Bangkok naar Koh Lipe

Laatst bijgewerkt op september 5, 2023

Geplaatst op

Met zijn drukke straten en markten is Bangkok een van de meest levendige steden ter wereld waar zoveel te zien en te doen is. Na een paar dagen in deze hectische omgeving te hebben vertoefd, ben je waarschijnlijk klaar om naar het strand te gaan en te ontspannen op een plek die heel anders aanvoelt dan Bangkok. Koh Lipe is die plek! Er zijn veel prachtige eilanden en stranden in Thailand, maar voor een echte verandering van tempo is Koh Lipe een voltreffer. Dit kleine eiland in de Straat van Malakka, voor de westkust van Thailand, staat bekend om zijn verbluffende witte stranden en kristalheldere water. Dit maakt het een fantastische bestemming voor snorkelen of gewoon om te ontspannen op het strand.

Lees meer over:
Bangkok naar Koh Lipe per vlucht, minibus en veerboot
Bangkok naar Koh Lipe per trein, minibus en veerboot
Bangkok naar Koh Lipe met bus en veerboot

Options for Travel from Bangkok to Koh Lipe

Opties voor reizen van Bangkok naar Koh Lipe

Het is een lange weg van Bangkok naar Koh Lipe. Hemelsbreed is het ongeveer 820 kilometer tussen de twee, maar je daadwerkelijke reisduur zal een stuk langer zijn, afhankelijk van je gekozen vervoermiddel. De snelste manier om Koh Lipe te bereiken is per vliegtuig, maar omdat het maar een klein eiland is, heeft Koh Lipe geen eigen vliegveld. Voor het laatste deel van je reis ben je dus aangewezen op een boot. Er zijn ook andere opties, zoals reizen met de trein, dan met een minibus, en tot slot met de veerboot. Of je kunt een bus en veerboot nemen. Er zijn voor- en nadelen aan elke vorm van vervoer en we bespreken ze hier allemaal.

Vlucht, minibus en veerboot van Bangkok naar Koh Lipe

Bangkok to Koh Lipe by Flight, Van and Ferry
Nok Air vliegtuig stijgt op van Trang Airport © Decha Kiatlatchanon / Shutterstock.com

Zoals gezegd heeft Koh Lipe geen eigen vliegveld. Dus je zult eerst naar een vliegveld op het vasteland moeten vliegen en vandaar met een boot verder moeten gaan. Hiervoor zijn er een paar verschillende opties: je kunt naar Trang Airport vliegen en vandaar vertrekken, of je kunt iets zuidelijker vliegen naar Hat Yai International Airport. Deze laatste brengt je dichter bij Koh Lipe en zou je verdere reistijd naar het eiland wat moeten inkorten. Er zijn een paar verschillende luchtvaartmaatschappijen die de route van Bangkok afleggen, dus je hebt keuzes.

Je kunt naar Trang Airport vliegen met Nok Air, Thai AirAsia, of Thai Lion Air. Alle drie deze maatschappijen vliegen vanaf Bangkok’s Don Mueang Airport. Naar Hat Yai Airport is het een vergelijkbare situatie, met Nok Air, Thai AirAsia en Thai Lion Air die vluchten aanbieden vanaf Don Mueang. Daarnaast is er een optie om met Thai Smile te vliegen vanaf Bangkok’s Suvarnabhumi Airport. De prijzen van de verschillende luchtvaartmaatschappijen, ongeacht of je naar Trang of Hat Yai vliegt, zouden ongeveer vergelijkbaar moeten zijn. Kijk dus goed rond voor de beste deals en boek je tickets zo ver mogelijk van tevoren voor de gunstigste tarieven.

Vergeet niet dat als je vliegt, je vervolgens moet overstappen op een minibus of bus naar de pier, en dan op de veerboot naar Koh Lipe moet stappen. Als je graag alles van tevoren geregeld wilt hebben, kijk dan eens op de reiswebsite 12Go.asia. Zij bieden combinatietickets voor vluchten van Bangkok naar Koh Lipe, dus je krijgt tickets voor de vlucht, de transfer met de minibus naar de veerbootpier, en dan de veerboot zelf. Met deze optie vlieg je met Nok Air en zijn er twee verschillende vertrektijden. Afhankelijk van welke je kiest, kan de totale reistijd 6 uur en 10 minuten of 7 uur en 30 minuten zijn. Dit klinkt misschien als veel, maar vergeleken met de andere reismogelijkheden van Bangkok naar Koh Lipe is het eigenlijk heel snel!

Het grootste nadeel van een vlucht zijn natuurlijk de kosten. Vliegen is de duurste manier om van Bangkok naar Koh Lipe te reizen, maar hoewel het nemen van de trein goedkoper is, zijn sommige treinopties niet significant goedkoper dan vliegen.

Neem de trein, minibus en veerboot van Bangkok naar Koh Lipe

Bangkok to Koh Lipe by Train
Trein, busje en veerboot van Bangkok naar Koh Lipe duurt ongeveer 23 uur © Sallehudin Ahmad / Shutterstock.com

Met de trein, minibus en veerboot van Bangkok naar Koh Lipe krijg je een heel andere reisbeleving dan met het vliegtuig. Om te beginnen is reizen per trein in Thailand ontspannend, omdat de treinen relatief langzaam rijden en je onderweg prachtige landschappen kunt zien. Het treingedeelte van deze reis duurt ongeveer 16 uur en je reist ‘s nachts, dus je kunt het voorbijkomende landschap niet de hele tijd zien, maar als je een ticket voor een slaapplaats boekt, kun je ook wat slapen.

