Bangkok til Koh Lipe

Sidst opdateret september 5, 2023

Udgivet

Med sine travle gader og markeder er Bangkok en af verdens mest pulserende byer med så meget at se og opleve. Efter at have tilbragt et par dage i dette hektiske miljø, er du sikkert klar til at tage på stranden og slappe af et ganske andet sted end Bangkok, og Koh Lipe er det sted! Der er mange fantastiske øer og strande i Thailand, men hvis man virkelig vil skifte tempo fra Bangkok, så er Koh Lipe det helt rigtige sted. Denne lille ø i Malaccastrædet ud for Thailands vestkyst er kendt for sine fantastiske hvide strande og krystalklare vand, hvilket gør det til en fantastisk destination for snorkling eller bare for at slappe af på stranden.

Læs mere om:
Bangkok til Koh Lipe med fly, minibus og færge
Bangkok til Koh Lipe med tog, minibus og færge
Bangkok til Koh Lipe med bus og færge

Options for Travel from Bangkok to Koh Lipe

Muligheder for at rejse fra Bangkok til Koh Lipe

Der er langt fra Bangkok til Koh Lipe. I luftlinje er der omkring 820 kilometer mellem de to, men din faktiske rejse vil være en del længere end det, afhængig af hvordan du vælger at rejse. At tage et fly ville være den hurtigste måde at komme til Koh Lipe på, men da det kun er en lille ø, har Koh Lipe ikke sin egen lufthavn, så du bliver nødt til at skifte over til en båd på den sidste del af turen. Der er også et par andre muligheder, herunder at rejse med tog, derefter minibus, og til sidst færge, eller du kan tage en bus og færge. Der er fordele og ulemper ved de forskellige transportformer, og vi vil gennemgå dem alle nedenfor.

Fly, Minibus og Færge fra Bangkok til Koh Lipe

Bangkok to Koh Lipe by Flight, Van and Ferry
Nok Air-fly letter fra Trang Lufthavn © Decha Kiatlatchanon / Shutterstock.com

Som nævnt ovenfor er Koh Lipe ikke stor nok til at have sin egen lufthavn, så du bliver nødt til at flyve fra Bangkok til en lufthavn på fastlandet og derefter tage en båd derfra. Der er også et par forskellige muligheder for dette: Du kan flyve til Trang Lufthavn og tage videre derfra, eller du kan flyve lidt længere sydpå til Hat Yai International Airport. Den sidstnævnte bringer dig tættere på Koh Lipe, så din videre rejsetid til øen ville være lidt hurtigere, og der er et par forskellige flyselskaber, der flyver ruten fra Bangkok, så du har flere muligheder.

Til Trang Lufthavn kan du flyve med Nok Air, Thai AirAsia eller Thai Lion Air. Alle tre flyselskaber har flyvninger fra Bangkoks Don Mueang lufthavn. Og til Hat Yai Airport er det en lignende situation med Nok Air, Thai AirAsia og Thai Lion Air flyvende fra Don Mueang, og der er også mulighed for at flyve med Thai Smile fra Bangkoks Suvarnabhumi-lufthavn. Priserne mellem de forskellige flyselskaber, og om du vælger at flyve til Trang eller Hat Yai, skulle være meget ens, men tjek rundt for at finde gode tilbud, og prøv at bestille dine billetter så langt i forvejen, som du kan, for at få de bedste priser.

Vær opmærksom på, at når du flyver, skal du skifte over til en minibus eller bus til molen, og så skal du med færgen til Koh Lipe. Hvis du gerne vil have alt organiseret på forhånd, så tag et kig på rejsehjemmesiden 12Go.asia. De tilbyder samlede billetter til fly fra Bangkok til Koh Lipe, så du får billetter til flyrejsen, transporten i minibus til færgehavnen og derefter selve færgen. Med denne mulighed flyver du med Nok Air, og der er to forskellige afgangstider. Afhængigt af hvilken du vælger, kan den samlede rejsetid være 6 timer og 10 minutter eller 7,5 timer. Det kan synes af meget, men sammenlignet med de andre muligheder for at rejse fra Bangkok til Koh Lipe, er det faktisk meget hurtigt!

Den største ulempe ved at tage et fly er selvfølgelig prisen. At flyve er den dyreste måde at komme fra Bangkok til Koh Lipe på, men selv om togmulighederne er billigere, er nogle af dem ikke særligt meget billigere end at flyve.

