Surat Thani til Koh Samui

Sidst opdateret august 23, 2023

Udgivet

Surat Thani er en større by i det sydlige Thailand nær Tapi-flodens udmunding i Golfen. På trods af sin gode beliggenhed har byen ikke mange turistattraktioner at byde på. Alligevel strømmer mange turister gennem gaderne, fordi Surat Thani er en vigtig port til den smukke, nærliggende ø Koh Samui. Hvis du er på vej sydpå fra Bangkok, er der gode chancer for, at du kommer igennem Surat Thani på et tidspunkt på din rejse. Især hvis strandene på Koh Samui kalder på dig! At rejse fra Surat Thani til Koh Samui er nemt og billigt, fordi der er masser af forskellige transportmuligheder..

Læs mere om det her:
Færge fra Surat Thani til Koh Samui
Hvilket færgeselskab skal du vælge?
Afgangssteder for Surat Thani-færgen
Natfærgen fra Surat Thani til Koh Samui

Options for Travel from Surat Thani to Koh Samui
Raja Ferry på vej til Koh Samui © Andmir / Shutterstock.com

Rejsemuligheder fra Surat Thani til Koh Samui

Der er et udvalg af forskellige ruter til Koh Samui, og de involverer alle en færgetur. Selvom der er en lufthavn i Surat Thani og en i Koh Samui, er der ingen flyselskaber, der flyver mellem disse to lufthavne. Det skyldes, at de ligger så tæt på hinanden – kun omkring 35 kilometer fra hinanden.

Hvis du vil flyve til Koh Samui, skal du først til en anden by, fx Bangkok. Men med så mange færgeselskaber, der tilbyder pladser, ville det være en dyr flyrejse og ikke nødvendigvis et hurtigere alternativ.

En anden mulighed er at køre selv med en lejebil. To færgeselskaber har bilfærger fra Surat Thani til Koh Samui (Raja Ferries og Seatran). Så hvis du allerede har en udlejningsbil og sætter pris på bekvemmeligheden, bør du overveje at tage en bilfærge over til øen.

Tag færgen fra Surat Thani til Koh Samui

Ferry Surat Thani to Koh Samui
Songserm-færge © woraatep suppavas / Shutterstock.com

Færger er den anbefalede måde at rejse mellem disse to steder på. Og der er mange forskellige færger at vælge fra. Vælg en billet til en færge, der passer bedst til, hvor du vil rejse fra. Alle operatører tilbyder kombinerede minibus- og færgebilletter. Du behøver ikke at bekymre dig om at finde vej til en færgeterminal langt væk! Hvis du lige er ankommet til Surat Thani lufthavn, kan du komme til Koh Samui derfra, eller der er en mulighed fra Surat Thani togstation, hvis du kommer med tog. Du kan også rejse lige fra centrum af Surat Thani, hvilket er godt, hvis du har overnattet i byen. Denne mulighed er endnu mere praktisk, hvis du tilkøber en hotelafhentning til din billet. Så behøver du ikke engang at bekymre dig om at finde vej til et opsamlingssted.

Hvilket færgeselskab skal du vælge?

Which Ferry Company Surat Thani to Koh Samui
Lomprayah højhastighedsfærge © Vasit Buasamui / Shutterstock.com

Fire færgeselskaber dækker denne rute: Songserm, Lomprayah, Seatran og Raja Ferry. Som nævnt ovenfor tilbyder de forskellige selskaber forskellige opsamlings- og afgangssteder. Dit valg af selskab vil sandsynligvis afhænge af, hvor i Surat Thani du starter din rejse. En vigtig ting at huske er, at kombinerede minibus- og færgebilletter altid er tilgængelige. De er ikke nødvendigvis billigere end at købe separate billetter. Men det gør det mere bekvemt og giver dig en ting mindre at bekymre dig om. Du kan også tage et skridt videre med en kombineret billet og vælge en, der også dækker transport, når du ankommer til Koh Samui. Denne billet vil transportere dig til dit hotel på Koh Samui, hvis du ønsker dør-til-dør-service.

Lomprayah interior
Lomprayah interiør

Hvis komfort er vigtigt for dig, vil du være interesseret i at vide, at færgerne varierer. Højhastighedsfærgerne har tendens til at være nyere og bedre udstyret end Raja Ferries’ bilfærger. Rejsetiden (færgeoverfarten) er omkring 90 minutter, og siddepladserne er behagelige nok for denne periode. Men de andre faciliteter kan muligvis ikke leve op til kravene fra de mest kræsne rejsende!

