Thailand

Sidst opdateret august 19, 2023

Udgivet

Thailand er et paradis for rejsende og tilbyder et væld af oplevelser for alle. Fra frodige jungler til uberørte strande – det er ikke underligt, at dette fantastiske sydøstasiatiske land er så populært et feriemål.

Læs mere om det her:
Mærk charmen ved Thailand
Det bedste tidspunkt på året at besøge
De bedste steder at besøge i Thailand
Sådan kommer du fra en by til en anden
Find vej i Thailands byer

Rot Fai Night Market Bangkok From Above

Mærk charmen ved Thailand

Thailands kultur er unik og fængslende. Farverige festivaler finder sted hele året, og de majestætiske templer er ærefrygtindgydende. Det lækre køkken er også et stort trækplaster for besøgende. Thailandsk mad har en række forskellige smage og teksturer, fra krydrede karryretter til friske skaldyrsretter.

warning for Wild Elephants sign in Khao Yai

Naturelskere vil finde masser af aktiviteter i Thailand, herunder at udforske regnskove fulde af forskelligt dyreliv og besøge elefantreservater, hvor du kan observere disse blide kæmper på nært hold. Og hvis du vil slappe af, tilbyder Thailand verdensberømte massage- og spabehandlinger, der kan forny dit sind og din krop efter en spændende dag med eventyr.

Strandene er et andet højdepunkt i Thailand med deres krystalklare vand, der står i perfekt kontrast til det hvide sand under dine fødder. Uanset om du nyder solen eller en cocktail på stranden, er det et must at tilbringe tid ved havet, når du besøger denne tropiske destination.

Nai Harn Beach, Phuket
Nai Harn Strand, Phuket

Alt i alt er der noget for enhver type rejsende i Thailand – hvad enten det er kulturelle oplevelser, eventyrlige aktiviteter eller bare afslapning på stranden. Med sin rige historie og naturlige skønhed er det ingen overraskelse, at så mange mennesker kommer tilbage igen og igen!

Det bedste tidspunkt at besøge Thailand på

Koh Lipe sunny beach
Koh Lipe

De årlige klimavariationer er en faktor, når man skal beslutte, hvilken måned man skal besøge Thailand. Thailand har et tropisk klima med varmt og fugtigt vejr året rundt, men det har også tydelige regn- og tørtider. Den våde sæson løber fra maj til oktober, og den kraftigste regn falder i september og oktober. På den anden side er det tørreste vejr mellem december og februar. Det gør december til februar til den mest foretrukne periode at besøge landet på, da temperaturerne også er lavere end i de andre måneder.

Dark rainy sky on a beach in Thailand

Thailand byder også på mange unikke festivaler i løbet af året, som nogle besøgende ønsker at planlægge deres rejse efter. Songkran-festivalen, eller det thailandske nytår, fejres i april. Songkran byder på vandkampe og religiøse ceremonier, der finder sted over hele landet. I november er der Loy Krathong Festival – en lysfest med lanterner, der slippes løs i floder og vandløb – endnu en oplagt mulighed for turister til at opleve traditionel thailandsk kultur på første hånd.

Uanset om du er på udkig efter varmt vejr, kulturelle oplevelser eller begge dele, er der altid noget særligt ved at besøge Thailand på alle tider af året! Hvornår du skal besøge Thailand, afhænger af dine personlige præferencer og interesser. Gennem god planlægning og research kan du finde ud af, hvad der passer bedst til dine behov.

De bedste steder at besøge i Thailand

Det smukke ved Thailands forskellige provinser er, hvorledes hver enkelt er unik, hvilket gør landet til en ideel turistdestination for dem, der søger en kulturelt berigende oplevelse. Fra de tropiske øer Koh Tao til den bjergrige region Pai – Thailand har noget for enhver smag.

Der er så mange magiske destinationer i Thailand, at det ville være umuligt at nævne dem alle, men her er nogle af mine personlige højdepunkter.

