Koh Samui til Koh Tao

Sidst opdateret august 23, 2023

Udgivet

I modsætning til den store ø Koh Samui er Koh Tao en lille ø på omkring 21 kvadratkilometer. Koh Tao byder på en helt anden oplevelse end de travle strande, førsteklasses kurbade og store resorts på Koh Samui. Koh Tao, der betyder Skildpaddeøen, er kendt for sin dykning. Den er mere end blot en backpacker-destination i forhold til nogle andre thailandske øer, og der er en god blanding af overnatningssteder, lige fra de mere budgetvenlige til de dyre og luksuriøse villaer med private swimmingpools. Koh Tao har ikke det store natteliv, som du måske er vant til fra thailandske øer. Så hvis du har nydt nattelivet og strandene på Koh Samui, kan du tage til Koh Tao og få fremragende dykning og et mere roligt liv.

Læs mere om:
Færger fra Koh Samui til Koh Tao
Dykkertur fra Koh Samui til Koh Tao

Ferries from Koh Samui to Koh Tao
Songserm færge

Der er omkring 67 kilometer fra Koh Samui til Koh Tao. Koh Tao er for lille til at have en lufthavn, så den eneste måde at rejse mellem disse to øer er med færge eller speedbåd. Færgerne drives af selskaber som Lomprayah og Songserm. De afgår fra forskellige steder på Koh Samui, og de mest populære er Paralan Pier og Na Thon Pier. Rejsen med færge tager omkring 1,5-2,5 timer og ankommer til Mae Haad Pier på Koh Tao – den eneste færgehavn på øen. Foruden de offentlige færger og private speedbåde kan du også tage på en dykkertur med alt inkluderet fra Koh Samui til Koh Tao. En dykkertur er en god mulighed, hvis du planlægger at dykke en dag uden at overnatte på øen. Læs videre for at finde ud af mere om alle disse forskellige muligheder.

Færger fra Koh Samui til Koh Tao

Lomprayah interior
Lomprayah indvendigt

At rejse fra ø til ø over Thailands hav er billigt med en offentlig færge. De samme tre eller fire færgeselskaber tilbyder alle de forskellige færgeruter, der forbinder Thailands øer for både turister og lokale. Og da hvert selskab tilbyder flere overfarter om dagen, er der altid masser af færger at vælge imellem, inklusive ruten fra Koh Samui til Koh Tao.

Den største forskel mellem færgeselskaberne er den type både, de bruger. Nogle bruger højhastighedsfærger eller katamaraner, mens andre sejler med standardfærger, der tilføjer en halv time eller mere til rejsetiden. Mærkeligt nok er højhastighedsfærger normalt ikke meget dyrere end standardfærger. Så hvis du ikke går op i at spare et par kroner, kan du vælge det mest bekvemme færgeselskab, afhængigt af dit afgangssted.

Ferries Koh Samui to Koh Tao
Lomprayah højhastighedsfærge © Vasit Buasamui / Shutterstock.com

Lomprayah

(Opdateret maj 2023) Afgangen kl. 12.15 (Na Thon Pier) sejles med en mindre speedbåd. Afgangen kl. 14.30 fra Paralan Pier i Maenam betjenes af en speedbåd.

Lomprayah bruger højhastighedskatamaranfærger. Det er den hurtigste måde at komme fra Koh Samui til Koh Tao på, med en rejsetid på 1,5 time. Lomprayah har tre daglige afgange kl. 8.30, 12.30 og 14.30 (speedbåd) fra Paralan Pier i Maenam på Koh Samui. Fra Na Thon Pier i Koh Samui har de yderligere to daglige afgange kl. 12.15 (speedbåd) og kl. 15.30. Begge både ankommer til Mae Haad Pier på Koh Taos vestkyst – den eneste færgehavn på øen.

Med sine nyere både er denne højhastighedskatamaranfærge fra Koh Samui til Koh Tao godt udstyret. Den har behagelige siddepladser både inde og ude og en butik, hvor du kan købe snacks. Der er også masser af toiletter om bord og endda tv’er, der viser film, men du vil helst nyde landskabet, ikke se film!

Ferry Koh Samui to Koh Tao
Seatran Discovery færge © mukphoto / Shutterstock.com

Seatran

(Opdateret maj 2023) Siden pandemien har Seatran Ferry ikke sejlet på ruten til Koh Tao, men kun på ruten mellem naboøerne Koh Phangan og Koh Samui.

Seatran-færgen fra Koh Samui til Koh Tao er en lille smule langsommere end Lomprayahs katamaraner, men kun en lille smule. Rejsetiden på disse højhastighedsfærger er omkring 2 timer. Seatran-færgerne afgår fra Bangrak-molen på Koh Samui og ankommer til Mae Haad-molen på Koh Tao. Hvis du lider af køresyge, vil du måske mene, at en Seatran-færge er bedre end Lomprayah-katamaranen. I uroligt vand har færgerne en tendens til at være lidt mere stabile. Tag det i betragtning, når du køber dine billetter.

