfester og natteliv, ligesom den største af Phi Phi-øerne, hvor man kan slappe af i det turkisblå vand om dagen og feste hele natten. I modsætning til Koh Samui har Koh Phi Phi slående kalkstensklipper og fantastiske bugter med et betagende jungleinteriør, så der er bestemt nogle forskelle at udforske mellem disse to populære thailandske destinationer.

Læs mere om:
Koh Samui til Koh Phi Phi med fly
Koh Samui til Koh Phi Phi med bus eller minibus og færge
Rejseplan for kombinerede bus- og færgeture

Deck of Raja Ferry on route for Koh Samui. With sea and island in the background.
Raja-færgen på vej til Koh Samui © Andmir / Shutterstock.com

Muligheder for at rejse fra Koh Samui til Koh Phi Phi

I en lige linje er der omkring 240 kilometer fra Koh Samui til Koh Phi Phi, hvilket ikke lyder så slemt, bortset fra at du skal krydse land og vand for at komme dertil. Koh Samui ligger i Thailandbugten, som er på østsiden af Kra Isthmus, mens Koh Phi Phi ligger lige på den anden side (mod vest) af Isthmus. Mens Koh Samui har sin egen lufthavn, er Koh Phi Phi for lille til at have sin egen lufthavn, så man kan ikke flyve direkte fra Koh Samui til Koh Phi Phi. Du kan dog komme meget tættere på Koh Phi Phi, hvis du flyver til Krabi og derefter tager en minibus og en båd fra Krabi til Phi Phi. Den anden mulighed er bare at holde sig til land og vand ved at tage en færge fra Koh Samui, så en bus eller minibus over land og så endnu en færge til Koh Phi Phi. Heldigvis kan man købe kombinerede billetter, der dækker hele rejsen, men med så mange skift tager det lang tid at rejse på denne måde.

Koh Samui til Koh Phi Phi med fly

Koh Samui to Koh Phi Phi by Flight
Bangkok Airways-fly i Koh Samui lufthavn © islandboy_stocker / Shutterstock.com

Som nævnt ovenfor har Koh Phi Phi ikke en lufthavn, men det betyder ikke, at du skal overse muligheden for at flyve fra Koh Samui til Koh Phi Phi. Du kan tage et fly til Krabi, som bringer dig meget tættere på Koh Phi Phi på rekordtid sammenlignet med færgen og en minibus, som du ville være nødt til at tage som et alternativ.

En flyvetur fra Koh Samui til Krabi tager kun 55 minutter, men der er nogle store ulemper. For det første er der prisen – du kan måske finde nogle bedre tilbud, hvis du booker i forvejen og er fleksibel med dine rejsedage, men generelt kan en billet fra Koh Samui til Krabi være meget dyr. En af grundene til dette er, at kun Bangkok Airways tilbyder denne rute, og der er kun én flyvning om dagen, så de er i stand til at sætte prisen højere som den eneste flymulighed.

Når du ankommer til Krabi International Airport, skal du finde en vej til Koh Phi Phi. Du kan købe kombinerede minibus- og færgebilletter for at komme dertil, og de er tilgængelige på rejsehjemmesiden 12Go.asia. Problemet er, at selv om du har sparet tid ved at flyve til Krabi, kan turen med minibus og færge lægge 4-5 timer til hele rejsen. Tilføjer du prisen for minibus og færge oven i prisen for flyrejsen, vil du sandsynligvis komme til den konklusion, at det ikke er prisen værd at rejse på denne måde fra Koh Samui til Koh Phi Phi.

Koh Samui til Koh Phi Phi med bus eller varevogn og færge

Koh Samui to Koh Phi Phi by Bus or Van and Ferry

Når du først dykker ned i at flyve fra Koh Samui til Koh Phi Phi, opdager du, at rejsen ikke er så enkel eller omkostningseffektiv, som det først forekom. Men hvis du køber en kombinationsbillet med bus og færge gennem 12Go, vil du spare dig selv for en masse penge, en del besvær og måske endda en smule tid.