Surat Thani færge afgangssteder

Surat Thani Ferry to Samui Piers
Raja færgeleje

Der er flere forskellige kajer i Surat Thani, afhængigt af hvilket færgeselskab du vælger. Disse ankommer også til et par forskellige steder på Koh Samui. Så igen kan dit valg af kaj blive påvirket af, hvor på Koh Samui du skal hen. Hvis du har booket overnatning på forhånd, bør du tjekke, hvilken kaj der er tættest på, så du undgår en lang tur til dit hotel.

Raja Ferry
Raja Ferry sejler mellem Koh Phangan, Koh Samui og Donsak Pier, nær Surat Thani © OlegD / Shutterstock.com

Den primære færgehavn i Surat Thani er faktisk i Don Sak, som ligger omkring 60 kilometer væk. Derfor kan transport fra byen til denne havn tage lidt tid. Fra Donsak Pier sejler de to selskaber Songserm og Seatran til Nathon Pier på Koh Samui. Der er også Raja Ferry-kajen i Donsak, og disse færger ankommer ved Lipa Noi Pier, kun et par kilometer syd for Nathon på Koh Samui. Endelig er der Lomprayahs afgang fra Lomprayah Tapee Pier kun 8 kilometer fra Surat Thani bycentrum. Denne færge ankommer til Nathon Pier på Koh Samui.

Natfærgen fra Surat Thani til Koh Samui

Der er en sidste mulighed for at tage færgen fra Surat Thani til Koh Samui: Natfærgen. Den afgår fra Ban Don-kajen i centrum af Surat Thani. Dette er den eneste rejsemulighed med overnatning. Det er en god mulighed, hvis du er ankommet til byen senere end forventet og ikke har lyst til at betale for et hotelværelse i Surat Thani. Færgerne er enkle, så forvent ikke et luksuriøst soveområde. Hvis du foretrækker at rejse natten over og ønsker at ankomme til Koh Samui tidligt næste morgen, er dette en god mulighed. Færgen afgår kl. 22:00 og ankommer til Nathon-kajen på Koh Samui kl. 4:00 om morgenen.

Hvor lang tid tager det at komme fra Surat Thani lufthavn til Koh Samui?

Afhængigt af hvilken færge du vælger, er rejsetiden fra 2 timer og 45 minutter til 6 timer og 15 minutter. Du kan købe kombinerede billetter, der dækker bussen fra lufthavnen til kajen, selve færgen, og endda en minibus-transfer til dit hotel. Rejsetiden varierer alt efter færgetype, men du kan sammenligne forskellige transportselskaber, se tidsplaner og booke online hos 12Go.

Hvor lang tid tager færgen fra Surat Thani til Koh Samui?

Hvis du rejser fra Surat Thani by, tager en katamaran med Lomprayah omkring 1 time og 45 minutter fra Tapee Pier. Lomprayah, Seatran, Raja Ferry og Songserm tilbyder også færgeruter. Disse afgår fra forskellige kajer nær Surat Thani, og billetter kan inkludere transport til kajen, hvilket kan forlænge rejsetiden, men er meget praktisk.

Hvordan kommer jeg fra Surat Thani til Koh Samui?

Flyvning er ikke en mulighed, men med ruten så populær, er der mange færgealternativer. Du kan tage til kajen i Surat Thani, hvor færgen sejler i en time og 45 minutter, eller købe kombinerede billetter til afhentning med bus i Surat Thani, som inkluderer færgen og aflevering ved dit hotel på Koh Samui. Denne meget overkommelige og praktiske mulighed kan bookes gennem 12Go.

Hvordan kommer man til Koh Samui?

Thailands næststørste ø har en egen lufthavn, så det er utroligt nemt at komme til Koh Samui fra byer som Bangkok, Phuket, Chiang Mai m.fl. Flybilletter kan være dyre, men du kan spare penge ved at tage en færge fra fastlandet.

Hvor mange færgelejer er der på Koh Samui?

Der er fire hovedfærgekajer på Koh Samui, placeret forskellige steder rundt om på øens kyst: Pralan Pier, Nathon Pier, Lipa Noi Pier og Big Buddha Pier. Dertil kommer mange mindre kajer for charter- og turbåde. Undersøg, hvor din færge anløber, og vælg din indkvartering derefter for at minimere transporttiden.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.