Tag tog, minibus og færge fra Bangkok til Koh Lipe

Bangkok to Koh Lipe by Train
Tog, minibus og færge fra Bangkok til Koh Lipe tager omkring 23 timer © Sallehudin Ahmad / Shutterstock.com

Ved at tage tog, minibus og færge fra Bangkok til Koh Lipe får du en helt anden type rejseoplevelse end ved at flyve. For det første er det afstressende at rejse med tog i Thailand, da togene er relativt langsomme, og du får chancen for at se noget fantastisk landskab undervejs. Togstrækningen på denne tur vil tage omkring 16 timer, og du vil tilbringe natten i toget, så du kan ikke opleve det forbipasserende landskab hele tiden, men hvis du reserverer en billet til en sovekabine, får du også mulighed for at få lidt søvn.

Togene afgår fra Krung Thep Maha Nakhon Central Terminal i Bangkok om eftermiddagen, og du ankommer til Hat Yai tidligt næste morgen. Du kan vælge mellem 1. og 2. klasses sovevogn, men vær opmærksom på, at en 1. klasses sovevogn er betydeligt dyrere. For de ekstra udgifter får du naturligvis en mere komfortabel og privat oplevelse end i 2. klasse, hvor du vil være blandt mange andre passagerer og ikke ligge lige så komfortabelt.

I Hat Yai skal du vente en kort stund på din minibus, som transporterer dig til færgehavnen, og derefter er du på højhastighedsfærgen til den sidste del af din rejse til Koh Lipe. Samlede billetter, der inkluderer alle tre transportmidler på denne tur, er tilgængelige via 12Go, så du nemt kan booke det hele, velvidende at dine forbindelser vil klare sig fint!

Fra Bangkok til Koh Lipe med bus og færge

Bangkok to Koh Lipe by Bus

En sidste mulighed du kan overveje er at tage en bus og færge fra Bangkok til Koh Lipe. Det er normalt den billigste måde at komme til Koh Lipe på, og selvom det måske overrasker dig, er det hurtigere end at rejse med tog. Rejsetiden afhænger af de forskellige busselskaber, da nogle har flere stop end andre, så det kan tage alt fra 13 til 20 timer. Som med de andre muligheder kan du også købe samlede billetter til bus, transfer til molen og færgen fra selskaber som Jolly Travel fra Khao San Road, eller du kan vælge et busselskab og rejse direkte fra Southern Bangkok Bus Terminal. I det sidste tilfælde skal man så selv sørge for at finde vej til molen.

For mange rejsende er det mere attraktivt at bruge de ekstra penge på en flyrejse, fordi det er så meget hurtigere, og når du køber en samlet billet gennem 12Go, har du alt arrangeret på forhånd, herunder transfer og færge. Selvom busser er den billigste måde at rejse på, er det også den mindst behagelige, da der ikke er så meget plads, sammenlignet med tog, og du vil tilbringe en lang tid i bussen!

Hvordan kommer jeg fra Bangkok til Koh Lipe?

Den hurtigste måde at tilbagelægge den lange strækning fra Bangkok til Koh Lipe er at flyve, men da der ikke er nogen lufthavn på Koh Lipe selv, skal du flyve til Trang eller Hat Yai og derefter tage en færge derfra. Du kan købe samlede billetter, der omfatter transfer, via rejsehjemmesiden 12Go, og du kan også se de andre transportmuligheder: bus og færge eller tog, minibus og færge.

Hvor lang tid tager det fra Hat Yai til Koh Lipe?

Fra Hat Yai skal du tage en minibus, bus eller taxa til færgelejet på vestkysten af Thailands fastland. Der er opsamlingssteder ved Hat Yais lufthavn, jernbane- og busstationer og hoteller, når du køber samlede billetter via 12Go. Hele rejsen tager mellem 4,5 og 5,5 timer, herunder speedbåden til Koh Lipe.

Hvordan kommer man til Koh Lipe?

Koh Lipe ligger i Andamanhavet i det sydlige Thailand og er en meget lille ø, som kun kan nås med båd. I højsæsonen er der færger og speedbåde, der ankommer fra steder som Trang, Phi Phi, Pak Bara og endog Langkawi i Malaysia. I lavsæsonen er der kun en speedbåd fra Pak Bara. Alle disse muligheder kan reserveres online via 12Go.

Hvordan kommer jeg fra Hat Yai lufthavn til Koh Lipe?

For at komme fra Hat Yai lufthavn til Koh Lipe skal du tage en minibus eller bus og derefter en færge. Du kan købe billetter til disse ture separat, men det bedste er at booke via 12Go, da de tilbyder samlede billetter, der omfatter transfer til molen og derefter færgen, med garanterede forbindelser. Rejsetiden varierer fra 3,5 til 5,5 timer.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.