Det afhænger af, hvor på Koh Samui du starter fra, og hvor du ønsker at ankomme på Koh Phi Phi, men rejsetiden varierer fra 7 til 12 timer for hele rejsen. Fordelen ved at købe en kombineret billet på forhånd er, at du får dækket alle dele af rejsen, og du behøver ikke bekymre dig om at skifte imellem færgerne eller busserne på egen hånd, for der vil være folk til at hjælpe dig. Det kan fjerne meget stress fra at rejse i et fremmed land!

Raja Ferry
Raja Ferry sejler mellem Koh Phangan, Koh Samui og Donsak Pier, nær Surat Thani © OlegD / Shutterstock.com

Tre forskellige selskaber sejler fra Koh Samui til Koh Phi Phi: Lomprayah, Phantip 1970 og Raja Ferry. Priserne varierer en smule mellem de forskellige selskaber, da den type færge, de bruger, kan påvirke prisen og hastigheden. Raja Ferry bruger for eksempel en mere klassisk færge, mens Lomprayah sejler med en hurtig katamaran eller en speedbåd.

Afgangsbro

Der er forskellige muligheder for, hvor du begynder din rejse fra, f.eks. afhentning på hotellet på Koh Samui, hvilket gør en kombineret billet endnu mere bekvem. Du kan også vælge at sejle fra Na Thon, Maenam Pier eller fra Lipa Noi Pier (hvis du rejser med Raja Ferry) på vestkysten af Koh Samui. Der er lidt forskel på afgangstiderne mellem de tre forskellige rejseselskaber, men de sejler alle fra Koh Samui til Koh Phi Phi om morgenen og sejler i løbet af dagen, så du ankommer til Koh Phi Phi om eftermiddagen eller aftenen.

Nathon Pier Koh Samui
Nathon Pier Koh Samui er stedet, hvor du går ombord på Seatran-færgen

Hvis du gerne vil til Koh Phi Phi om eftermiddagen, skal du tage en tidlig morgenafgang. Den nøjagtige rejsetid varierer. Hvis du for eksempel tager med Raja Ferry, bliver du hentet fra Lipa Noi Pier omkring kl. 5 om morgenen og ankommer først til Koh Phi Phi kl. 17, så med dem tager det 12 timer. På den anden side kan du starte fra Na Thon Pier med Lomprayah kl. 8.30 og ankomme 8 timer senere kl. 16.30.

Tidsplan for kombinerede bus- eller varevogns- og færgeture

AfgangAfgang PierUdbyderVarighedAnkomstAnkomst mole (Phi Phi)Pris
05:00Lipa Noi Koh SamuiRaja Ferry12t17:00Ton Sai฿1,240
05:30Nathon Raja kontor, Koh SamuiRaja-færge11t 30m17:00Ton Sai฿1,240
06:15Koh Samui TransferPhantip 197010t 30m16:45Ton Sai฿1,370
06:00Phantip Travel Koh SamuiPhantip 197010t 45m16:45Ton Sai฿1,220
08:00Phantip Travel Koh SamuiPhantip 19708t 45m16:45Ton Sai฿1,220
08:30Na Thon Koh SamuiLomprayah8t16:30Ton Sai฿1,550
08:30Maenam Pier, Koh SamuiLomprayah7t15:30Ton Sai฿2,100

Det gode ved at booke gennem 12Go er, at deres søgeresultater vil vise dig alle mulighederne for alle fire selskaber, så du nemt kan sammenligne priser og tidsplaner og booke direkte gennem deres hjemmeside. Hvis du vælger at flyve fra Koh Samui til Koh Phi Phi via Krabi, skal du selv booke flyrejsen og derefter arrangere transporten med minibus og færge. Med de ekstra omkostninger og besværet ved at flyve, vil vi anbefale, at du i stedet vælger den kombinerede billet med bus og færge.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.