Bangkok

Victory Monument with Bangkok skyline
Sejrsmonumentet med Bangkoks skyline

Bangkok er en pulserende by fyldt med kultur, historie og underholdning. Det er Thailands hovedstad og en populær destination for rejsende, der ønsker at opleve det pulserende byliv. Uanset om du er på udkig efter indkøbscentre, gademarkeder eller templer, har Bangkok noget for enhver smag. Det berømte Chatuchak Weekend Market er et af de mest kendte steder i byen og byder på en række souvenirs, lokale gadekøkkener og underholdning.

Chiang Mai

Chiang Mai city

En times flyvning nord for Bangkok ligger Chiang Mai. Denne fredelige by ligger i bjergene i det nordlige Thailand. Chiang Mai er et roligt tilflugtssted langt fra hovedstadens travlhed. Naturelskere vil elske at udforske jungleomgivelserne med vandfald, elefantreservater og frodigt grønt i overflod. Templer som Wat Phra That Doi Suthep byder på en fantastisk udsigt over Chiang Mai by i dalen nedenfor.

Chiang Rai

Chiang Rai - White temple
Det hvide tempel – et ikonisk sted, man ikke bør gå glip af i Chiang Rai

Rejsende, der gerne vil væk fra alfarvej, bør overveje at besøge Chiang Rai i det nordlige Thailand. Denne rolige lille by byder på betagende natur, herunder maleriske rismarker og tætte jungleomgivelser. Besøg Det Hvide Tempel – et ikonisk sted, som du ikke må gå glip af i Chiang Rai.

Hua Hin

View over Hua Hin city from Khao Hin Lek Fai viewpoint

Dem, der leder efter en strandferie i byen, kan finde det i Hua Hin ved Thailands centrale kyst. Denne charmerende stranddestination byder på gyldne sandstrande, som er perfekte til svømning eller solbadning. Her er golfbaner, hvis du føler dig i humør for lidt aktivitet. Der er også mange templer rundt omkring i byen, såsom Wat Khao Takiab – hvor besøgende kan nyde den fantastiske udsigt over Hua Hin by med havet i baggrunden.

Khao Yai

Options for Travel from Bangkok to Khao Yai

Khao Yai er en af Thailands mest maleriske nationalparker, kun nogle få timers kørsel fra Bangkok. Khao Yai giver besøgende mulighed for at komme væk fra storbylivet og komme i kontakt med naturen igen. Parken kan prale af vidtstrakte skove, brusende vandfald, betagende udsigter og et rigt dyreliv. Besøgende kan vælge mellem mange resorts og lodges, der ligger lige uden for nationalparken, så de kan udforske den naturlige skønhed uden at give afkald på komfort.

Koh Phangan

Options for Getting from Phuket to Koh Phangan

Koh Phangan er en lille ø, der ligger i Thailandbugten. Den er kendt for sine hvide sandstrande, turkisblå vand og afslappede atmosfære. Koh Phangan er en ideel destination for backpackere, der ønsker at undslippe hverdagens stress. Hver måned ved fuldmåne strømmer tusindvis af mennesker til Koh Phangan for at deltage i det berømte Full Moon Party – en legendarisk strandfest fyldt med musik, dans og festligheder, som man ikke må gå glip af!

Koh Phi Phi

Phi Phi island from above
Øen Phi Phi

Koh Phi Phi er endnu en fantastisk øgruppe i Andamanhavet. Denne gruppe på seks øer kan prale af en utrolig natur, herunder postkortværdige strande omgivet af kalkstensklipper.

Koh Phi Phi har klart vand, der vrimler med koralrev og fisk. Det gør dem populære blandt dykkere på grund af deres rige marine liv og mange dykkersteder. Phi Phi-øerne er kendt for deres slappede atmosfære og afslappende strandferiestemning.

