Denpasar til Ubud

Sidst opdateret december 1, 2023

Udgivet

Balis hovedstad og hovedindfaldsport til øen er Denpasar. Denpasar er en populær destination i sig selv og kan byde på mange dejlige strande, grønne områder og smukke templer, som sammen med museerne gør byen kulturelt attraktiv og til et godt sted at tage hen, når man besøger Bali. Hvis du hellere vil forlade storbyens travlhed for en mindre byatmosfære, finder du byen Ubud blot en kort afstand mod nord. Den ligger i Balis højland midt i et betagende landskab med regnskov og rismarker i terrasser med smukke templer og helligdomme overalt. Rejs fra Denpasar til Ubud for bare at tage på en dagstur, eller bliv længere og nyd den fredfyldte atmosfære, uanset hvad du gør, er det nemt at komme til Ubud fra Denpasar.

Læs mere om:
Muligheder for at rejse fra Denpasar til Ubud
Offentlig bus fra Denpasar til Ubud
Denpasar til Ubud med privat bus
Privat taxa fra Denpasar til Ubud

Street view of Monkey Forest Road in Ubud
Gadebillede af Monkey Forest Road i Ubud © Amnat Phuthamrong / Shutterstock.com

Muligheder for at rejse fra Denpasar til Ubud

Fra centrum af Denpasar er der kun omkring 24 kilometer til Ubud, så det er faktisk ikke særlig langt at rejse. Hvis du skal køre i bil, skal du regne med, at det tager omkring 30 til 45 minutter, afhængigt af trafikken og dit udgangspunkt. Det er en mulighed at leje en bil, men da der også findes økonomisk overkommelig offentlig transport, vil de fleste turister rejse fra Denpasar til Ubud med bus eller taxa, medmindre man har planer om at køre videre til andre steder bagefter. Der findes offentlige busser, selv om det tager ekstra lang tid at køre denne korte strækning. Private bus- og rejseselskaber tilbyder også bustransport og vil være et bedre valg, hvis du hurtigt vil videre med din sightseeing. Vi giver detaljer om alle disse muligheder nedenfor.

Offentlig bus fra Denpasar til Ubud

Denpasar Public Bus
De offentlige busser i Denpasar afgår hver time hele dagen, og de er nemme at få øje på, da de er i en markant lysegrøn farve! © Peter Galleghan / Shutterstock.com

Offentlige busser er altid et godt valg, hvis du vil rundt på Bali uden at sprænge budgettet, og de kører på mange forskellige ruter og er den mest prisvenlige transportform. Det største problem med en offentlig bus fra Denpasar til Ubud er, at det tager meget lang tid at køre den korte strækning fra byen. Det skyldes, som forventet, at de har fastlagte ruter, der inkluderer mange forskellige stop undervejs, hvor de samler passagerer op og sætter dem af i selve Denpasar og derefter i de mindre byer og landsbyer, når de kører nordpå. På den ene side gør det rejsen interessant, da man deler bussen med lokale og ser dele af Bali, som man måske ellers ikke ville have set. Hvis du har lyst til at møde mennesker, er en busrejse også et godt sted at indlede en snak og lære mere om folk og deres kultur.

Den offentlige bus fra Denpasar til Ubud starter i Havaianas Outlet-området i byen, og rundturen går tæt forbi lufthavnen, men ikke helt ind i den, og derefter nordpå til DFS Galleria shopping- og busterminal. Denne første del af rejsen er på linje 4, og du kan derfor stige på bussen hvor som helst på ruten. Hvis du starter ved Havaianas, tager det omkring en time og 45 minutter til Galleria. Disse busser afgår hver time hele dagen, og de er nemme at få øje på, da de er lysegrønne! Du skifter derefter bus ved DFS Galleria og stiger på linje 5. Det fortælles, at der kører fem busser om dagen på denne linje til Ubud, og det skulle tage omkring en time og 45 minutter at komme dertil. Så afhængigt af, hvor du starter i Denpasar, vil dette påvirke prisen på billetten og hvor lang tid rejsen vil tage.

Denpasar til Ubud med privat bus

Perama Tour
Perama Tour-bus

Fordelen ved et privat busselskab er, at turen er mere direkte og undgår unødvendige stop undervejs. Perama Tour kører flere busser dagligt fra Denpasar til Ubud. Der er et par forskellige opsamlingssteder, som er centralt placeret med tanke på turister, så det er nemt at komme med bussen og ikke have en lang vej at gå. Et af afgangsstederne er Kuta, tæt på Kuta Beach og flere af byens hoteller. Et andet er Sanur, i nærheden af Sanur Beach.

