Bangkok til Koh Samui

Sidst opdateret september 14, 2023

Udgivet

Hvis du allerede har tilbragt noget tid i Thailands travle hovedstad, Bangkok, så leder du måske efter en afslappende atmosfære, hvor du kan tilbringe et par dage eller mere med at slappe af. Med mange strandresorts og billedskønne øer at vælge imellem kan det være svært at beslutte sig, men Koh Samui er helt sikkert en af dem, vi vil anbefale.

Læs mere om:
Fra Bangkok til Koh Samui med fly
Bangkok til Koh Samui med tog og færge
Bangkok til Koh Samui med bus og færge

Denne ø i Thailandbugten er kendt for sine idylliske strande og for sin bjergrige regnskov. Med sine luksuriøse kurbade tiltrækker den besøgende fra hele verden, men den har også et pulserende natteliv og billige overnatningssteder, der tiltrækker rygsækrejsende. Hvis du undrer dig over, hvordan man rejser fra Bangkok til Koh Samui, så læs vores guide.

Fly fra Bangkok til Koh Samui

Flight Bangkok to Koh Samui
Bangkok Airways-fly lander i Koh Samui © IamDoctorEgg / Shutterstock.com

Koh Samui ligger over 700 kilometer fra Bangkok, så den hurtigste måde at komme hertil på er med fly, men fly fra Bangkok til Koh Samui kan være dyre, hvilket betyder, at flyvning ikke er for alle. Hvis vi ser bort fra prisen et øjeblik, har Koh Samui sin egen lufthavn i den nordøstlige del af øen, som oprindeligt blev bygget af Bangkok Airways som en privat lufthavn kun til deres brug, hvilket gav dette flyselskab monopol på direkte flyvninger mellem de to destinationer. Hvis du vil flyve direkte, er Bangkok Airways det eneste flyselskab, der er tilgængeligt, men den gode nyhed er, at de har hyppige flyvninger med afgang næsten hver time.

Med så mange daglige flyvninger fra Bangkok Airways er det som regel ret nemt at finde et sæde på et fly, selvom det ikke altid er tilfældet omkring de thailandske ferieperioder. Flypriserne kan variere betydeligt, afhængigt af hvornår du bestiller din billet; det anbefales altid at bestille så lang tid i forvejen som muligt for at få de bedste tilbud, da du sandsynligvis skal betale op til det dobbelte, hvis du forsøger at købe en billet på afrejsedagen. Uanset hvad, anses flyvninger med Bangkok Airways for at være dyre efter thailandske standarder.

Surat Thani International Airport
Surat Thani International Airport er den tiende travleste lufthavn i Thailand, og den er også hjemsted for Royal Thai Air Force. © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Der er et par andre muligheder for at flyve mellem Bangkok og Koh Samui. Du kan faktisk flyve til Surat Thani Airport eller Chumphon Airport. Begge er på fastlandet, og derfor kræver begge disse muligheder også, at du tager en færge over til øen. Færgeforbindelserne er dog gode, og med lavprisselskaber, der flyver til begge lufthavne, kan du spare en del penge ved at rejse på denne måde.

Når du ankommer til Koh Samui lufthavn (hvis du flyver direkte fra Bangkok til Koh Samui), er der masser af transport på jorden, som kan få dig videre til dit hotel eller resort. Minibusser og private minibusser er en god mulighed, men der er normalt ikke mange taxier i lufthavnen.

Bangkok til Koh Samui med tog og færge

Aerial view of Krung Thep Aphiwat Central Terminal and surrounding office buildings under a twilight sky in Bangkok, Thailand
Luftfoto ved skumringstid af Krung Thep Aphiwat Central Terminal, Bangkok

En endnu billigere mulighed end de billige flyselskaber er at tage toget og færgen fra Bangkok til Koh Samui. Den største ulempe ved at rejse med tog og færge er den tid, det tager, men man kan argumentere for, at hvis man rejser med et sovekabine-tog natten over, mister man faktisk ikke meget tid af sin ferie. Fra Bangkoks nye Krung Thep Aphiwat Train Terminal kan du tage et tog om aftenen, rejse natten over og så vågne op næste morgen, når du ankommer til Surat Thani station. I Surat Thani stiger du af toget og hopper på en særlig shuttlebus, som kører dig til kysten og Donsak Pier.