Endelig er Koh Phi Phi hjemsted for Maya Bay – gjort berømt af Leonardo DiCaprios klassiske film “The Beach” – som er blevet en af Thailands mest ikoniske attraktioner.

Koh Samui

Lige ud for det thailandske fastlands kyst ligger Koh Samui – en stor ø, der er kendt for sine billedskønne strande og azurblå vand. Koh Samui byder på alt fra luksushoteller til familiedrevne gæstehuse og hostels. Denne tropiske paradisø henvender sig til alle typer rejsende – uanset om du er på udkig efter en eventyrlig pause eller ønsker lidt hvile og afslapning væk fra det hele!

Koh Samui huser også flere berømte templer, bl.a. Wat Phra Yai – hvor besøgende kan beundre en 18 m høj Buddha-statue i guld, der står stolt på toppen af en bakke med udsigt over Chaweng Beach.

Koh Tao

Koh Tao er en lille, men smuk ø, der ligger i Thailandbugten. Den er kendt for sine fantastiske dykkersteder og mange templer med hellige buddhistiske relikvier som Wat Koh Tao. Øen er ofte besøgt af dykkere, og den byder på en uforglemmelig undervandsoplevelse.

Krabi

Krabi Town from above
Krabi by set fra oven

Krabi er en smuk provins på Thailands vestkyst, der ligger tæt på nationalparker som Khao Sok National Park. Her kan besøgende udforske fantastiske vandfald og det mangfoldige dyreliv, der lever i dem. Området er også et hit for aktiviteter som klippeklatring og havkajak.

Pai

Pai valley in sunrise with clouds and fog

Pai er en malerisk lille by beliggende i en dal ved siden af Pai-floden. Pai er omgivet af bjergrigt terræn med frodige jungler, rismarker og brusende vandfald med varme kilder. Pai er et hyggeligt og livligt lille sted med sin egen Walking Street med madboder og kunsthåndværksbutikker. I nærheden ligger den traditionelle kinesiske landsby Baan Santichon. Templet Wat Phra That Mae Yen byder på en betagende udsigt fra toppen af byen.

Pattaya

Pattaya

Pattaya ligger på Thailands østkyst og byder på masser af ting at foretage sig, såsom butikscentre, gademarkeder og vandlande. Der er masser af tennisbaner og golfbaner, så man kan få lidt motion.

Pattaya byder også på lækre restauranter til overkommelige priser. Om natten kan du opleve det livlige og berømte natteliv.

Phuket

Nai Harn Beach, Phuket
Nai Harn Strand, Phuket

Phuket er en idyllisk destination på Thailands vestkyst, perfekt til dem, der elsker vandsport som dykning eller snorkling samt nogle utrolige templer som Wat Chalong.

Phuket har længe været landets førende stranddestination med utallige smukke strande over hele øen. Phuket byder også på et livligt natteliv med strande som Patong.

Surat Thani

Best Times to Visit Surat Thani

Surat Thani er en anden fantastisk provins i det sydlige Thailand med nationalparker som Khao Sok National Park, hvor du kan vandre langs vandfaldsstier gennem eksotiske dyreliv. Surat Thani er også kendt som et transportknudepunkt for regionen og fungerer som afgangssted for nogle af Thailands smukkeste og mest populære øer: Koh Samui, Koh Phangan, og Koh Tao, for blot at nævne nogle få.

Andre destinationer i Thailand

At komme fra en by til en anden

Chiang Mai train to Bangkok
Toget fra Chiang Mai til Bangkok passerer den hvide bro (Thachompu) i Lamphun 1 time fra Chiang Mai © Amnat Phuthamrong / Shutterstock.com

Det er nemt at rejse mellem Thailands byer, og der er mange muligheder, alt efter dit budget og din tidsramme.

Flyrejser er den hurtigste metode, med indenrigslufthavne, der tilbyder flyvninger mellem større byer som Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Surat Thani og Koh Samui. Selvom det er hurtigere end andre transportmuligheder, kan det også være dyrere.