Perama Tour har tre afgange dagligt fra Denpasar til Ubud. De afgår fra Kuta kl. 07:00, 10:00 og 14:00 og gør stop i Sanur ca. en halv time senere, så du kan vælge, hvilket opsamlingssted der passer dig bedst. Da afstanden er større fra Kuta, koster billetterne lidt mere derfra end fra Sanur, og den samlede rejsetid er 90 minutter fra Kuta og omkring en time fra Sanur til Ubud.

Det gode ved private busser er, at du kan reservere dine billetter online i forvejen. Perama Tour-billetter kan købes via 12Go, hvor du kan finde flere detaljer og læse brugeranmeldelser. Busserne er minibusser med omkring 12 sæder, og de har aircondition, så selvom de kan føles en smule trange, er rejsen komfortabel nok. Billetterne koster mere end de offentlige busser, men ikke så meget mere, at det afskrækker fra at vælge denne transportform. Faktisk er billetterne overkommelige, når man tager den ekstra bekvemmelighed i betragtning, som det er at kunne reservere på forhånd og at have en mere direkte rute.

Privat taxa fra Denpasar til Ubud

Perama Tour Taxi
Perama Tour Taxa

Du kan tage en almindelig taxa fra Denpasar til Ubud, men det vil blive betydeligt dyrere, hvis du bare tager en fra gaden. En privat taxa er et bedre alternativ, fordi den er mere økonomisk, og du kan bestille den i forvejen.

Ligesom med de private busser kan du reservere en privat taxa online gennem 12Go sammen med Perama Tour. Deres taxaer har plads til højst tre passagerer, og prisen er den samme, uanset om du er alene, eller om der er to eller tre personer i bilen. Hvis du deler omkostningerne med flere, bliver prisen per passager meget nær prisen for en privat bus, så hvis du rejser sammen med et par andre, er den private taxa et godt og overkommeligt valg.

Bilerne har aircondition, og du burde få mere plads, end du ville få i en bus. Det bedste er, at den private taxa fra Denpasar til Ubud tilbyder afhentning direkte fra dit hotel i Denpasar og aflevering på det hotel i Ubud, som du vælger. Det gør det til en yderst bekvem løsning, da du ikke først skal tage dig til et opsamlingssted, men blot kan vente på dit hotel, til chaufføren ankommer. En anden fordel ved disse taxaer er, at de kører i henhold til din tidsplan, så du kan fortælle dem, hvornår du vil hentes, i stedet for at skulle indrette dig efter en buskøreplan. Turen fra et hotel i området omkring Sanur er estimeret til at tage en time, mens den fra Kuta er en time og 10 minutter, men det er ganske sandsynligt, at det kan gå hurtigere.

Så som du kan se, er der tre meget gode muligheder for at rejse fra Denpasar til Ubud: den offentlige bus tager længst tid, men er billigst, mens en privat bus er et fornuftigt kompromis, der koster lidt mere, men får dig hurtigere frem til Ubud. Private taxaer giver den højeste grad af bekvemmelighed og er særdeles overkommelige, når omkostningerne deles mellem tre passagerer.

Hvad er afstanden mellem Denpasar og Ubud?

Afstanden mellem Denpasar og Ubud er cirka 24 kilometer.


Hvad er afstanden mellem Ngurah Rai International Airport og Ubud?

Afstanden mellem Ngurah Rai International Airport og Ubud er 36 kilometer. Turen tager typisk omkring 1 time og 20 minutter, afhængig af trafikforholdene. Der er flere måder at komme fra Denpasar Lufthavn til Ubud på, men den mest benyttede er taxaen. Man kan også bestille minibusser og private biler, men de kan tende til at være dyrere.


Hvor meget koster en taxa fra Denpasar til Ubud?

Prisen for en taxa fra Denpasar til Ubud er omkring 146 kr. Det er en fast pris, så der er ingen grund til at forhandle pris med chaufføren. Turen forventes at tage omkring 1 time ved gode trafikforhold. Vær opmærksom på, at trafikken kan være ganske tæt på Bali, så indregne lidt ekstra tid, hvis muligt. Hvis du er på udkig efter en mere økonomisk løsning, kan du overveje at tage en lokal bus eller leje en knallert.


Hvor meget koster en taxa fra Denpasar Lufthavn til Ubud?

En taxa fra Denpasar Lufthavn til Ubud koster 320,000 IDR (omkring 146 kr). Det er en fast pris, så der er ikke installeret noget taxameter i bilen. Turen tager typisk omkring 1 time og 20 minutter.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.