Når du er ankommet til Donsak Pier, bliver din tur fra Bangkok til Koh Samui endnu mere interessant og spændende! Du har mulighed for at tage en almindelig færge, hvis du vil læne dig tilbage og nyde rejsen. Det tager omkring 90 minutter med en almindelig færge, eller du kan vælge den hurtigere løsning og rejse med en højhastighedskatamaran. Det tager kun 45 minutter at komme til Koh Samui, så hvis du er spændt på at besøge strandene og barerne, er det den bedste løsning. Du kan også se på færgerne fra Ban Don Pier, som drives af Seatran Ferries, mens dem fra Donsak Pier betjenes af Raja Ferry.

Surat Thani Train Station Reservations
Surat Thanis jernbanestation ligger faktisk i den lille by Phunphin, som ligger omkring 10 kilometer fra Surat Thanis centrum © INFINITYSTUDIO889 / Shutterstock.com

Kombinerede tog- og bådbilletter kan købes fra Krung Thep Aphiwat Train Terminal i Bangkok, så du ikke behøver at købe separate billetter til hver del af rejsen, eller du kan købe på forhånd online. Uanset hvordan du vælger at købe dine billetter, bør du absolut købe dem før din rejsedag, da disse tog bliver fuldt bookede.

Bus og færge fra Bangkok til Koh Samui

Ferry Chumphon to Koh Samui
Chumphon højhastighedskatamaran © charnsitr / Shutterstock.com

En sidste mulighed for at rejse fra Bangkok til Koh Samui involverer en bus- og færgetur. Med denne mulighed tager du en bus fra Bangkok til Chumphon (med et lille stop i Hua Hin). I Chumphon stiger du om bord på den hurtige katamaran, som sejler via øerne Ko Nang Yuan, Ko Tao og Ko Pha Ngan. Denne rute er naturskøn, da man ser flere øer undervejs, men det tager tid – hele rejsen tager omkring 11 timer, hvoraf halvdelen er på båden.

Så der er tre forskellige muligheder for at rejse fra Bangkok til Koh Samui. Hvilken du vælger, afhænger først og fremmest af dit budget og derefter af, hvor hurtigt du ønsker at komme til øen. Flyrejser er gode, men de kan være dyre, hvis du rejser på et budget; men den beslutning lader vi være op til dig.

Hvor langt er der til Koh Samui fra Bangkok?

Når du rejser med færge og landevej, er afstanden fra Koh Samui til Bangkok omkring 760 km, hvilket tager mellem 12 og 16 timer, afhængigt af færgeforbindelserne. Busser er den billigste måde at rejse på, mens kombinationen af færge, bus og tog er en anden prisvenlig mulighed. Fly er hurtigst (ca. 75 minutter) og dyrest, men du bør sammenligne alle priser og booke billetter online.

Hvordan kommer man fra Bangkok til Koh Samui?

For at undgå en lang rejse med bil og derefter færge, er den nemmeste og hurtigste måde at komme fra Bangkok til Koh Samui et fly med Bangkok Airways, men hvis du vil spare penge og ikke har noget imod at bruge hele dagen på at rejse, kan du købe en billet, der dækker både bus og færge.

Hvordan kommer man til Koh Samui?

Thailands næststørste ø har sin egen lufthavn, så det er virkelig nemt at komme til Koh Samui fra byer som Bangkok, Singapore, Chiang Mai osv. Flybilletter kan dog være dyre, så du kan spare penge ved at tage en færge fra fastlandet eller en af naboøerne. Hvis du kigger på 12Go, giver de søgeresultater for fly og færger samt transfer fra flere afrejsesteder.

Hvor lang tid tager færgen fra Bangkok til Koh Samui?

Du kan ikke tage en færge direkte fra Bangkok til Koh Samui. Du skal først tage en bus eller et tog sydpå og derefter en færge over til øen. Den gode nyhed er, at du kan købe kombinerede billetter til hele rejsen gennem 12Go, med sikrede forbindelser. Den samlede rejsetid vil variere fra 10 timer og 40 minutter med bus og færge til over 17 timer med tog og færge.

Hvor mange færgelejer er der på Koh Samui?

Der er fire store færgelejer på Koh Samui, som ligger spredt rundt omkring øens kyst: Pralan Pier, Nathon Pier, Lipa Noi Pier og Big Buddha Pier. Dertil er der mange mindre moler til charter- og turbåde. Undersøg, hvor din færge vil ankomme, og vælg din indkvartering derefter for at undgå lang transporttid, og book derefter dine færgebilletter hos 12Go.

Hvor er færgehavnen på Koh Samui?

Da Koh Samui er en stor og meget populær ø, har den flere færgehavne, oftest kaldet piers. Hvilken en, du skal bruge, afhænger af, hvor du kommer fra eller skal hen. De fire vigtigste er: Pralan Pier, Nathon Pier, Lipa Noi Pier og Big Buddha Pier, som ligger tættest på lufthavnen.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.