Should You Travel with Songserm?
Songserm-færge © FootMade0525 / Shutterstock.com

Songserm

(Opdateret maj 2023) Siden pandemien har Songserm-færgen for tiden én daglig forbindelse til Koh Tao. Færgen afgår kl. 10.30 fra Koh Samui og ankommer kl. 14.30 til Koh Tao.

Songserm er et andet færgeselskab, der tilbyder ture fra Koh Samui til Koh Tao. Billetterne til Songserms færger er billigere end de to andre, fordi deres færger er en smule ældre og langsommere. Rejsetiden er omkring 2,5 timer, og faciliteterne om bord er ikke lige så luksuriøse som hos de andre.

Private charter-speedbåde er også en mulighed. De er ideelle for grupper af rejsende, som ønsker at dele udgifterne. Speedbådene er hurtige og tilbyder fleksibilitet, idet du kan blive hentet direkte fra dit hotel ved stranden og sat af ved stranden på Koh Tao.

Speedboat Koh Samui to Koh Tao
Rejsende venter på speedbåden fra Koh Samui til Koh Tao © LMspencer / Shutterstock.com

Dykkerture fra Koh Samui til Koh Tao

Hvis du planlægger at tilbringe mere end blot én dag på Koh Tao, er færgerne et godt valg. Men hvis du har travlt og kun vil tilbringe en dag på øen for at nyde den fantastiske dykning, kan en organiseret dykkertur fra Koh Samui til Koh Tao være løsningen.

Forskellige ture vil være tilgængelige afhængigt af dit valg af udbyder. Det er muligt at booke en tur selv uden forudgående dykkererfaring. Forvent en hel dag med tidlig start. De fleste ture inkluderer afhentning på dit hotel i Koh Samui, transport til færgen, instruktion og sikkerhedsbriefing. Alt dykkerudstyr, adskillige overvågede dyk, frokost og selvfølgelig færgeturen tilbage til Koh Samui er inkluderet, hvorefter du vil blive afleveret ved dit hotel.

Sammenlignet med at tage færgen selv, er en dykkertur fra Koh Samui til Koh Tao betydeligt dyrere. Men overvejer man alt det, der er inkluderet i prisen, er det en ret god handel!

Hvordan rejser man fra Koh Samui til Koh Tao?

At rejse fra Koh Samui til Koh Tao er en populær rute. Der findes højhastighedsfærger og traditionelle færger, hvor højhastighedsfærgerne er dyrere, men kan bringe dig dertil på så lidt som 1,5 time. Eller book en privat dykkertur, hvis du vil dykke. Book færgebilletter eller kombinerede billetter med hotelafhentning hos 12Go.

Hvor lang tid tager det at sejle fra Koh Samui til Koh Tao?

For at rejse fra Koh Samui til Koh Tao, skal man tage en færge, medmindre man vælger en privat speedbåd eller en dykkertur. Den hurtigste er katamaranen Lomprayah, som tager cirka 1,5 time. Seatran-færgerne tager omkring 2 timer, mens Songserm tager 2,5 timer. Der er mange færger til rådighed til gode priser, og du kan sammenligne tidsplaner og priser hos 12Go.

Hvordan når man til Koh Tao?

Koh Tao er en lille ø uden lufthavn, men der er masser af færger. Du kan tage en færge fra de nærliggende øer Koh Samui og Koh Phangan. Fra fastlandet kan du tage via Surat Thani eller Chumphon, som begge har færgeforbindelser til Koh Tao. Der er mange daglige afgange. Du burde nemt kunne finde noget, hvis du tjekker online på 12Go, hvor du kan sammenligne rejser og bestille billetter.

Hvordan kommer jeg til Koh Tao?

Dit udgangspunkt afgør din rute. Koh Tao har ingen lufthavn, så du skal tage en færge. Fra Bangkok kan du komme til Surat Thani eller Chumphon og derefter tage en færge. Alternativt kan du tage en færge fra de nærliggende øer Koh Samui og Koh Phangan.

Hvor mange færgelejer findes der på Koh Samui?

Der er fire hovedfærgelejer på Koh Samui: Pralan Pier, Nathon Pier, Lipa Noi Pier og Big Buddha Pier. Der findes også en række mindre minibus-lejer for charter og turbåde. Undersøg, hvor din færge ankommer, og planlæg din indkvartering derefter. Dernæst kan du booke dine færgebilletter hos 12Go.

Er Koh Tao et besøg værd?

Koh Tao er en lille, men fortryllende ø. Den er kendt for sin dykning med hvalhajer og lavvandede koralrev, hvor snorkling er populært. Den er roligere end mange af Thailands andre øer, hvilket gør den ideel til afslappende dage ved stranden. På Koh Tao kan du også være aktiv ved at vandre til et udsigtspunkt, kajakroning eller prøve paddleboarding. Om aftenen kan du nyde det afslappede natteliv. Se rejseplaner og book billetter til Koh Tao på rejseplatformen 12Go.

Hvor er færgehavnen på Koh Samui?

Koh Samui, som er en stor og populær ø, har flere færgehavne. Hvilken en, du skal benytte, afhænger af din rute. De fire primære er Pralan Pier, Nathon Pier, Lipa Noi Pier og Big Buddha Pier, sidstnævnte ligger tættest på lufthavnen.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.