About Greenbus
En Greenbus VIP 24-bus med 2 1 sæder

Busser er en god måde at komme rundt i landet på; de er populære, og der findes mange forskellige typer – fra luksuriøse VIP-busser med aircondition og 3 sæder på hver række til grundlæggende lokalbusser.

Togene tilbyder langsommere, men mere behagelige rejser gennem Thailands maleriske landskab. De forbinder de største byer fra den ene ende af landet til den anden.

Færger er også en god mulighed for dem, der vil udforske flere øer under deres ophold i Thailand. Langsomme færger tager længere tid, men tilbyder mere komfort med pladser og mad om bord, mens “speedbåde” er mindre og hurtigere, men kan være mindre komfortable på grund af deres størrelse. Hvilken type du vælger, afhænger af dit budget og hvor meget tid du har til rådighed.

Seatran Ferry Koh Samui
Seatran bilfærge i Nathon Pier Koh Samui © BZ Travel / Shutterstock.com

Endelig, hvis du har kørekort og føler dig komfortabel bag rattet i Thailand, kan det også være en mulighed at køre selv; det giver dig større frihed til at udforske ukendte steder i dit eget rolige tempo.

Uanset hvilken metode du vælger, når du rejser mellem byer i Thailand, skal du overveje hver mulighed ud fra dens fordele – enten det er prisvenlighed eller hastighed – i forhold til dine personlige behov, før du træffer nogen beslutninger.

Så nu ved du, hvordan du bevæger dig mellem byerne, men hvad med at rejse inde i dem?

Bangkok to Khao Yai by Private Taxi
Backpackere i samtale med en taxachauffør i Bangkok. © 2p2play / Shutterstock, Inc.

Taxier er et populært transportmiddel i Thailand og findes i to hovedtyper – taxier med taxameter og tuk-tuks. Taxaer med taxameter er som regel billigere, mere pålidelige og giver en behageligere tur. Tuk-tuks kan derimod føles mere kaotiske og kan være mindre behagelige. Det er vigtigt at blive enige om en pris, før turen starter, da chaufføren ellers kan kræve en urimelig høj pris, som kan være svær at forhandle om.

Airport Rail Link from Suvarnabhumi Airport to Bangkok
Lufthavnens togforbindelse © i viewfinder / Shutterstock.com

Bangkok råder over et effektivt Skytrain-system, der er hurtigt, udstyret med aircondition og en ideel løsning for at undgå byens trafikkaos.

I mange thailandske byer findes også busruter. Disse lokale busser er billige, men kan blive overfyldte, især i myldretiden.

A1 Bus goes direct to Mo Chit Bus Terminal from Don Mueang Airport
A1-bussen kører direkte fra Don Mueang Lufthavn til Mo Chit Bus TerminalA1, 6 kr. offentlig bus går direkte til Mo Chit Bus Terminal fra Don Mueang Lufthavn © Iryna Rasko / Shutterstock.com

Uden for myldretiden tilbyder airconditionede busser en komfortabel måde at komme rundt i Bangkok. Effektiviteten afhænger dog af trafiksituationen og det specifikke område i byen. Skytrain er ofte hurtigere, men kan være dyrere, og dækker ikke alle områder af byen.

Interior of a songthaew
En songthaew i Thailand er oftest en pick-up truck, der er ombygget til en delt taxi © Kukota/ depositphotos.com

Songthaews – pick-up trucks eller minibusser med bænke i ladet – er også en almindelig transportform i Thailand. De er billige og handy, og giver rejsende en autentisk oplevelse af lokal transport. Man kan enten vinke dem hen eller finde et fast opsamlingssted.

Motorcykeltaxier er også populære i de større byer, især hvor bil- og bustrafikken er tæt. Selvom motorcykeltaxier er billige og bekvemme, kan de være risikable, og det anbefales ikke altid at benytte dem.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.