Phuket naar Koh Tao

Laatst bijgewerkt op augustus 30, 2023

Geplaatst op

Terwijl Phuket vooral bekendstaat om zijn stranden en nachtleven, biedt het eiland Koh Tao een breed scala aan ervaringen. Dit eiland, dat letterlijk ‘Schildpaddeneiland’ betekent, is een geweldige plek om verschillende soorten broedende schildpadden te zien. Het staat echter ook bekend om zijn koraalriffen en uitstekende mogelijkheden voor duiken. Natuurlijk zijn er hier ook prachtige stranden en gezellige uitgaansplekken, vooral rondom Mae Haad Beach. Je kunt tevens een wandeling maken door de jungle om wilde dieren en vogels te observeren en te genieten van adembenemende vergezichten vanaf hoge uitkijkpunten. Als je op zoek bent naar de beste manieren om van Phuket naar Koh Tao te reizen, dan hebben we hier informatie over de diverse veerdiensten.

Lees meer over:
Vluchten van Phuket naar Koh Tao
Veerboten van Phuket naar Koh Tao
Lomprayah Bus en Katamaran naar Koh Tao
Seatran Discovery Bus en Snelle Veerboot naar Koh Tao

Travel Options for Getting from Phuket to Koh Tao

Reisopties om van Phuket naar Koh Tao te komen

Koh Tao is een klein eiland van slechts 21 vierkante kilometer, dus het zal je niet verbazen dat het geen eigen vliegveld heeft. Dit betekent dat de enige manier om er te komen over zee is. Gelukkig zijn er meerdere veerbootmaatschappijen om uit te kiezen, dankzij de populariteit van de bestemming. Vanaf Phuket is het een lange reis — hemelsbreed is het slechts 290 kilometer, maar je reis bestaat uit zowel een busrit als een veerboottocht, die beide tijd in beslag nemen. Er is nog een andere optie, die echter niet per se veel sneller is en je aanzienlijk meer geld kost; je kunt een vlucht nemen van Phuket naar Koh Samui en dan overstappen op de veerboot naar Koh Tao. We bieden informatie over alle verschillende opties, zodat je kunt beslissen wat voor jou de beste manier is om van Phuket naar Koh Tao te reizen.

Vlucht van Phuket naar Koh Tao

Flight Bangkok to Koh Samui
Bangkok Airways vliegtuig landt in Koh Samui © IamDoctorEgg / Shutterstock.com

Hoewel de meeste toeristen kiezen voor de bus en de veerboot van Phuket naar Koh Tao, willen we even stilstaan bij deze alternatieve mogelijkheid. Zoals hierboven vermeld, vlieg je van Phuket naar Koh Samui en neem je vervolgens de veerboot naar Koh Tao. Het probleem met deze route is dat er maar één vlucht per dag is naar Koh Samui, die om 09:30 uur ‘s ochtends vertrekt, dus de opties zijn beperkt. Het veerbootgedeelte duurt tussen de 2 en 5 uur, afhankelijk van de veerbootmaatschappij, terwijl de vlucht ongeveer een uur duurt. Reizen op deze manier van Phuket naar Koh Tao kan interessant zijn als je ook wat tijd op Koh Samui wilt doorbrengen, want dan kun je je reis daar onderbreken. Anders raden we het af.

Met de veerboot van Phuket naar Koh Tao

Lomprayah interior
Lomprayah binnenkant

Je kunt niet zomaar rechtstreeks met de veerboot van Phuket naar Koh Tao, want er is een groot stuk land dat je eerst moet oversteken! Je reis zal dus bestaan uit een rit met de bus of taxi, en vervolgens een overtocht met de veerboot.

Je kunt op eigen houtje reizen als je daar de voorkeur aan geeft, door vanuit Phuket een bus te nemen naar Surat Thani en daarvandaan een andere bus naar de veerbootpier, of je kunt direct een veerboot nemen vanuit Surat Thani. Dit kan je potentieel wat euro’s besparen, maar het is waarschijnlijk niet sneller en het kan leiden tot complicaties als je vertraging oploopt. Een betere optie is om een combinatieticket te kopen dat de hele reis dekt. De prijzen zijn nog steeds heel schappelijk, en je hebt dan de zekerheid dat als er onderweg vertragingen zijn, de veerboot even kan wachten of dat je ticket op de volgende veerboot kan worden overgezet.