Treinen vertrekken ‘s middags uit Bangkok vanaf de Hua Lamphong Centraal Station en je komt ‘s ochtends vroeg aan in Hat Yai. Je kunt kiezen voor eerste of tweede klas slaapwagons, maar houd er rekening mee dat de eerste klas slaapwagons aanzienlijk duurder zijn. Natuurlijk krijg je voor dat extra geld een comfortabelere en meer privé-ervaring dan in de tweede klas van de trein, waar je tussen veel andere mensen zit en niet zo’n comfortabel bed hebt.

Eenmaal in Hat Yai moet je even wachten op je minibus die je naar de pier brengt, en dan stap je op de hogesnelheidsferry voor het laatste deel van je reis naar Koh Lipe. Combinatietickets voor alle drie de vervoerswijzen voor deze reis zijn verkrijgbaar via 12Go, zodat je eenvoudig alles samen kunt boeken, in de geruststellende wetenschap dat al je aansluitingen goed zullen verlopen!

Van Bangkok naar Koh Lipe per bus en veerboot

Bangkok to Koh Lipe by Bus

Een laatste optie die je kunt overwegen, is om een bus en veerboot te nemen van Bangkok naar Koh Lipe. Dit is meestal de goedkoopste manier om Koh Lipe te bereiken, en hoewel het je misschien verrast, is het sneller dan reizen per trein. De reistijd varieert afhankelijk van de busmaatschappij, omdat sommige op meer plaatsen stoppen dan andere. Dus het kan tussen de 13 en 20 uur duren. Net als bij de andere opties kun je ook combinatietickets kopen voor de bus, de transfer naar de pier en de veerboot, bij bedrijven zoals Jolly Travel vanaf Khao San Road, of je kunt een busmaatschappij kiezen en rechtstreeks vertrekken vanaf de Southern Bangkok Bus Terminal. In dat laatste geval moet je zelf de weg naar de pier vinden.

Voor veel reizigers is het beter om wat extra geld te besteden aan een vlucht omdat het zoveel sneller is. Als je een combinatieticket koopt via 12Go, heb je alles van tevoren geregeld, inclusief de transfer en de veerboot. Hoewel bussen de goedkoopste manier van reizen zijn, zijn ze ook het minst comfortabel omdat je weinig ruimte hebt vergeleken met treinen, en je zult lang moeten zitten in de bus!

Hoe reis ik van Bangkok naar Koh Lipe?

De snelste manier om de lange afstand van Bangkok naar Koh Lipe af te leggen is door te vliegen. Maar aangezien er geen vliegveld op Koh Lipe zelf is, moet je naar Trang of Hat Yai vliegen en daarvandaan een veerboot nemen. Je kunt combinatietickets kopen, inclusief de transfers, via reiswebsite 12Go en ook de andere vervoersopties bekijken: bus en veerboot, of trein, minibus en veerboot.

Hoe lang is de reistijd van Hat Yai naar Koh Lipe?

Vanuit Hat Yai moet je met een minibus, bus of taxi oversteken naar de veerbootpier aan de westkust van het Thaise vasteland. Er zijn ophaalpunten beschikbaar vanaf het vliegveld van Hat Yai, trein- en busstations en hotels als je combinatietickets aanschaft via 12Go. De hele reis duurt tussen de 4,5 en 5,5 uur, inclusief de speedboot naar Koh Lipe.

Hoe bereik ik Koh Lipe?

Koh Lipe ligt in de Andamanse Zee in Zuid-Thailand en is een heel klein eiland dat alleen per boot bereikbaar is. In het hoogseizoen komen er veerboten en speedboten aan vanuit plaatsen als Trang, Phi Phi, Pak Bara en zelfs Langkawi in Maleisië. In het laagseizoen is er alleen een speedboot vanuit Pak Bara. Al deze opties kun je online boeken via 12Go.

Hoe reis ik van Hat Yai Airport naar Koh Lipe?

Om van Hat Yai Airport naar Koh Lipe te komen, moet je een minibus of een bus nemen en vervolgens een veerboot. Je kunt voor deze onderdelen losse tickets kopen, maar de beste keuze is om via 12Go te boeken, omdat zij combinatietickets aanbieden die zowel de transfer naar de pier als de veerboot omvatten, met gegarandeerde aansluitingen. De reistijden variëren van 3,5 tot 5,5 uur.

Hoe nuttig was deze gids?

Klik op een ster om hem te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen:

Kamolchat Thanaditsayakun
Over Kamolchat Thanaditsayakun

Mijn naam is Kamolchat - een schrijver met een passie voor reizen die graag verhalen deelt over nieuwe bestemmingen en onvergetelijke avonturen. Ik ben geboren en getogen in Thailand en ben altijd gefascineerd geweest door de schoonheid en diversiteit van mijn thuisland, wat me inspireerde om erop uit te trekken en de wereld te ontdekken.

Door de jaren heen heb ik het genoegen gehad om bij te dragen aan verschillende reispublicaties en websites, zoals Lonely Planet en Viator. Ik streef ernaar een authentieke weergave te geven van de plaatsen die ik bezoek, me te verdiepen in lokale culturen en authentieke ervaringen te vinden die de ziel voeden.

Als ik verder reis over de hele wereld, wil ik dat je samen met mij de wonderen van onze wereld ervaart via mijn verhalen. Samen kunnen we leren, groeien en geïnspireerd raken door de ongelooflijke mensen, plaatsen en culturen die onze planeet tot zo\'n buitengewone plek maken om te verkennen.