Alle veerboten van Phuket naar Koh Tao komen aan bij de hoofdpier op het eiland, bij Mae Haad, maar als je van het vasteland vertrekt zijn er twee verschillende vertrekpunten, afhankelijk van welke veerbootmaatschappij je kiest.

Lomprayah bus en katamaran naar Koh Tao

Lomprayah Bus and Catamaran to Koh Tao

Lomprayah is altijd een goede optie omdat het een betrouwbaar bedrijf is en ze moderne en comfortabele katamarans en bussen exploiteren. De veerboten (katamarans) zijn voorzien van snackfaciliteiten en toiletten, en er is een uitgebreide keuze aan zitplaatsen, afhankelijk van of je op het dek wilt zitten of liever binnen en overdekt zit.

De veerboten van Lomprayah vertrekken vanaf de Tapee Pier in Surat Thani en je kunt hun bussen op verschillende locaties in Phuket opstappen — het belangrijkste vertrekpunt is het kantoor van Lomprayah in Phuket Town. Vanaf hier is de totale reistijd ongeveer 9 uur en 15 minuten. De bus vertrekt om 10:00 uur ‘s ochtends en komt rond 19:15 uur aan op Koh Tao. Als je in Patong verblijft, kun je ook een hoteltransfer regelen via Lomprayah, maar wees je bewust dat dit wat langer duurt dan rechtstreeks vanuit Phuket Town; toch biedt het het gemak van een gecombineerd ticket, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de route. De laatste optie met Lomprayah is vertrekken vanaf Phuket Airport. Dit duurt ongeveer even lang als de bus en veerboot vanuit Phuket Town, maar het is wel aanzienlijk duurder.

Seatran Discovery Bus en hogesnelheidsveerboot naar Koh Tao

Seatran Discovery Bus and High-Speed Ferry to Koh Tao
Seatran veerboot en bus optie

Als je een realistisch alternatief voor Lomprayah overweegt, zou je kunnen kijken naar Seatran Discovery. Seatran, een andere bekende en gerespecteerde reisorganisatie, biedt gecombineerde bus- en veerboottickets die qua prijs nagenoeg overeenkomen met die van Lomprayah. Het enige substantiële nadeel van reizen met Seatran is dat ze niet zoveel vertrekpunten hebben: hun bussen vertrekken vanaf Phuket Bus Terminal 2, dus je moet zelf je weg naar de busterminal zien te vinden.

Eenmaal daar zijn de bussen aangenaam comfortabel en de hogesnelheidsferry naar Koh Tao is ook modern en eveneens behoorlijk comfortabel. Er zijn zitplaatsen binnen en buiten en er is een overdekt bovendek dat aan de zijkanten open is, wat zorgt voor een geweldig uitzicht.

Seatran vertrekt om 09:00 uur ‘s ochtends vanuit Phuket en de reistijd is ongeveer gelijk aan die van Lomprayah, zo’n 9,5 uur, waardoor je rond 18:30 uur op Koh Tao aankomt.

Er is dus niet echt veel verschil tussen deze twee maatschappijen als het gaat om de veerboot van Phuket naar Koh Tao. De prijzen zijn vrijwel gelijk en de reisduur is ook nagenoeg hetzelfde. Welke je kiest zal waarschijnlijk afhangen van waar je verblijft in Phuket en welke reisorganisatie de meest gunstige ophaaloptie biedt.

Hoe nuttig was deze gids?

Klik op een ster om hem te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen:

Kamolchat Thanaditsayakun
Over Kamolchat Thanaditsayakun

Mijn naam is Kamolchat - een schrijver met een passie voor reizen die graag verhalen deelt over nieuwe bestemmingen en onvergetelijke avonturen. Ik ben geboren en getogen in Thailand en ben altijd gefascineerd geweest door de schoonheid en diversiteit van mijn thuisland, wat me inspireerde om erop uit te trekken en de wereld te ontdekken.

Door de jaren heen heb ik het genoegen gehad om bij te dragen aan verschillende reispublicaties en websites, zoals Lonely Planet en Viator. Ik streef ernaar een authentieke weergave te geven van de plaatsen die ik bezoek, me te verdiepen in lokale culturen en authentieke ervaringen te vinden die de ziel voeden.

Als ik verder reis over de hele wereld, wil ik dat je samen met mij de wonderen van onze wereld ervaart via mijn verhalen. Samen kunnen we leren, groeien en geïnspireerd raken door de ongelooflijke mensen, plaatsen en culturen die onze planeet tot zo\'n buitengewone plek maken om te verkennen.